Geisingen 2015 -Elrajtolt az Európa Kupa széria

Megosztás

Geisingen 2015 -Elrajtolt az Európa Kupa széria

Geisingen - Európa Kupa 2015

Gardi Dominika dobogó közelben

 

 

 

 

Hosszú téli alapozás után, az elmúlt hét végén megkezdődött a gyorsasági görkorcsolya nemzetközi versenyszezonja is. A szegedi rendezésű Kelet - Európa Kupa első állomása után, ezúttal a németországi Geisingen rendezte az Európa Kupa nyitófordulóját, amelyre rekordnevezés érkezett. A közel 1000 induló között ott voltak Dél-Amerika országainak válogatottjai, kerekekre váltottak a korcsolyasport világnagyságai is és Európa görkorcsolyásaival összecsapva, igazi világbajnoki hangulatot teremtettek. Mesés feltételek mellett mamut mezőnyök álltak rajthoz és már önmagában a döntőbe való bekerülés is komoly eredménynek számított.

A Tornádó Team hosszú alapozó időszak és a gyorskorcsolya szezon lezárása után, 10 versenyzővel utazott a magyarok számára is fontos válogatóversenyre.

Sántha Blanka, a tavalyi junior EB bronzérmese az idén idősebb korosztályban versenyez. Ennek ellenére a hosszútávon az eliminációs versenyben határozott, okos versenyzéssel beverekedte magát a rutinosan összedolgozó olasz és kolumbiai sorok közé és a nagyon előkelő 12. helyen gurult célba.

Kopilovic Eleonóra jó időket ment a sprint távokon, a hosszú távokon pedig „A” döntős tudott lenni.

Gardi Dominika valamennyi távon nagyszerű formában versenyzett. 500 méteren hajszál híján csúszott le a döntőről és lett a népes mezőnyben 6. A 3000 méter pontversenyben centimétereken múlott a dobogós hely. Az összetett versenyben Domka a 4. helyen végzett, megelőzve ezzel Európa és Dél-Amerika legjobbjait. Nagyszerű szezon kezdet!

A junior B-s fiúknál Szögi Tamás az eliminációs verseny B döntőjében nyújtott emlékezeteset, csakúgy, mint Hunyadi Panni, aki a „B” döntőből kitűnő versenyzéssel fel tudott jutni az „A” döntőbe. Ott neki is meggyűlt a baja a Dél-Amerikai versenyzőkkel, és csak egy kikerülhetetlen bukás miatt nem tudta bizonyítani, hogy méltó ellenfele a világ legjobbjainak. Erdős Dávid az eliminációban mutatott bíztató versenyzést.

Iványi Tamás hosszú betegség után állt rajthoz és távról távra jött bele egyre jobban a legjobbakkal való taktikus versenyzés mikéntjébe.

A fiatalabb korosztályok is kaptak versenylehetőséget az Európa Kupa keretein belül. Bíró Hanna és Sajgó Anna a legnagyobb létszámú korosztályban állt rajthoz, ahol Hanna az összetettben a középmezőnyben végzett, míg Anna hatalmas egyéni csúcsot korcsolyázva a 6. helyen futott célba 1000 méteren és az összetettben is a nagyon értékes 11. helyen zárta a versenyt.

Kis híján dobogós lett Kormányos Nina, aki a hatalmas mezőnyben sorra egyéni csúcsokat korcsolyázva végül a 4. helyen végzett az összetett versenyben.

A versenyzők mellett a Tornádó Team nemzetközi minősítésű versenybírója, Gardi János is kiválóan dolgozott, amivel további elismeréseket vívott ki magának, így őt is meghívták a soron következő Európa Kupára.

 

A hét végén újabb „világméretű” Európa Kupa állomáson állnak rajthoz a Tornádós versenyzők. A Frankfurt melletti Gross Gerau ad otthont a 37. nemzetközi kritérium versenynek, amely a világ számos országának, csakúgy , mint a magyaroknak válogató verseny. 

Megosztás

img
2019-ben a szakma szavazatai alapján a következő elismerésekben részesültek egyesületünk sportolói és fontos személyiségei:

Az Év Ifjúsági Sportolója: Bíró Hanna junior és felnőtt magyar bajnok, junior EB 4. helyezett

Az Év Felnőtt Női Sportolója: Gardi Dominika, felnőtt magyar bajnok EB és VB 8. helyezett

Az Év Felnőtt férfi Sportolója: Erdős Dávid, felnőtt magyar bajnok

Az Év Edzője: Kéri Ferenc

A "Magyarország Görkorcsolyasportjáért" elismerést kapta Gardi János, aki nemzetközileg elismert szaktekintély mind a versenybíráskodás, mind a doppingkérdések területén.

Az "Év Tornádója 2019" elismerést közönségszavazatok és az edzők szakmai véleménye alapján Bíró Hanna érdemelte ki

Újdonságok
Nagypályás jegesek! Sipirc a sportorvoshoz! Január 13-ig kérem a kék könyveket, hogy tudjak nevezni!!!
2016.01.10
Sportolói igazolás a letöltések között! Gyertek pecsételtetni és aláíratni!
2012.09.23
MINIK! Aki hallja adja át.. Jövőhéten azaz július utolsó hetében szünetet tartunk. 1 hét pihi után augusztusban folytatódnak az edzések!!!! Addig is mindenkinek jó nyarat. Az Európa Bajnokságon lévőknek pedig tesséék nagyon nagyon szorítani!! Eszter, Niki, Orsi
2011.07.21
Minik! Szombaton (04.16.) Az Intersport előtt bemutatót tartunk! (Napfény park) A bemutató 13:00-kor kezdődik DE a gyülekező fél egy és háromnegyed egy között van. Kori,védők,sisak. Aki csak tud jöjjön, hogy megmutassuk milyen ügyesek vagyunk :) Eszter
2011.04.15
Minik! Ha véletlenül esne az eső kedden vagy csütörtökön (ami kizárt.. ), akkor a Napos úti tornaterembe gyertek! (Izabella hídon át, első lehetőségnél jobbra.. és az utca végén a bal oldalon van az iskola :) ) Az időpont maradt.. 6-7-ig, de ha lehet már háromnegyed 6ra gyertek, hogy időben kezdhessünk!! Addig is mindenki erősen szorítson, hogy süssön a nap.. mert ugye Szombaton verseny.. :)
2011.03.28
Összes újdonság megtekintése

A Tornádó Team görkorisai hálásan megköszönik mindenkinek, aki adója 1%-ával a csapatot támogatta
Adószám:18466553-1-06
Támogatásokat az év folyamán egyéni szponzorként, vagy a csapat támogatójaként az 57400217-11087917 számú bankszámla számon fogadjuk köszönettel.