2023 év Évértékelése

Megosztás

2023 év Évértékelése Soha rosszabb évet!!!!

Évértékelő 2023

 

Elmúltunk 20 (+ 2) évesek, amelyet a fránya Covid miatt kicsit késve tudtunk hagyományaink szerint megünnepelni, de 2023-ban erre is sor került. Megünnepeltük!

 

Az elmúlt sok-sok év folyamán azt gondolom, a legnagyobb siker az, hogy a sosem egyszerű körülményeink ellenére mindig sikerült lendületben maradnunk és mindig sikerült valami látványosat letenni az asztalra.

Ez az év is emlékezetes marad. Fantasztikus eredménnyel indult. A 20.  évébe lépő Bíró Hanna, a nagyon sikeres junior Világkupák után a Felnőtt Magyar Bajnokságon, az 500 méter 20 éve fennálló junior országos csúcsát döntötte meg, amely a legszebb ajándék volt a 20 és egy kicsi éves Tornádó Team és a saját születésnapjára. Reméljük hamarosan a felnőtt országos csúcs is az ő nevéhez fog fűződni!

        

 

Márciusban a nagyon eredményes „Csapjunk bele 2023”  Workshoppal hangolódtunk az évre, amely alkalmával a fiatal utánpótlás koncentráltan kapott képzést száraz és korcsolyás technikát illetően egyaránt.

 

       

 

Gardi Dominika ismét meghívást kapott az Aréna Geisingen csapatába, ami újabb egy évre biztosította neki a tökéletes feltételeket és a világelitben korcsolyázó edzőtársak közötti minőségi felkészülés lehetőségét.

 

                  

Májusban ismét a Tornádó Team rendezésében zajlott a Kelet-Európa Kupa, amely megszakítás nélkül 2006 óta minden évben a keleti szekció évadnyitó nemzetközi versenye Szegeden.

          

 

6 ország sportolói álltak rajthoz, amely még színvonalasabbá tette a verseny keretében megrendezett Junior Országos Bajnokságot. Ennek keretében kiemelkedő volt az utánpótlás szereplése-

A nagyszerű egyéni teljesítmények a csapatot a második helyre repítették, amely a mindig nagyon erős Tatabánya jelenlétében elismerésre méltó eredmény.

Az Európa Kupákon, amelyek egyben válogató versenyek is voltak, Kovács Kámea, Sándor Lilla, Iványi Kata trió állt rajthoz.

         

 

Gardi Dominika a nagy múltú francia 3 pálya versenyen még nagyon bíztatóan szerepelt, utána azonban sajnos egy komoly vírusfertőzés akadályozta hónapokig a felkészülését és a versenyzését. Legközelebb augusztus végén Belgiumban tudott indulni, ahol egy durva versenybaleset ismét kivonta őt a forgalomból.  A szeptemberi Berlin Marathonon azonban egy csodás hetedik hellyel fejezte be a versenyt Domka, amely a Világ egyik legrangosabb Marathonján rendkívül erős eredmény.

                                    

Ebben az évben a „kicsik” tartották a frontot mind az Európa Kupákon, mind a kontinens, illetve a Világbajnokságon.

Az Franciaországban megrendezett Európa Bajnokságon szereplésük bíztató jeleket mutatott. Iványi Kata 500 métere a pályán, illetve Sándor Lilla 8000m Eliminációja az utcán volt kifejezetten értékes eredmény.

 

        

A Világbajnokságon, Olaszországban, Sándor Lilla egyedüli juniorként képviselte Magyarországot és nem volt könnyű dolga. Az utcai versenyek hosszú távjain sikerült a döntőbe jutás, ahol sajnos egy bukás is közrejátszott abban, hogy a döntő mezőnyének második harmadában végzett.

 

 

 

A fiatalabb korosztály ifjú tehetségei is bontogatják már szárnyaikat, hiszen többen kimerészkedtek már nemzetközi terepre is, amely nagyon fontos szerepet tölt be abban, hogy mindenki láthassa mennyit ér a felkészülése igazi éles helyzetben.  Csanádi Jázmin, György-Gombos Csanád, Pintér Nóra, Sándor Léna, Vörös Kata és Dani kifejezetten bíztatóan szerepeltek a Kelet-Európa kupákon,

 

 

de a hazai rendezésű Európa kupákon is örömteli a fiatalok szereplése. Vasuth Fanni, Kapuvári Eszter , Sipos Lara, Tóth Adrienn, Vörös Noémi, Kövesdi Abigél sokat fejlődtek az elmúlt szezonban.

 

   

 

Bíztató létszám alakult ki a legkisebbek csoportjában is, ahol örömteli, hogy nagy létszámban kezdtek el az ovisok is rendszeresen edzésre járni.

 

     

 

Visszatérve a ’nagyokra’. Magyarország felnőtt csapatbajnoka 2023-ban sokadszorra is a Tornádó Team lett. Hatalmas eredményként értékelhetjük ezt, hiszen igazi csikócsapat érte el ezt az eredményt. Gardi Domka vezérletével, az Iványi, Kovács, Sándor trió mellett Vörös Niki és Csanádi Jázmin is nagyban hozzájárult a sikerhez, ahogyan Dorogi - Szarka Zoé helyezései is fontos pontok voltak a végelszámolásnál.

 

  

 

 

 

 

 

 

 

Csapatunk sok, egykoron eredményes sportolójára különböző okok miatt nem számíthat már. Egyetemi tanulmányaikkal végzett sportolóink, mára már a mindennapi munka mellett nem tudják vállalni a versenysportot, illetve külföldön, vagy itthon, de más városokban folytatott tanulmányok miatt hasonlóan sokuknak kellett befejezni aktív sportolói pályafutásukat. Rájuk is büszkék vagyunk, hiszen szinte kivétel nélkül mind magasan kvalifikált végzettséggel dolgoznak, vagy éppen második diplomájuk megszerzése van folyamatban, illetve neves egyetemeken tanulnak jelenleg is itthon, vagy külföldön. 

 

   

 

Fontos megemlíteni, hogy egyesületünkben évtizedes hagyománya van annak, hogy bátor vállalkozó sportolóink télen jégre váltanak. Jelenleg ketten tagjai a magyar válogatottnak, de Bíró Hanna és Sándor Lilla mellett egyre többen közelítik meg a korosztályos válogatott szintidőket.

 

           

 

Iványi Kata már két távon korcsolyázott sikeresen ezeken az időkön belül, és Csanádi Jázminnal együtt hamarosan kiérdemlik, hogy a junior keretben készülhessenek a jeges versenyidőszakban a fontos versenyekre. Velük együtt legfiatalabb jeges göriseink György Gombos -Csanád, Sándor Léna és Pintér Nóra hétvégenként a Városligeti műjégpályán készülnek és több versenyen rajthoz állnak Inzellben, ahol laboratóriumi körülmények között tudnak készülni és versenyezni.

 

 

 

Decemberben ideális körülmények között Inzellben rendezte a magyar szövetség a Felnőtt Magyar távonkénti és összetett Bajnokságot, ahol Bíró Hanna valamennyi távon magabiztosan győzött, így az összetett magyar bajnoki cím is az övé lett. Sándor Lilla valamennyi távján dobogós lett, Iványi Kata szorosan a nyomukban a negyedik helyeken ért célba, míg Csanádi Jázmin a messze legfiatalabb versenyző a mezőnyben a nagyon szép 7. helyen végzett az összetettben.            

 

   

 

 

 

 A szezon végén a szakma szokásosan értékelte az egyesületekben folyó szakmai munkát és a sportolók teljesítményét. 2023-ban 3 elismerést is elhozott a Tornádó Team. Az „Év junior női görkorcsolyása” Sándor Lilla lett. A Felnőtt női kategóriában 9. alkalommal győzött  Gardi Dominika, az „Év edzője” elismerést ebben az évben Garzó Erika érdemelte ki.

 

És hogy még nagyobbat csattanjon az ostor a végére, Sándor Lilla egy hatalmas véghajrával sikeresen kvalifikálta magát a 2024. januárjában Gangwonban (Dél-Koreában) megrendezésre kerülő Ifjúsági Olimpiára, így a 2020-as Lausanne/St. Moritz-i YOG után, ahol ugyanez Bíró Hannának sikerült,ismét van Tornádós versenyző ezen a nagyszabású olimpiai eseményen. 

 

 

 

A sikerek kovácsai a lelkes sportolók mellet a velük dolgozó edzők. Kéri Ferenc a legnagyobbakat viszi bele egyre keményebb állóképességi munkába, és a formaidőzítés rejtelmeibe.

   

 

Monostori Eszter a középső csoport sokoldalú felkészítését végzi elhivatottan.

Nagy örömünkre két fiatal edzőpalántánk a legkisebbek játékos, ám nagyon sokoldalú képzésében vállalt szerepet. Kuhn Bori, aki sport téren végzi egyetemi tanulmányait és Medgyesi Kevin, aki idén fog érettségizni, és akik a legkisebbek felkészülést irányítják.

   

 

Garzó Erika a két fiatalabb csapat munkáját segíti, valamint a csapat menedzselésével kapcsolatos teendőit végzi a háttérben.

Fontos, hogy megemlítsük a szülők fáradhatatlan közreműködését, akik minden körülmények között elhozzák a gyerekeket az edzésekre, segítenek a versenyek előkészületeiben, és vállalják a nem kevés anyagi támogatással járó versenyeztetés terheit.

   

 

Ez volt tehát 2023 !

Kezdődött egy 20 éves országos csúcs megdöntésével, végződött egy Ifjúsági Olimpiai kvalifikációval, megtöltve a közepét sok-sok szép eredménnyel. Soha rosszabb évet!

 

Hajrá Tornádó 2024-ben is!!!!!

 

2024.01.22                                                                                        Garzó Erika

                                                                                                        egyesületi elnök

Megosztás

img
2019-ben a szakma szavazatai alapján a következő elismerésekben részesültek egyesületünk sportolói és fontos személyiségei:

Az Év Ifjúsági Sportolója: Bíró Hanna junior és felnőtt magyar bajnok, junior EB 4. helyezett

Az Év Felnőtt Női Sportolója: Gardi Dominika, felnőtt magyar bajnok EB és VB 8. helyezett

Az Év Felnőtt férfi Sportolója: Erdős Dávid, felnőtt magyar bajnok

Az Év Edzője: Kéri Ferenc

A "Magyarország Görkorcsolyasportjáért" elismerést kapta Gardi János, aki nemzetközileg elismert szaktekintély mind a versenybíráskodás, mind a doppingkérdések területén.

Az "Év Tornádója 2019" elismerést közönségszavazatok és az edzők szakmai véleménye alapján Bíró Hanna érdemelte ki

Újdonságok
A közelgő saját rendezésű Kelet Európa Kupa versenykiírása a letöltések között
2024.04.11
A tatabányai diákolimpia döntőjének versenykiírása a letöltések között
2024.04.10
Az idei nyári táborok előzetes plakátja a honlap "nyári táborok" oldalán megtalálható
2024.03.05
Nagy örömünkre sok-sok új arcot láthatunk rendszeresen a legkisebbek edzésein. A szezon legfontosabb tudnivalóiról beszélünk a március 7-i szülői értekezleten a Sólyom utcában az edzés időtartama alatt.
2024.03.03
Nagypályás jegesek! Sipirc a sportorvoshoz! Január 13-ig kérem a kék könyveket, hogy tudjak nevezni!!!
2016.01.10
Összes újdonság megtekintése

A Tornádó Team görkorisai hálásan megköszönik mindenkinek, aki adója 1%-ával a csapatot támogatta
Adószám:18466553-1-06
Támogatásokat az év folyamán egyéni szponzorként, vagy a csapat támogatójaként az 57400217-11087917 számú bankszámla számon fogadjuk köszönettel.