Füzesy Ilka a magyar válogatott legeredményesebb versenyzője lett Innsbruckban a Junior Világbajnokságon

Megosztás

Füzesy Ilka a magyar válogatott legeredményesebb versenyzője lett Innsbruckban a Junior Világbajnokságon Füzesy Ilka a magyar csapat legeredményesebb versenyzője lett a Világbajnokságon.

A kolozsvári születésű Füzesy Ilka, noha több éve együtt készül a jégen Tornádó Team Bíró Hannájával, a tavalyi év elején döntött úgy, hogy a jövőben magyar színekben szeretne versenyezni. Egyesületének a Tornádó Team-et választotta, ahol Hanna és Ilka heteket hónapokat töltött együtt jégen hazai, német, holland , és további jó adottságú külföldi edzőtáborokban.

 

 

500 m /14. helyezés

 

Korban, specialitásban mint két testvér a két lány. Mindketten 18 évesek, mindketten sprinterek , remekül tudnak együtt dolgozni. Noha mindketten valamennyi távon kvalifikáltak a junior Világkupákra, illetve több távon a Junior Világbajnokságra is, a sors sajnos közbeszólt, hogy mindketten ott lehessenek a tavalyi illetve az idei Világbajnokságon.

Tavaly Japán az utolsó hetekben törölte a VB-t. Akkor csak Hanna mehetett volna, mert Ilka erdélyi magyarként is még a honosítás procedúráját nyögte. Idén Ilka már indulhatott, de Hanna az egyre szigorodó Covid intézkedések miatt itthonmaradni kényszerült, noha 3 távon is rendelkezett szintidővel.

Nagy örömünkre Ilka első, magyar színekben történő szereplése fergetegesre sikeredett. Innsbruck nyitott pályáján 500 méteren remek idővel nyitotta háromnapos szereplését. Ezzel az eredménnyel a hatalmas mezőnyben mindjárt az előkelő 14. helyet szerezte meg magának. Rövidtávosként a hosszabb távokon is az erős középmezőnyben végzett. Szereplése csúcsára pedig a Teamsprintben történő nagyszerű futásával tette fel a koronát. A tatabányai Vancsó Rebekával, és a szombathelyi Mercs Abigéllel alkotott trióval országos junior és felnőtt csúcot korcsolyázva, hatalmas sikerként a 8. helyen végeztek.  

 

                                                                                                                                           (Üton az országos csúcs felé: Vancsó Rebeka, Füzesy Ilka, Mercs Abigél)

Egyéni eredményeivel és a csapatban elért helyezésével Ilka a magyar küldöttség legeredményesebb versenyzője lett.


Gratulálunk Ilka! Büszkék vagyunk Rád, örülünk, hogy a sorainkat erősíted.

Reméljük, hamarosan helyreáll a Világ rendje és újra együtt indulhattok Hannával a Világversenyeken, további csúcsokat elérve mindannyiunk örömére.

Megosztás

img
2019-ben a szakma szavazatai alapján a következő elismerésekben részesültek egyesületünk sportolói és fontos személyiségei:

Az Év Ifjúsági Sportolója: Bíró Hanna junior és felnőtt magyar bajnok, junior EB 4. helyezett

Az Év Felnőtt Női Sportolója: Gardi Dominika, felnőtt magyar bajnok EB és VB 8. helyezett

Az Év Felnőtt férfi Sportolója: Erdős Dávid, felnőtt magyar bajnok

Az Év Edzője: Kéri Ferenc

A "Magyarország Görkorcsolyasportjáért" elismerést kapta Gardi János, aki nemzetközileg elismert szaktekintély mind a versenybíráskodás, mind a doppingkérdések területén.

Az "Év Tornádója 2019" elismerést közönségszavazatok és az edzők szakmai véleménye alapján Bíró Hanna érdemelte ki

Újdonságok
Nagypályás jegesek! Sipirc a sportorvoshoz! Január 13-ig kérem a kék könyveket, hogy tudjak nevezni!!!
2016.01.10
Sportolói igazolás a letöltések között! Gyertek pecsételtetni és aláíratni!
2012.09.23
MINIK! Aki hallja adja át.. Jövőhéten azaz július utolsó hetében szünetet tartunk. 1 hét pihi után augusztusban folytatódnak az edzések!!!! Addig is mindenkinek jó nyarat. Az Európa Bajnokságon lévőknek pedig tesséék nagyon nagyon szorítani!! Eszter, Niki, Orsi
2011.07.21
Minik! Szombaton (04.16.) Az Intersport előtt bemutatót tartunk! (Napfény park) A bemutató 13:00-kor kezdődik DE a gyülekező fél egy és háromnegyed egy között van. Kori,védők,sisak. Aki csak tud jöjjön, hogy megmutassuk milyen ügyesek vagyunk :) Eszter
2011.04.15
Minik! Ha véletlenül esne az eső kedden vagy csütörtökön (ami kizárt.. ), akkor a Napos úti tornaterembe gyertek! (Izabella hídon át, első lehetőségnél jobbra.. és az utca végén a bal oldalon van az iskola :) ) Az időpont maradt.. 6-7-ig, de ha lehet már háromnegyed 6ra gyertek, hogy időben kezdhessünk!! Addig is mindenki erősen szorítson, hogy süssön a nap.. mert ugye Szombaton verseny.. :)
2011.03.28
Összes újdonság megtekintése

A Tornádó Team görkorisai hálásan megköszönik mindenkinek, aki adója 1%-ával a csapatot támogatta
Adószám:18466553-1-06
Támogatásokat az év folyamán egyéni szponzorként, vagy a csapat támogatójaként az 57400217-11087917 számú bankszámla számon fogadjuk köszönettel.