Egy kis tudomány.....hogy hamarosan jöhessen a folytatás!

A mozgás során zajló energianyerő folyamatok arányának szempontjából megkülönböztetünk:

Anaerob állóképességamikor a mozgáshoz szükséges energia döntő mértékben anaerob ATP-CP, illetve glíkolízis útján termelődik. Az anaerob állóképességnek két változata van:

  • Alaktacit anaerob, tejsav nélküli munkavégzés:

Mint például az intenzív sprintfutás, az erősítő tornagyakorlatok,  az izomtréning, vagy a súlyzós edzés, alapvetően nem fokozzák a zsírégetést, hanem az izmok tömegét növelik és elsősorban a fehérjék fokozottabb beépülését segítik elő. (Ilyenkor több fehérjét lehet és kell fogyasztani.) Az izmok ekkor a szükséges energiát a szénhidrátokból nyerik és ha nincs elegendő szénhidrát, akkor az ember gyorsan kimerül és képtelen folytatni az edzést. Ugyanakkor az izmokat erősítő tréning is hasznos része a fogyókúrának, mert nagyobb tömegű izom nagyobb mennyiségű zsír elégetését teszi lehetővé.

  • Laktacit anaerob, tejsavképződéssel járó anaerob munkavégzés (pl. 400 m futás).

Aerob állóképesség – amikor az oxidatív energiafolyamtok a meghatározóak.

Megosztás

img
2018-ban a szakma javaslatai alapján Magyarországon az Év gyorsasági görkorcsolyása a nők között Gardi Dominika, a férfiaknál pedig Dieterle Fábián lett. A junior kategóriában ezt a címet a nőknél Sajgó Anna, a férfiaknál Iványi Tamás érdemelte ki. Az év edzője ismét Kéri Ferenc lett.

Újdonságok
Nagypályás jegesek! Sipirc a sportorvoshoz! Január 13-ig kérem a kék könyveket, hogy tudjak nevezni!!!
2016.01.10
Sportolói igazolás a letöltések között! Gyertek pecsételtetni és aláíratni!
2012.09.23
MINIK! Aki hallja adja át.. Jövőhéten azaz július utolsó hetében szünetet tartunk. 1 hét pihi után augusztusban folytatódnak az edzések!!!! Addig is mindenkinek jó nyarat. Az Európa Bajnokságon lévőknek pedig tesséék nagyon nagyon szorítani!! Eszter, Niki, Orsi
2011.07.21
Minik! Szombaton (04.16.) Az Intersport előtt bemutatót tartunk! (Napfény park) A bemutató 13:00-kor kezdődik DE a gyülekező fél egy és háromnegyed egy között van. Kori,védők,sisak. Aki csak tud jöjjön, hogy megmutassuk milyen ügyesek vagyunk :) Eszter
2011.04.15
Minik! Ha véletlenül esne az eső kedden vagy csütörtökön (ami kizárt.. ), akkor a Napos úti tornaterembe gyertek! (Izabella hídon át, első lehetőségnél jobbra.. és az utca végén a bal oldalon van az iskola :) ) Az időpont maradt.. 6-7-ig, de ha lehet már háromnegyed 6ra gyertek, hogy időben kezdhessünk!! Addig is mindenki erősen szorítson, hogy süssön a nap.. mert ugye Szombaton verseny.. :)
2011.03.28
Összes újdonság megtekintése

A Tornádó Team görkorisai hálásan megköszönik mindenkinek, aki adója 1%-ával a csapatot támogatta
Adószám:18466553-1-06
Támogatásokat az év folyamán egyéni szponzorként, vagy a csapat támogatójaként az 57400217-11087917 számú bankszámla számon fogadjuk köszönettel.