2020 Évértékelő

Megosztás

2020 Évértékelő Minden szempontból különleges évet zárunk.
2020.
Egy semmihez sem hasonlatos év értékelése
 
 
Micsoda évszám, 2020….micsoda tervek !!!
Azt hittük, különleges lesz, mert annyira lendületben voltunk az előző évben. Csodás EB és VB eredmények, Ifjúsági Olimpiai kvalifikáció, és annyira vártuk ami elöttünk állt. És jól indult, hiszen januárban Hannánk gyönyörűen szerepelt az Ifjúsági Olimpián, St. Moritz tavának fantasztikus jegén, és remekül sikerült a Magyar Bajnokság is a Városligeti Műjégpályán, hiszen felnőtt összetett bajnok lett mind a 16 évével.
 
Mellette a kisebbek is remekeltek, hiszen Kovács Kámea országos bajnok lett a korosztályában, Zolván Barbara ezüst, Sándor Lilla pedig bronzérmet nyert.

És vártuk a folytatást, hiszen nagy célok álltak elöttünk. A Kolumbiai Világbajnokság, ismerve Gardi Dominika céltudatos edzésmunkáját és edzője, Kéri Ferenc mindig sikeres formaidőzítését, szinte biztos kvalifikációt ígért a Birmingham-ben megrendezésre kerülő Világjátékokra.

De jött a március, és innentől kezdve tényleg különleges lett az év. Szinte csak arról szólt, hogy mit nem éltünk meg…..de arról is, amit éppen így éltünk meg.
Soha nem volt még ennyire eseménytelen versenyszezonunk. Minden nemzetközi versenyünk elmaradt, vele együtt az Európa -és Világbajnokság, és sokat kellett várni, hogy valami emlékeztessen arra, ami volt és ami reméljük mihamarabb újra lesz.
 
És mégis! Talán soha nem volt még ekkora a létszáma a legkisebb csoportnak, akiket még nem az eltökéltség, és a jövőbeni nagy célok tartanak meg nehéz időkben. Ők azok, akik olyan nagyszerű családokkal élik velünk a sportolók mindennapjait jóban rosszban, akik nem a kényelmesebb megoldást választották. Nem maradtatok otthon a négy fal között, hanem megtaláltátok a néptelen bicikliutakat, töltéseket és virágos mezőket, hogy lendületben tartsátokk a gyerekeket. Micsoda kitartás, micsoda összetartozás! Sokáig csak a telefon híreire várva, hogyan tudjuk megoldani Ti és mi a soha meg nem élt lehetetlen időket.  És vártatok és maradtatok, és csináltátok. És jöttek a képek, jöttek a beszámolók, azoknak is erőt adva, azokat is lelkesítve, akik kezdetben nem tudtak mit kezdeni a rendkívüli helyzettel.
 
A nagyok kettesével köröztek a pályán, töltésen, beüzemeltük a Zoom edzéseket is, amely majd a későbbiekben is jól fog jönni, nem kell hozzá ilyen vészhelyzet.
Elmaradtak a fergeteges Tornádós szülinapok, a szalagavatók, a ballagások….de mégis megtaláltuk a módját, hogyan legyen emlékezetes az ünnepeltnek, mert az maradt, annyi biztos.
 


Mozdultatok minden ötletre. Aktívan jöttetek, izgatottan készültetek a háttérben és együtt ríkattuk meg Esztót is a szülinapján, pedig senkit nem tudott megölelni, de lehet, hogy így még maradandóbb lesz neki az a sok szívből jövő videóüzenet, amellyel elhalmoztátok őt.

Sokatoknak volt fontos az ádventi, négy héten át tartó kedves kis készülődés az ünnepre, amelyet veletek együtt készítettünk elő és amely minden nap behozott benneteket a csoportba egy kis szívmelengető időutazásra, mikor ki lehet az a tünemény néhány hetes, hónapos korában?
 
Nyáron azért adódott szerencsére néhány versenylehetőség, edzőtábor,  összetartás, amely ébren tartotta mindenkiben a bizsergést, hogy hamarosan újra dübörögni fog a versenyszezon.
 
 

És hosszú évek után újra tudunk jégre járni! Ki gondolta volna, hogy ebben a nehéz időben ilyen örömben lesz részünk és végre újra nagyszerű körülmények között tudunk edzeni télen? És használjuk Szeged csodás futópályáit is, és tényleg úgy érezhetjük, hogy oldják meg a problémákat azok, akiknek az a dolguk, mi csináljuk azt, ami a miénk! Ha pedig elmúlik a veszély, mi újra készen állunk, mert folyamatosan megtaláltuk a módját, hogyan dolgozhatunk, hogyan élhetjük meg így is a csapat életét a mindennapokban vagy akár az ünnepnapokon.

Aztán az év végére is maradt két nagyon fontos esemény, amelyre büszkék lehetünk. Gardi Dominika lett a „Szeged Sportjáért” elismerés egyik kitüntetettje, amely méltó elismerése hosszú éveken át mutatott eredményes munkájának és sikereinek.
 
 


Bíró Hanna ISU ösztöndíjának köszönhetően hosszabb időt tölthetett Hollandiában a gyorskorcsolya őshazájában, és ennek köszönhetően sikeresen kvalifikálta magát a Junior Világbajnokságra Japánba, amelynek megrendezését reményeink szerint meg fogják oldani a szervezők.

                                                                Hát ennyi 2020 beszámolója.

Ma már 2021-et írunk, amely az első januári naptól kezdve különleges számunkra, hiszen
20, azaz húsz évesek
lettünk az idén!
Ennek fergeteges megünneplését biztosan későbbre kell halasztanunk, de ez legyen a legnagyobb gondunk!
Úgyhogy készüljetek egy nagyszerű évre, még akkor is, ha biztosan lesznek idén is nehéz napjaink!

Hajrá Tornádó!
20 évesnek lenni az valami különlegesen különleges dolog!!!!
Rajtunk is múlik, hogy tényleg az legyen!!


                                                                                                                                                                                                     Garzó Erika
                                                                                                                                                                                                 Tornádó Team SE elnök

Szeged, 2021. 01. 05.

Megosztás

img
2019-ben a szakma szavazatai alapján a következő elismerésekben részesültek egyesületünk sportolói és fontos személyiségei:

Az Év Ifjúsági Sportolója: Bíró Hanna junior és felnőtt magyar bajnok, junior EB 4. helyezett

Az Év Felnőtt Női Sportolója: Gardi Dominika, felnőtt magyar bajnok EB és VB 8. helyezett

Az Év Felnőtt férfi Sportolója: Erdős Dávid, felnőtt magyar bajnok

Az Év Edzője: Kéri Ferenc

A "Magyarország Görkorcsolyasportjáért" elismerést kapta Gardi János, aki nemzetközileg elismert szaktekintély mind a versenybíráskodás, mind a doppingkérdések területén.

Az "Év Tornádója 2019" elismerést közönségszavazatok és az edzők szakmai véleménye alapján Bíró Hanna érdemelte ki

Újdonságok
Nagypályás jegesek! Sipirc a sportorvoshoz! Január 13-ig kérem a kék könyveket, hogy tudjak nevezni!!!
2016.01.10
Sportolói igazolás a letöltések között! Gyertek pecsételtetni és aláíratni!
2012.09.23
MINIK! Aki hallja adja át.. Jövőhéten azaz július utolsó hetében szünetet tartunk. 1 hét pihi után augusztusban folytatódnak az edzések!!!! Addig is mindenkinek jó nyarat. Az Európa Bajnokságon lévőknek pedig tesséék nagyon nagyon szorítani!! Eszter, Niki, Orsi
2011.07.21
Minik! Szombaton (04.16.) Az Intersport előtt bemutatót tartunk! (Napfény park) A bemutató 13:00-kor kezdődik DE a gyülekező fél egy és háromnegyed egy között van. Kori,védők,sisak. Aki csak tud jöjjön, hogy megmutassuk milyen ügyesek vagyunk :) Eszter
2011.04.15
Minik! Ha véletlenül esne az eső kedden vagy csütörtökön (ami kizárt.. ), akkor a Napos úti tornaterembe gyertek! (Izabella hídon át, első lehetőségnél jobbra.. és az utca végén a bal oldalon van az iskola :) ) Az időpont maradt.. 6-7-ig, de ha lehet már háromnegyed 6ra gyertek, hogy időben kezdhessünk!! Addig is mindenki erősen szorítson, hogy süssön a nap.. mert ugye Szombaton verseny.. :)
2011.03.28
Összes újdonság megtekintése

A Tornádó Team görkorisai hálásan megköszönik mindenkinek, aki adója 1%-ával a csapatot támogatta
Adószám:18466553-1-06
Támogatásokat az év folyamán egyéni szponzorként, vagy a csapat támogatójaként az 57400217-11087917 számú bankszámla számon fogadjuk köszönettel.