Gardi Dominika 6. helye a Világbajnokságon minden idők legjobb magyar eredménye a görkorcsolyasportban

Megosztás

Gardi Dominika 6. helye a Világbajnokságon minden idők legjobb magyar eredménye a görkorcsolyasportban Ha egyszer egy üzlet beindul!!!!! Nóra fantasztikus 8. helye után egy újabb világraszóló eredmény! 6. hely a 10.000 méter ponton!!!!

 

Hatodik hely a Világbajnokságon!

 

Gardi Dominika minden idők legjobb magyar világbajnoki eredményét érte el 10.000 méter ponton.

 

 

 

Nagy nap volt a mai a magyar görkorcsolyasport történetében. A két nappal ezelőtti fantasztikus Kopilovic Nóri 8. hely után 1000 méteren, ma Gardi Domka alkotott maradandót! Komoly tervekkel készült az 10.000 méter pontra, ahol a világ legjobbjai is ott álltak a rajtvonalnál. Pontszerzésre nem sok alkalom volt, hiszen a pálya közel 600 méternyi volt. A mindössze 16 teljes körben csak a 13. körben kezdődhetett a pontszerzés, ahol a csöngetés után rögtön öten gondolták, hogy megszerzik az első pontokat. Domka is elindult, de a kolumbiai és az equadori versenyzők vitték el a 2 illetve az egy pontot. Kopilovic Nóri az első 6 körben remekül segítette Domkát a következő pontszerzési lehetőség előkészítésében, ami végül ismét nem a mi számlánkat gyarapította. Domka szerencsére teljesen higgadtan és nagyon okosan taktikázva tartotta a lépést az élen álló dél-amerikaiakkal és a kínai versenyzővel és elképesztő tudatossággal készült a véghajrában megszerezhető 3 pont begyűjtésére. Mindez annyit jelentett, hogy neki kellett elsőnek áthaladni az utolsó befutásnál a célvonalon. Hatalmas hajrát nyitott az utolsó körben, amire vele együtt indultak a német, chilei, olasz, kolumbiai , kínai, tajvani, argentin és koreai versenyzők. Mindegyiknek értékes helyezést jelentett volna a megszerezhető három pont.

 

A célegyenesre a hajrában mindenkit maga mögött hagyó Domka fordult elsőnek és az előnyét csak növelte a célig! Elsőként beérve 3 pontot tudhatott magáénak, ami a fantasztikus 6. helyet jelentette neki!

 

Ez az eredmény a magyar görkorcsolyasport eddigi legértékesebb eredménye, amit még most is alig hiszünk el !!!!

Megosztás

img
2019-ben a szakma szavazatai alapján a következő elismerésekben részesültek egyesületünk sportolói és fontos személyiségei:

Az Év Ifjúsági Sportolója: Bíró Hanna junior és felnőtt magyar bajnok, junior EB 4. helyezett

Az Év Felnőtt Női Sportolója: Gardi Dominika, felnőtt magyar bajnok EB és VB 8. helyezett

Az Év Felnőtt férfi Sportolója: Erdős Dávid, felnőtt magyar bajnok

Az Év Edzője: Kéri Ferenc

A "Magyarország Görkorcsolyasportjáért" elismerést kapta Gardi János, aki nemzetközileg elismert szaktekintély mind a versenybíráskodás, mind a doppingkérdések területén.

Az "Év Tornádója 2019" elismerést közönségszavazatok és az edzők szakmai véleménye alapján Bíró Hanna érdemelte ki

Újdonságok
Nagypályás jegesek! Sipirc a sportorvoshoz! Január 13-ig kérem a kék könyveket, hogy tudjak nevezni!!!
2016.01.10
Sportolói igazolás a letöltések között! Gyertek pecsételtetni és aláíratni!
2012.09.23
MINIK! Aki hallja adja át.. Jövőhéten azaz július utolsó hetében szünetet tartunk. 1 hét pihi után augusztusban folytatódnak az edzések!!!! Addig is mindenkinek jó nyarat. Az Európa Bajnokságon lévőknek pedig tesséék nagyon nagyon szorítani!! Eszter, Niki, Orsi
2011.07.21
Minik! Szombaton (04.16.) Az Intersport előtt bemutatót tartunk! (Napfény park) A bemutató 13:00-kor kezdődik DE a gyülekező fél egy és háromnegyed egy között van. Kori,védők,sisak. Aki csak tud jöjjön, hogy megmutassuk milyen ügyesek vagyunk :) Eszter
2011.04.15
Minik! Ha véletlenül esne az eső kedden vagy csütörtökön (ami kizárt.. ), akkor a Napos úti tornaterembe gyertek! (Izabella hídon át, első lehetőségnél jobbra.. és az utca végén a bal oldalon van az iskola :) ) Az időpont maradt.. 6-7-ig, de ha lehet már háromnegyed 6ra gyertek, hogy időben kezdhessünk!! Addig is mindenki erősen szorítson, hogy süssön a nap.. mert ugye Szombaton verseny.. :)
2011.03.28
Összes újdonság megtekintése

A Tornádó Team görkorisai hálásan megköszönik mindenkinek, aki adója 1%-ával a csapatot támogatta
Adószám:18466553-1-06
Támogatásokat az év folyamán egyéni szponzorként, vagy a csapat támogatójaként az 57400217-11087917 számú bankszámla számon fogadjuk köszönettel.