Európa Kupa sorozat / Gross Gerau

Megosztás

Európa Kupa sorozat / Gross Gerau A 40. jubileumi kritérium versenyen közel 800 induló között állt rajthoz a Tornádó különítmény

Gross Gerau 2018/ Európa Kupa Sorozat 2. állomás

 

 

 

Az idén 40. alkalommal rendezték meg a németországi Gross Gerauban a világ legnagyobb és legelismertebb nemzetközi gyorsasági görkorcsolya versenyét. A nagy hagyományokkal rendelkező versenyre a világ 33 országából közel 1000 induló érkezett, köztük a Tornádó Team versenyzői is, akik idén több nagy kihívás elé néznek. A versenyt egy néhánynapos összetartás előzte meg, amelyet a hazai egyesületek kerettagjai részére Kéri Ferenc vezetett le. Bár ez a verseny még a felkészülési szakasz része, nagyon bíztatóra sikerültek az eredmények, amelyek nemcsak helyezésben, de az időeredményekben is megmutatkoztak. Szinte valamennyiüknek sikerült az „A” döntőbe kvalifikálnia magát a hosszútávokon.

Erdős Dávidnak ez csak azért hiúsult meg, mert hatalmasat bukott a selejtezőben, így a „C” döntőben folytathatta csak a táv döntőjét, amelyet óriási teljesítményként, 15 pontot elhozva megnyert így a következő távon már a „B” döntőben vághatott neki a távnak. Itt is sikerült a pontszerzés, ám följutni az „A” döntőbe már nem volt elég.

Kopilovic Eleonóra nagyszerűen sprintelt 300 méteren és ha nem kellett volna 500 méteren az eleső versenyzőket kerülgetnie, ott is remek idő születhetett volna.

 

 

Gardi Dominika a felnőttek között komoly neveket előzött be az 500 méteren és idejével kvalifikálta magát a legjobb 16-ba, ami első éves felnőttként nagy sikernek számít. Az 5000 m eliminációban is érett a hasonló siker. Domka okos helyezkedéssel és erőbeosztással tartotta a lépést a legjobbakkal, ám kolumbiai versenytársa meglehetősen agresszív sprintje következtében Domka nagyott esett, így a 16. helyen végzett.

 

 

Hunyadi Panni 5000 m ponton teljesített maradandót, hiszen 9. helyezése nagyszerű eredmény.

 

 

Iványi Tamás 500 méterén egyéni csúcsnak örülhetett.

 

 

 

Bíró Hanna ismét nagyon bátran versenyzett a nagyok között és a ponton elért 19. helyének örülhetett a legjobban.

 

A csapat legeredményesebb versenyzője ezen a hét végén Sajgó Anna volt, aki meglepően jó idővel rögtön a legjobbak között találta magát az 500 méteren. Minden távon nyújtott remek helyezéseinek köszönhetően összetettben a 9. helyen tudott végezni a 70 fős hatalmas mezőnyben.  A versenyzők edzője: Kéri Ferenc 

 

 

Megosztás

img
2018-ban a szakma javaslatai alapján Magyarországon az Év gyorsasági görkorcsolyása a nők között Gardi Dominika, a férfiaknál pedig Dieterle Fábián lett. A junior kategóriában ezt a címet a nőknél Sajgó Anna, a férfiaknál Iványi Tamás érdemelte ki. Az év edzője ismét Kéri Ferenc lett.

Újdonságok
Nagypályás jegesek! Sipirc a sportorvoshoz! Január 13-ig kérem a kék könyveket, hogy tudjak nevezni!!!
2016.01.10
Sportolói igazolás a letöltések között! Gyertek pecsételtetni és aláíratni!
2012.09.23
MINIK! Aki hallja adja át.. Jövőhéten azaz július utolsó hetében szünetet tartunk. 1 hét pihi után augusztusban folytatódnak az edzések!!!! Addig is mindenkinek jó nyarat. Az Európa Bajnokságon lévőknek pedig tesséék nagyon nagyon szorítani!! Eszter, Niki, Orsi
2011.07.21
Minik! Szombaton (04.16.) Az Intersport előtt bemutatót tartunk! (Napfény park) A bemutató 13:00-kor kezdődik DE a gyülekező fél egy és háromnegyed egy között van. Kori,védők,sisak. Aki csak tud jöjjön, hogy megmutassuk milyen ügyesek vagyunk :) Eszter
2011.04.15
Minik! Ha véletlenül esne az eső kedden vagy csütörtökön (ami kizárt.. ), akkor a Napos úti tornaterembe gyertek! (Izabella hídon át, első lehetőségnél jobbra.. és az utca végén a bal oldalon van az iskola :) ) Az időpont maradt.. 6-7-ig, de ha lehet már háromnegyed 6ra gyertek, hogy időben kezdhessünk!! Addig is mindenki erősen szorítson, hogy süssön a nap.. mert ugye Szombaton verseny.. :)
2011.03.28
Összes újdonság megtekintése

A Tornádó Team görkorisai hálásan megköszönik mindenkinek, aki adója 1%-ával a csapatot támogatta
Adószám:18466553-1-06
Támogatásokat az év folyamán egyéni szponzorként, vagy a csapat támogatójaként az 57400217-11087917 számú bankszámla számon fogadjuk köszönettel.