Európa Kupa Gross Gerau

Megosztás

Európa Kupa Gross Gerau Az olaszországi edzőtábor után a Tornádó különítmény Gross Gerauban állt rajthoz, ahol az idén 41. alkalommal rendezték meg a világ egyik legrangosabb versenyét.
Gross-Gerau 2019
 
Három napnyi intenzív Olaszországi edzőtábor után a Tornádó junior és felnőtt versenyzői a németországi Gross Gerauban álltak rajthoz. A nagy hagyományokkal rendelkező Frankfurt melletti kisvárosban idén 41. alkalommal rendezték meg az Európa Kupát, amelyre 31 ország közel 700 versenyzője jött el. Az időjárás tett arról, hogy a mamut mezőnyök mellett még nehezebbek legyenek a feltételek, mert folyamatosan zuhogó eső, kifejezetten hideg, sőt jégeső is lecsapott a futamok ideje alatt a pályára.
A Tornádó versenyzői egyre jobb formájukat mutatták. A hatalmas mezőnyök a selejtezők alapján A B és C döntőben folytathatták a versenyt. Erdős Dávid mindkét hosszú távján stabilan a B döntőben végzett a mezőny első harmadában.
 
 
Gardi Dominika három távon is a legjobb 10-ben végzett, így összetettben a nagyon előkelő 8. helyen zárta a versenyt.
 
 
 
Bíró Hanna kedvenc távján, az 500 méteren sajnos elképesztően csúszós pályán kellett volna hogy továbbjusson, ám ez nem sikerült neki. Szerencsésebb lett volna, ha a későbbi selejtezők egyikébe kerül, ahol már közel nem csúszott annyira a pálya. Miután másik kedvenc távját a 300 métert a szakadó eső miatt eltörölték, így csak a hosszabb távokon vigasztalódhatott, ahol a 10. helyen ért célba.
 
 
Sajgó Anna a 12. helyen végzett az 5000 méter eliminációban, kissé bátrabb helyezkedéssel jóval előrébb kerülhetett volna a rangsorban.
 
 
Kopilovic Nóri sajnos bukott a pontverseny selejtezőjében, így csak a B döntőben folytathatta, ahonnan nem sikerült feljutnia az A döntőbe.
 
 
Urbán Boglárka hosszú kihagyás után nagyon szépen helyt állt, a nagylétszámú mezőny első felében fejezte be az összetett versenyt.
 
 
Részletes eredmények a https://speedskater-kriterium.de/results/2019_Kriterium/ oldalon  

Megosztás

img
2018-ban a szakma javaslatai alapján Magyarországon az Év gyorsasági görkorcsolyása a nők között Gardi Dominika, a férfiaknál pedig Dieterle Fábián lett. A junior kategóriában ezt a címet a nőknél Sajgó Anna, a férfiaknál Iványi Tamás érdemelte ki. Az év edzője ismét Kéri Ferenc lett.

Újdonságok
Nagypályás jegesek! Sipirc a sportorvoshoz! Január 13-ig kérem a kék könyveket, hogy tudjak nevezni!!!
2016.01.10
Sportolói igazolás a letöltések között! Gyertek pecsételtetni és aláíratni!
2012.09.23
MINIK! Aki hallja adja át.. Jövőhéten azaz július utolsó hetében szünetet tartunk. 1 hét pihi után augusztusban folytatódnak az edzések!!!! Addig is mindenkinek jó nyarat. Az Európa Bajnokságon lévőknek pedig tesséék nagyon nagyon szorítani!! Eszter, Niki, Orsi
2011.07.21
Minik! Szombaton (04.16.) Az Intersport előtt bemutatót tartunk! (Napfény park) A bemutató 13:00-kor kezdődik DE a gyülekező fél egy és háromnegyed egy között van. Kori,védők,sisak. Aki csak tud jöjjön, hogy megmutassuk milyen ügyesek vagyunk :) Eszter
2011.04.15
Minik! Ha véletlenül esne az eső kedden vagy csütörtökön (ami kizárt.. ), akkor a Napos úti tornaterembe gyertek! (Izabella hídon át, első lehetőségnél jobbra.. és az utca végén a bal oldalon van az iskola :) ) Az időpont maradt.. 6-7-ig, de ha lehet már háromnegyed 6ra gyertek, hogy időben kezdhessünk!! Addig is mindenki erősen szorítson, hogy süssön a nap.. mert ugye Szombaton verseny.. :)
2011.03.28
Összes újdonság megtekintése

A Tornádó Team görkorisai hálásan megköszönik mindenkinek, aki adója 1%-ával a csapatot támogatta
Adószám:18466553-1-06
Támogatásokat az év folyamán egyéni szponzorként, vagy a csapat támogatójaként az 57400217-11087917 számú bankszámla számon fogadjuk köszönettel.