Gross Gerau Európa Kupa 2024

Megosztás

Gross Gerau Európa Kupa 2024 "Aszfaltbetyárok" Gross Gerau Skate Parkjában

Újabb sikeres Európa Kupa, ezúttal,  Gross-Gerau Skate Parkjában

 

A Gross-Gerau Skate Parkban rendezett Európa-kupa gyorsasági görkorcsolya versenyén a Tornádó Team küldöttsége kiváló teljesítményt nyújtott. Az eseményen összesenközel 1000 induló vett részt, ami kiemelkedően erős mezőnyt eredményezett. A Tornádó Team csapata azonban magabiztosan helyt állt a versenyen, és több figyelemre méltó eredményt is elértek.

György-Gombos Csanád és Sándor Léna, a Tornádó Team két fiatal tehetsége, lenyűgöző teljesítményt nyújtottak a versenyen. Csanád a hosszú távon mutatott kiváló eredményével és szép technikájával hívta fel magára a figyelmet, amely végül összesítésben bronzérmet eredményezett. Léna  nagyon okos , taktikus versenyzésével örvendeztetett meg minket, amellyel minden távján az ’A ’döntőben kűzdhetett a kiváló helyezésért. Mindketten megmutatták, hogy képesek  nagyon kemény versenykörülmények között is kiemelkedő teljesítményt nyújtani. Ígéretes jövő áll előttük a görkorcsolya világában.

     

A Tornádó Team egyik kiemelkedő versenyzője, Iványi Kata, a sprint versenyszámokban  kiváló teljesítményt nyújtott. Kata gyors lábainak köszönhetően sikerült kiemelkedő eredményt elérnie a sprint versenyszámokban. 300 méteren és 500 méteren egy 8. valamint egy 7. helyet ért el a kifejezetten erős mezőnyben. A hosszabb távokon kifejezetten jól helyezkedve, a mezőny első harmadában végzett.

 

Gardi Dominika és Sándor Lilla ismét csapatfeladattal lépett pályára a Team Arena Geisingen szineiben. Lilla sajnos egy elkerülhetetlen bukás elszenvedője volt, de szerencsére nincs nagyobb baj, be tudta fejezni a versenyt, és mindketten hasznos tagjai voltak a csapatnak. Bíró Hanna egyre jobban kap lábra a sprinttávokon, mind a 300 méter, mind pedig az 500 méter ideje nagyon bíztatóra sikeredett.

  

A verseny pályája egy 300 méter hosszú aszfaltpálya volt, ami igazi kemény utcai versenyt eredményezett. A pálya komoly kihívást jelentett a versenyzőknek,  a hosszú egyenesek a helyenként egyenetlen felület, valamint az esetleges széljárás mind-mind befolyásolta a versenyzők teljesítményét. Ez a pályaadottság különösen próbára tette a résztvevők technikai készségeit és fizikai állóképességét, még izgalmasabbá téve ezzel ezt az Európa-kupa versenyt. 

Az eseményt a nagy hagyományokkal rendelkező német szervezők szervezték, akiknek tapasztalata és elkötelezettsége garantálta a verseny zökkenőmentes lebonyolítását és magas színvonalát. A német rendezők precizitása és alapos előkészületei biztosították, hogy minden részlet a helyén legyen, és a versenyzőknek valamint a nézőknek egyaránt emlékezetes élményt nyújtson az esemény

Az pedig külön emelte a rendezvény értékét, hogy a fiatalabb korosztálynak Bart Swings a gyorsasági görkorcsolyasport ikonja adta át az érmeket.

 

Megosztás

img
2019-ben a szakma szavazatai alapján a következő elismerésekben részesültek egyesületünk sportolói és fontos személyiségei:

Az Év Ifjúsági Sportolója: Bíró Hanna junior és felnőtt magyar bajnok, junior EB 4. helyezett

Az Év Felnőtt Női Sportolója: Gardi Dominika, felnőtt magyar bajnok EB és VB 8. helyezett

Az Év Felnőtt férfi Sportolója: Erdős Dávid, felnőtt magyar bajnok

Az Év Edzője: Kéri Ferenc

A "Magyarország Görkorcsolyasportjáért" elismerést kapta Gardi János, aki nemzetközileg elismert szaktekintély mind a versenybíráskodás, mind a doppingkérdések területén.

Az "Év Tornádója 2019" elismerést közönségszavazatok és az edzők szakmai véleménye alapján Bíró Hanna érdemelte ki

Újdonságok
A közelgő saját rendezésű Kelet Európa Kupa versenykiírása a letöltések között
2024.04.11
A tatabányai diákolimpia döntőjének versenykiírása a letöltések között
2024.04.10
Az idei nyári táborok előzetes plakátja a honlap "nyári táborok" oldalán megtalálható
2024.03.05
Nagy örömünkre sok-sok új arcot láthatunk rendszeresen a legkisebbek edzésein. A szezon legfontosabb tudnivalóiról beszélünk a március 7-i szülői értekezleten a Sólyom utcában az edzés időtartama alatt.
2024.03.03
Nagypályás jegesek! Sipirc a sportorvoshoz! Január 13-ig kérem a kék könyveket, hogy tudjak nevezni!!!
2016.01.10
Összes újdonság megtekintése

A Tornádó Team görkorisai hálásan megköszönik mindenkinek, aki adója 1%-ával a csapatot támogatta
Adószám:18466553-1-06
Támogatásokat az év folyamán egyéni szponzorként, vagy a csapat támogatójaként az 57400217-11087917 számú bankszámla számon fogadjuk köszönettel.