Európa Kupa / Wörgl

Megosztás

Európa Kupa / Wörgl 14 ország közel 500 indulója állt rajthoz Tirolban az Európa Kupa következő állomásán.

Európa Kupa / Wörgl 2019 május 31-június 2.

 

Újabb Európa Kupa állomáson állt rajthoz a Tornádó Team csapata.  14 ország közel 500 indulója állt rajthoz ezen a hétvégén Tirolban. A 13 fős küldöttség egyre javuló formában, egyre magabiztosabban veszi az akadályokat, amely az 1 hónap múlva rajtoló Világbajnokság elött nagyon bíztató.

A távonkénti versenyek szép sikereket eredményeztek, hiszen Gardi Dominika, mind a hosszú, mind a rövid távokon nagyon erős mezőnyben ért el dobogós helyezéseket, és az összetettben is a dobogó harmadik fokára állhatott. Mindezt még értékesebbé tette, hogy a többszörös világbajnok és Világjátékok győztes Mareike Thum, valamint Vanessa Herzog mögött kevés különbséggel ért a célba. Utóbbi már a jégen is a Világ legjobbjai közé tartozik. Hunyadi Anna és Kopilovic Eleonóra egyre jobban összeérik   Gardi Dominikával és régen látott, egymást erősítő erős triót alkot a pályán, amelyet a váltóban elért harmadik helyük is bizonyít.

 

Iványi Tamás jó időt korcsolyázott 1000 méteren. Erdős Dávid számára ez a verseny a Világbajnokság elötti felkészülési verseny volt, az ő fő távja ott is a marathon lesz majd.

 

Bíró Hanna hatalmas formában, de kisebb pechhel versenyzett, amely nem vesz el semmit az eredmény értékéből. 500 méteren német ellenfele meglehetősebben szabálytalanul húzta vissza a célba érkezéskor, így is a 3. helyen futott be. 1000 méteren pedig vezető helyen billent meg, és csodával határos módon úszta meg az esést. Összetettben így a 7. helyen végzett. Urbán Boglárka nagyon jó idővel jutott tovább 500 méteren, ám sajnos a negyeddöntőben hatalmasat bukott a célban, aminek kórházi ellátás lett a vége.

Sajgó Anna ezúttal 500 méteren volt a legeredményesebb, a harmadik helyen ért célba.

Nagyszerűen helytálltak kadet lányaink. A legnépesebb mezőnyben Zolván Barbara az összetett 9. Kovács Kámea a 12. helyén végzett.

 

Tarján Ádám, a csapat legfiatalabbja az 1000 méteren ment legeredményesebben, itt a 3. helyen végzett.

Sarkadi Lázár első nemzetközi versenyén a  6. helyen fejezte be szereplését.

 

Sándor Lilla komoly ellenfelei ellen ismét minden távján okos, taktikus versenyzéssel korcsolyázott, és összetettben csak kevéssel maradt le a dobogóról.

Megosztás

img
2019-ben a szakma szavazatai alapján a következő elismerésekben részesültek egyesületünk sportolói és fontos személyiségei:

Az Év Ifjúsági Sportolója: Bíró Hanna junior és felnőtt magyar bajnok, junior EB 4. helyezett

Az Év Felnőtt Női Sportolója: Gardi Dominika, felnőtt magyar bajnok EB és VB 8. helyezett

Az Év Felnőtt férfi Sportolója: Erdős Dávid, felnőtt magyar bajnok

Az Év Edzője: Kéri Ferenc

A "Magyarország Görkorcsolyasportjáért" elismerést kapta Gardi János, aki nemzetközileg elismert szaktekintély mind a versenybíráskodás, mind a doppingkérdések területén.

Az "Év Tornádója 2019" elismerést közönségszavazatok és az edzők szakmai véleménye alapján Bíró Hanna érdemelte ki

Újdonságok
Nagypályás jegesek! Sipirc a sportorvoshoz! Január 13-ig kérem a kék könyveket, hogy tudjak nevezni!!!
2016.01.10
Sportolói igazolás a letöltések között! Gyertek pecsételtetni és aláíratni!
2012.09.23
MINIK! Aki hallja adja át.. Jövőhéten azaz július utolsó hetében szünetet tartunk. 1 hét pihi után augusztusban folytatódnak az edzések!!!! Addig is mindenkinek jó nyarat. Az Európa Bajnokságon lévőknek pedig tesséék nagyon nagyon szorítani!! Eszter, Niki, Orsi
2011.07.21
Minik! Szombaton (04.16.) Az Intersport előtt bemutatót tartunk! (Napfény park) A bemutató 13:00-kor kezdődik DE a gyülekező fél egy és háromnegyed egy között van. Kori,védők,sisak. Aki csak tud jöjjön, hogy megmutassuk milyen ügyesek vagyunk :) Eszter
2011.04.15
Minik! Ha véletlenül esne az eső kedden vagy csütörtökön (ami kizárt.. ), akkor a Napos úti tornaterembe gyertek! (Izabella hídon át, első lehetőségnél jobbra.. és az utca végén a bal oldalon van az iskola :) ) Az időpont maradt.. 6-7-ig, de ha lehet már háromnegyed 6ra gyertek, hogy időben kezdhessünk!! Addig is mindenki erősen szorítson, hogy süssön a nap.. mert ugye Szombaton verseny.. :)
2011.03.28
Összes újdonság megtekintése

A Tornádó Team görkorisai hálásan megköszönik mindenkinek, aki adója 1%-ával a csapatot támogatta
Adószám:18466553-1-06
Támogatásokat az év folyamán egyéni szponzorként, vagy a csapat támogatójaként az 57400217-11087917 számú bankszámla számon fogadjuk köszönettel.