Diákolimpia Országos Döntő Jászberény/ Short Track

Megosztás

Diákolimpia Országos Döntő Jászberény/ Short Track Hatalmas sikert könyvelhet el a Csongrád megyét képviselő kis csapat az országos döntőben
Hat diákolimpiai érem az országos döntőről!
 
Nagy sikert könyvelhetett el Csongrád megye csapata a rövidpályás gyorskorcsolya országos döntőjén Jászberényben. Amíg a magyar válogatott Rotterdamban, a világbajnokságon ért el világraszóló eredményeket, addig a tehetséges utánpótlás Jászberényben halmozta az érmeket. A 10 fős csapat 8 Tornádós egy SZKE-s és egy KDE-s versenyzővel állt rajthoz.
Tarján Ádám volt a csapat legfiatalabb indulója, aki ennek ellenére nem ijedt meg idősebb versenytársaitól és nagyszerű eredményként döntőbe tudott jutni a hosszútávon, ahol az 5. helyen ért célba.
 
 
Sándor Lilla is büszke lehet magára, hiszen a fiatalabb évjárat képviselőjeként az elődöntőből a döntőbe sikerült korcsolyáznia, ahol alig maradt le a dobogóról, így negyedik lett a hosszútávon. Hunyadi Annának is nagyon kevés hiányzott ahhoz, hogy a rövidtávon dobogóra állhasson a rendkívül erős mezőnyben, így ő is negyedik lett. Szögi Tamás 5. helyen végzett a rövidtávon a gyorslábú hokisok között, Iványi Tamásnak viszont sikerült elcsípni a hosszabbik távján a harmadik helyet.
 
 
Nagy Imre Ákos is derekasan kűzdött, kevés hiányzott neki az elődöntőhöz.
A második korcsoportban Kormányos Nina állhatott kétszer is dobogóra. Rövid távon második lett, míg hosszú távon a harmadik helyen érkezett a célba.
A harmadik korcsoportban mutathatták meg az eredetileg kettes korcsoportos lányok, mire képesek. Nagy meglepetésre Kovács Kámea a hosszabbik távján egészen a döntőig kűzdötte magát, ahol a hatodik helyen végzett. Ki tudja mire lett volna képes Zolván Barbara, ha nem csúszik ki mindkét távján! Ezzel szemben vígasztalódhatott a váltóban , ahol jóval idősebb ellenfelek között meghatározó szerepe volt abban, hogy a Zolván Barbara, Kovács Kámea, Bíró Hanna, Urbán Boglárka összeállítású váltó  a jóval esélyesebb Miskolci és Jászberényi váltót nagy kűzdelemben megelőzze és Tatabánya mögött a második helyen érjen célba.
 
 
 
Bíró Hannát sem kísérte szerencse, pedig nagyon nagy formában versenyzett. A hosszútávon hajszál híján nem jutott csak be a döntőbe, míg a röviden durván kilökték. Így ugyan továbbjuttatták őt a bírók, ám a legszélső pályáról indulni sprinten nem éppen előny, így Hanna a hetedik helyen végzett az egyéniben.
 
A hétvége hőse és Csongrád megye legeredményesebb versenyzője Urbán Boglárka volt! Edzői csapat érdekből az idősebb korcsoportba nevezték, jó magasra téve ezzel a lécet neki. Ő azonban bomba formában versenyezve már az első távján megcsillantotta ritka tehetségét és nagyszerű idővel lett második. A rövid távon a hétvége döntőjében óriási taktikai kűzdelemben győzte le jóval tapasztaltabb ellenfeleit és  a közönség hangos bíztatása mellett érkezett elsőként a célba.
 
                        
 
Csongrád Megye maroknyi, ám annál lelkesebb korisai így 1 arany 3 ezüst és 2 bronzéremmel zárták a  szezon utolsó jeges versenyét. 
 
 

Megosztás

img
A MOGSZ szakembereinek szavazatai alapján 2016-ban az év edzője: Kéri Ferenc, utánpótlás sportolói Kopilovic Eleonóra és Szögi Tamás, utánpótlás edzője: Németh Tibor (Tatabánya). Az Év férfi görkorcsolyása Iványi Tamás, női görkorcsolyása pedig Gardi Dominika.

Újdonságok
Nagypályás jegesek! Sipirc a sportorvoshoz! Január 13-ig kérem a kék könyveket, hogy tudjak nevezni!!!
2016.01.10
Sportolói igazolás a letöltések között! Gyertek pecsételtetni és aláíratni!
2012.09.23
MINIK! Aki hallja adja át.. Jövőhéten azaz július utolsó hetében szünetet tartunk. 1 hét pihi után augusztusban folytatódnak az edzések!!!! Addig is mindenkinek jó nyarat. Az Európa Bajnokságon lévőknek pedig tesséék nagyon nagyon szorítani!! Eszter, Niki, Orsi
2011.07.21
Minik! Szombaton (04.16.) Az Intersport előtt bemutatót tartunk! (Napfény park) A bemutató 13:00-kor kezdődik DE a gyülekező fél egy és háromnegyed egy között van. Kori,védők,sisak. Aki csak tud jöjjön, hogy megmutassuk milyen ügyesek vagyunk :) Eszter
2011.04.15
Minik! Ha véletlenül esne az eső kedden vagy csütörtökön (ami kizárt.. ), akkor a Napos úti tornaterembe gyertek! (Izabella hídon át, első lehetőségnél jobbra.. és az utca végén a bal oldalon van az iskola :) ) Az időpont maradt.. 6-7-ig, de ha lehet már háromnegyed 6ra gyertek, hogy időben kezdhessünk!! Addig is mindenki erősen szorítson, hogy süssön a nap.. mert ugye Szombaton verseny.. :)
2011.03.28
Összes újdonság megtekintése

A Tornádó Team görkorisai hálásan megköszönik mindenkinek, aki adója 1%-ával a csapatot támogatta
Adószám:18466553-1-06
Támogatásokat az év folyamán egyéni szponzorként, vagy a csapat támogatójaként az 57400217-11087917 számú bankszámla számon fogadjuk köszönettel.