Európa Bajnokság Pamplona 2019. augusztus 26-szeptember 1

Megosztás

Európa Bajnokság Pamplona 2019. augusztus 26-szeptember 1 17 ország mintegy 350 versenyzőjének részvételével elrajtolt az Európa Bajnokság a spanyolországi Pamplonában. A rajtnál a Tornádó Team 5 versenyzője is ott van. Az első három nap a fantasztikus Txantera, kacsalábon forgó pályáján telt , magyar szempontból nagyon szép sikerekkel.
Gyorsasági Görkorcsolya Európa Bajnokság
Pamplona
2019. augusztus 26-szeptember 1.
pályaversenyek
 
 
Az 1000 méteres versenyszámmal lezárult az Európa Bajnokság első fele, amely a 200 méteres, tökéletes, döntött kanyaros fedett pályán zajlott. Nagyszerű létesítmény volt adott a versenyek helyszínéül, amilyet mi magyarok maximum egy -egy nemzetközi versenyen élvezhetünk. A hazai felkészülés körülményei ismeretében óriási hendikeppel állt rajthoz valamennyi versenyzőnk.
A hét fős magyar válogatott tagjai ennek ellenére összesítésben jól szerepeltek. Hárman közülük újoncként álltak rajthoz távjaikon. Az ifjúsági illetve junior korosztályt képviselő Bödei Bálint és Zsankó Petra (mindketten Szombathelyet képviselve) a hosszabb távokon mutatták meg, hogy méltóak a válogatottságra. 14. helyezésük a nagyon erős mezőnyben nagyon szép eredmény. Az ifjúsági korosztályban Urbán Boglárka (Tornádó Team) remek társa volt Bíró Hannának a Team sprintben és nagyszerű idővel, alig lemaradva a négyes döntőről mindjárt egy EB 5. hellyel indította első Európa bajnoki szereplését.
 
 
 
A junior korosztályban versenyző Sajgó Anna (Tornádó Team) a hosszabb versenyszámokon hangolódott a pálya versenyek utáni utcai versenyszámokra, ahol még hosszabbak lesznek majd a távok. Egyelőre bemelegítésként az 1000 méteren elért 10. helye, valamint az 5000 m ponton elért 11. helyezése jó ráhangolódás a soron következő hosszabb távokra.
 
 
A senior korosztályban rutinos versenyzőinknek meggyűlt a baja a nagy hagyományokkal rendelkező európai országok komplett háromfős csapataival, amelyek ellen egyedül felvenni harcot kétszer akkora feladat.
Ennek ellenére Kopilovic Nóri (Tornádó Team)mind az 500, mind az 1000 méteren nagyszerű egyéni csúcsokat korcsolyázott, az 500 méteren elért 15 helye pedig nagyon értékes eredmény.
 
Gardi Dominika Tornádó Team) nagy reményekkel érkezett a kontinens viadalra, hiszen a VB 8. hely bíztató volt számára az EB elött. Még akkor is az, ha időben nagyon közel került ez a két világverseny egymáshoz a nemzetközi verseny naptárban, így a formaidőzítés nem kis feladat volt sportoló és edző munkájában.
Mind az 500, mind az 1000 méteres időeredménye nagyszerű egyéni csúcs. A rendkívül sűrű mezőnyben az 1000 méteren a középdöntőig sikerült eljutnia és egyetlen tized másodpercre volt az áhított döntőtől. Domka itt elért 11. helyezése nagyon erős eredménynek számít.
A hosszú táv 10.000 m eliminációjában elért 8. helyezése nagyon értékes. Spanyol, olasz, belga, francia, német, holland teljes csapatok ellen egyedül harcolva, remek helyezkedéssel igazán kiváló az elért eredmény.
 
A csapat legeredményesebb versenyzője a pályán, a még csak ifjúsági korosztályban versenyző Bíró Hanna  (Tornádó Team)volt. 200 méteren, a döntőbe jutva rögtön egy 6. hellyel indította szereplését. Ugyanezen a napon Urbán Boglárkával 5. helyet szereztek a Team sprintben.
Az 500 méteren nagyszerű helyezkedéssel, bátor versenyzéssel biztosnak tűnt a döntő, ám a célegyenesben hatalmasat bukott, így elúszott ez az álom.
1000 méteren is folytatódott a jó szereplés, hiszen az előfutamban nagyszerű taktikával simán jutott a középdöntőbe. Itt egy döntővel is felérő futamban (itt futott a későbbi első és második helyezett) tovább gyönyörködhettünk bátor versenyzésében, amelyet a nagyszerű helyezkedés mellett még megtoldott egy hatalmas egyéni csúccsal is. Mindezzel az 5. helyen jutott a döntőbe. Itt aztán sajnos megijedt a nagy lehetőségtől, amely elött állt és egy óvatosabb versenyzéssel, kevesebbet kockáztatva végül a 7. helyen érkezett a célba.
 
Egy nap pihenő után az utcai versenyekkel folytatódik az Európa Bajnokság, ahol 100 méter, 1 kör, valamint a hosszú távokon pont és eliminációs 10.000 méteren folytatódik a verseny. Az utcai számok utolsó versenyszáma a marathon lesz.

Megosztás

img
2019-ben a szakma szavazatai alapján a következő elismerésekben részesültek egyesületünk sportolói és fontos személyiségei:

Az Év Ifjúsági Sportolója: Bíró Hanna junior és felnőtt magyar bajnok, junior EB 4. helyezett

Az Év Felnőtt Női Sportolója: Gardi Dominika, felnőtt magyar bajnok EB és VB 8. helyezett

Az Év Felnőtt férfi Sportolója: Erdős Dávid, felnőtt magyar bajnok

Az Év Edzője: Kéri Ferenc

A "Magyarország Görkorcsolyasportjáért" elismerést kapta Gardi János, aki nemzetközileg elismert szaktekintély mind a versenybíráskodás, mind a doppingkérdések területén.

Az "Év Tornádója 2019" elismerést közönségszavazatok és az edzők szakmai véleménye alapján Bíró Hanna érdemelte ki

Újdonságok
Nagypályás jegesek! Sipirc a sportorvoshoz! Január 13-ig kérem a kék könyveket, hogy tudjak nevezni!!!
2016.01.10
Sportolói igazolás a letöltések között! Gyertek pecsételtetni és aláíratni!
2012.09.23
MINIK! Aki hallja adja át.. Jövőhéten azaz július utolsó hetében szünetet tartunk. 1 hét pihi után augusztusban folytatódnak az edzések!!!! Addig is mindenkinek jó nyarat. Az Európa Bajnokságon lévőknek pedig tesséék nagyon nagyon szorítani!! Eszter, Niki, Orsi
2011.07.21
Minik! Szombaton (04.16.) Az Intersport előtt bemutatót tartunk! (Napfény park) A bemutató 13:00-kor kezdődik DE a gyülekező fél egy és háromnegyed egy között van. Kori,védők,sisak. Aki csak tud jöjjön, hogy megmutassuk milyen ügyesek vagyunk :) Eszter
2011.04.15
Minik! Ha véletlenül esne az eső kedden vagy csütörtökön (ami kizárt.. ), akkor a Napos úti tornaterembe gyertek! (Izabella hídon át, első lehetőségnél jobbra.. és az utca végén a bal oldalon van az iskola :) ) Az időpont maradt.. 6-7-ig, de ha lehet már háromnegyed 6ra gyertek, hogy időben kezdhessünk!! Addig is mindenki erősen szorítson, hogy süssön a nap.. mert ugye Szombaton verseny.. :)
2011.03.28
Összes újdonság megtekintése

A Tornádó Team görkorisai hálásan megköszönik mindenkinek, aki adója 1%-ával a csapatot támogatta
Adószám:18466553-1-06
Támogatásokat az év folyamán egyéni szponzorként, vagy a csapat támogatójaként az 57400217-11087917 számú bankszámla számon fogadjuk köszönettel.