2015 EB Wörgl/Innsbruck......1000 méteren döntős Nóri

Megosztás

2015 EB Wörgl/Innsbruck......1000 méteren döntős Nóri A tegnapi bukás és a kórházban eltöltött órák után mindkét junior B-s lányunk vállalta az indulást 1000 méteren.........

A tegnapi durva bukása lányainknak mára teljesedett ki igazán. Domka sajgó térddel ébredt, Nóra arca és nyaka félelmetesen nézett ki. Mindkét lányunk ennek ellenére rajthoz akart állni 1000 méteren. Szemük előtt az esti váltó lebegett, ahol eredetileg éremre volt esélyük.

Domka járni is nehezen tudott de a korcsolya és a szíve vitte, egy hellyel maradt le a középfutamról….szerencsére, mert így legalább estig pihenhetett , de közben biztosak lehettünk abban, hogy este ki tud állni a váltó. Innentől kezdve  a jégkockákkal kötött tartós barátságot, remélve azt, hogy kissé megnyugszik lobogó térde.

 

Nóra hihetetlen elszántsággal lépett pályára és akkor időt ment, hogy nem volt kérdés a döntőbe jutása. Óriási fegyvertényként, hatalmas taktikai küzdelemben végül a nagyon értékes 8. helyet hozta el a döntőből. Le a kalappal Nóra!!!

 

Szögi Tomi remek időt gurult a kőkemény mezőnyben 1000 méteren. Továbbjutásra nem volt elég, de egyéni csúcsnak nagyon jó idő, büszke lehet rá!

 

Blankának nagyon nehéz dolga volt ugyanezen a távon a junior A-sok között. Előfutamában három olyan favorit volt, akik közül bármelyik bármikor megnyerhette a futamot, márpedig ennyi elég a biztos továbbjutáshoz. A többiek csak abban reménykedhettek, hogy legjobb idővel még tovább tudnak menni a középfutamba. Blanka ezt nagyon jól tudta és nem hagyta magát elaltatni. Mindjárt a második körben kézbe vette az irányítást és élre állt, mert ellenfelei csak a futamgyőzelemre játszottak. Két kört végigvezetve jók voltak a kilátások, de sajnos a futam lassúra sikeredett és a túltaktikázó három favorit közül is, akik végül elsőként értek a célba, csak az első jutott tovább. Vigaszképpen annyit elmondhatunk, hogy ez az olasz versenyző nyerte később a döntőt.

 

Következtek a váltók, ahol eredetileg mi is az esélyes érmesek közé tartoztunk. A nagyon sűrű mezőnyben bármely érem önmagában is világraszóló eredmény lett volna. Olaszország, Franciaország, Németország, a nagyon erős spanyolok, Hollandia, Lengyelország és természetesen mi, magyarok. A körülményeket ismerve azonban önmagában az, hogy a lányok rajthoz tudtak állni, az is csoda volt. Sajnos ekkorra még nem érkezett meg a csapat tartaléka, Hunyadi Panni. Így Domka 2x 1 körre bevállalta a szereplést. Másik két lányunk, Kopilovic Eleonóra és Sebők Dominika emberfeletti erővel kétköröztek, ami ilyen mezőnyben szinte kilátástalan harc volt egy lehetséges éremért. Végül 5. helyen értek célba a lányok, ami nagyszerű eredmény!!!

 

Iványi Tamás a jun B-s fiúk váltójában kapott helyet. Ők a 11. helyen végeztek.

 

Következik egy nap pihenő az utcai versenyek előtt. Remélhetőleg mindkét lányunk tovább gyógyul és újult erővel tud rajthoz állni a nagyon nehéz utcai pályán Innsbruckban. A csapat minden tagjára  ráfér a pihenés. Az éjszakába nyúló versenyek......és a folyamatos hőség, vagy szakadó eső miatt elhúzódó versenyek igencsak próbára tették az egész mezőnyt.

Megosztás

img
2019-ben a szakma szavazatai alapján a következő elismerésekben részesültek egyesületünk sportolói és fontos személyiségei:

Az Év Ifjúsági Sportolója: Bíró Hanna junior és felnőtt magyar bajnok, junior EB 4. helyezett

Az Év Felnőtt Női Sportolója: Gardi Dominika, felnőtt magyar bajnok EB és VB 8. helyezett

Az Év Felnőtt férfi Sportolója: Erdős Dávid, felnőtt magyar bajnok

Az Év Edzője: Kéri Ferenc

A "Magyarország Görkorcsolyasportjáért" elismerést kapta Gardi János, aki nemzetközileg elismert szaktekintély mind a versenybíráskodás, mind a doppingkérdések területén.

Az "Év Tornádója 2019" elismerést közönségszavazatok és az edzők szakmai véleménye alapján Bíró Hanna érdemelte ki

Újdonságok
Nagypályás jegesek! Sipirc a sportorvoshoz! Január 13-ig kérem a kék könyveket, hogy tudjak nevezni!!!
2016.01.10
Sportolói igazolás a letöltések között! Gyertek pecsételtetni és aláíratni!
2012.09.23
MINIK! Aki hallja adja át.. Jövőhéten azaz július utolsó hetében szünetet tartunk. 1 hét pihi után augusztusban folytatódnak az edzések!!!! Addig is mindenkinek jó nyarat. Az Európa Bajnokságon lévőknek pedig tesséék nagyon nagyon szorítani!! Eszter, Niki, Orsi
2011.07.21
Minik! Szombaton (04.16.) Az Intersport előtt bemutatót tartunk! (Napfény park) A bemutató 13:00-kor kezdődik DE a gyülekező fél egy és háromnegyed egy között van. Kori,védők,sisak. Aki csak tud jöjjön, hogy megmutassuk milyen ügyesek vagyunk :) Eszter
2011.04.15
Minik! Ha véletlenül esne az eső kedden vagy csütörtökön (ami kizárt.. ), akkor a Napos úti tornaterembe gyertek! (Izabella hídon át, első lehetőségnél jobbra.. és az utca végén a bal oldalon van az iskola :) ) Az időpont maradt.. 6-7-ig, de ha lehet már háromnegyed 6ra gyertek, hogy időben kezdhessünk!! Addig is mindenki erősen szorítson, hogy süssön a nap.. mert ugye Szombaton verseny.. :)
2011.03.28
Összes újdonság megtekintése

A Tornádó Team görkorisai hálásan megköszönik mindenkinek, aki adója 1%-ával a csapatot támogatta
Adószám:18466553-1-06
Támogatásokat az év folyamán egyéni szponzorként, vagy a csapat támogatójaként az 57400217-11087917 számú bankszámla számon fogadjuk köszönettel.