Európa Kupa Geisingen

Megosztás

Európa Kupa Geisingen A Görkorisok Mekkája.. ,,,,,,

Aréna Geisingen: A Görkorcsolyázás Mekkája

 

A Geisingeni Európa Kupa, a 2024-es sorozat legnagyobb gyorsasági görkorcsolya eseménye. Idén is közel ezer résztvevőt vonzott az egész világról. A verseny három napja alatt a világ legjobbjai mérkőztek meg egymással a különböző távokon, miközben a tömött lelátó együtt élt és lélegzett a görkorcsolya szentélyében.

 

Az idei verseny különlegessége az volt, hogy a távok egy részét drón követte, így a hatalmas kivetítőkön a néző is beleélhette magát, milyen élmény 50 km/órás sebességgel száguldani, vagy egy nagylétszámú boly közepén küzdeni az ellenfelekkel, ,miközben talpon is kéne maradni. Mindez új élményt jelentett a versenyzőknek és lenyűgöző látványt nyújtott a nézőknek. A pálya köztudottan a világ leggyorsabb pályája, hosszú egyenesekkel, széles kanyarokkal, így minden versenyzőnek lehetősége volt megmutatni technikai  és taktikai tudását, gyorsaságát és állóképességét.

A Tornádó Team versenyzői derekasan állták az extrém körülményeket. A jégről frissen érkezett Bíró Hanna elsősorbana rövid távokon mutatott bíztató formát, ahogyan Iványi Kata is.

Gardi Dominika és Sándor Lilla a Team Aréna Geisingen csapatában kaptak feladatot, amelyet a hosszú távokon valósítottak meg látványosan és nagyon eredményesen. Hunyadi Panni magabiztos helyezkedésével és okos taktikájával tűnt ki a mezőnyből . A hosszú távon hajszálon múlt az 'A' döntőbe való feljutása.

A csapat legfiatalabb tagja, Csanádi Jázmin élete első komoly nemzetközi bevetésén nagyon bátran szerepelt . Mind a rövid, mind a hosszú távokon az erős középmezőnyben végzett, úgy hogy korosztályában is 100-on felül volt az indulók létszáma.

 

 

Az Európa Kupa zárása után a versenyzők és a szurkolók egyaránt boldogan és elégedetten távoztak. Az esemény ismételten bizonyította, hogy a görkorcsolya nemcsak egy sport, hanem egy életstílus, amely összehozza az embereket és inspirálja őket a legjobb teljesítményre. Az év további Európa Kupa állomásait mindenki izgalommal várja, hogy az újabb kihívások újabb szép eredményeket hozzanak.

Megosztás

img
2019-ben a szakma szavazatai alapján a következő elismerésekben részesültek egyesületünk sportolói és fontos személyiségei:

Az Év Ifjúsági Sportolója: Bíró Hanna junior és felnőtt magyar bajnok, junior EB 4. helyezett

Az Év Felnőtt Női Sportolója: Gardi Dominika, felnőtt magyar bajnok EB és VB 8. helyezett

Az Év Felnőtt férfi Sportolója: Erdős Dávid, felnőtt magyar bajnok

Az Év Edzője: Kéri Ferenc

A "Magyarország Görkorcsolyasportjáért" elismerést kapta Gardi János, aki nemzetközileg elismert szaktekintély mind a versenybíráskodás, mind a doppingkérdések területén.

Az "Év Tornádója 2019" elismerést közönségszavazatok és az edzők szakmai véleménye alapján Bíró Hanna érdemelte ki

Újdonságok
A közelgő saját rendezésű Kelet Európa Kupa versenykiírása a letöltések között
2024.04.11
A tatabányai diákolimpia döntőjének versenykiírása a letöltések között
2024.04.10
Az idei nyári táborok előzetes plakátja a honlap "nyári táborok" oldalán megtalálható
2024.03.05
Nagy örömünkre sok-sok új arcot láthatunk rendszeresen a legkisebbek edzésein. A szezon legfontosabb tudnivalóiról beszélünk a március 7-i szülői értekezleten a Sólyom utcában az edzés időtartama alatt.
2024.03.03
Nagypályás jegesek! Sipirc a sportorvoshoz! Január 13-ig kérem a kék könyveket, hogy tudjak nevezni!!!
2016.01.10
Összes újdonság megtekintése

A Tornádó Team görkorisai hálásan megköszönik mindenkinek, aki adója 1%-ával a csapatot támogatta
Adószám:18466553-1-06
Támogatásokat az év folyamán egyéni szponzorként, vagy a csapat támogatójaként az 57400217-11087917 számú bankszámla számon fogadjuk köszönettel.