Jeges életünk a járvány idején

Megosztás

Jeges életünk a járvány idején Ahhoz képest, hogy micsoda nehézségek jellemzik egy éve mindannyiunk életét....mozgalmasnak mondható a Tornádó Team téli szezonja

Éled a gyorskorcsolya a Tornádó Team soraiban

 

 

A sportolók életét is megnehezítő világjárvány ellenére a gyorskorcsolya az a sport, ahol szintén extrém sok a megszorítás, de ezekkel együtt is sikeresen tartják magukat a sportolók ezekben a nehéz időkben. Értékes szárazedzésekkel, imitációs edzésekkel és kivételesen sok jégidővel egyre jobb eredményeket érnek el. Köszönet ezért mindazoknak, akik a megfelelő feltételeket megteremtik ahhoz, hogy ebben a példátlanul nehéz időszakban is életben tudjon maradni ez a gyönyörű sport.

Bíró Hanna januárban még a Japánban megrendezésre kerülő junior világbajnokságra készült, ami azt jelentette, hogy a  Magyar Korcsolyázó Szövetség teljes támogatásával Inzellben dolgozhatott a lehető legideálisabb feltételek között. Munkáját Füzesy Ilka segítette, aki már csak hetek kérdése, és magyar versenyzőként indulhat a nemzetközi megmérettetéseken.

 

Január végén azonban sajnos törölték a világbajnokságot. A Szövetségnek köszönhetően Hanna ennek ellenére folytathatta a szezont, amely szerencsére sok verseny lehetőséget jelentett, amelyre szintén nagy szüksége volt. Egyre jobb eredményekkel hálálta meg a bizalmat, miután versenyről, versenyre javította meg egyéni csúcsait. Három távon tudhat már magának VB szintidőn belüli időket, a negyedik, leghosszabb távján pedig a világkupa szintidejét sikerült teljesítenie.

A hónap végén a szezon utolsó, legnagyobb megmérettetésén valamennyi elért idejét megerősítheti, illetve tovább javíthat rajtuk.

Időközben a fiatalabb korosztály sportolói is lehetőséget kaptak a Magyar Korcsolyázó Szövetségtől, és egyhetes Zakopanei, majd Collalbóban eltöltött ISU edzőtábor után, 10 napot ők is Inzellben tölthetnek felkészüléssel, versenyzéssel. Köztük van Sándor Lilla is, egyesületünk fiatal sportolója, aki a küldöttség legfiatalabbjaként 1500 méteren máris egy korosztályos csúccsal hálálta meg a bizalmat.

  

 

Eközben Zolván Barbara Zakopánéban versenyez, ahol eddigi eredményei alapján abszolút az élmezőnyben várja a folytatást.

Miközben pedig a lányok komoly nemzetközi versenyeken állnak rajthoz, otthon a legkisebbek régen látott nagy létszámban, heti két alkalommal vesznek részt jeges edzéseken, amelyeket Monostori Eszter irányít, Erdős Alexandra közreműködésével. Köszönet ezért Algyőnek, hiszen remek feltételeket biztosít, hogy a gyerekek egész télen minőségi edzésmunkát végezhessenek.

 

Megosztás

img
2019-ben a szakma szavazatai alapján a következő elismerésekben részesültek egyesületünk sportolói és fontos személyiségei:

Az Év Ifjúsági Sportolója: Bíró Hanna junior és felnőtt magyar bajnok, junior EB 4. helyezett

Az Év Felnőtt Női Sportolója: Gardi Dominika, felnőtt magyar bajnok EB és VB 8. helyezett

Az Év Felnőtt férfi Sportolója: Erdős Dávid, felnőtt magyar bajnok

Az Év Edzője: Kéri Ferenc

A "Magyarország Görkorcsolyasportjáért" elismerést kapta Gardi János, aki nemzetközileg elismert szaktekintély mind a versenybíráskodás, mind a doppingkérdések területén.

Az "Év Tornádója 2019" elismerést közönségszavazatok és az edzők szakmai véleménye alapján Bíró Hanna érdemelte ki

Újdonságok
Nagypályás jegesek! Sipirc a sportorvoshoz! Január 13-ig kérem a kék könyveket, hogy tudjak nevezni!!!
2016.01.10
Sportolói igazolás a letöltések között! Gyertek pecsételtetni és aláíratni!
2012.09.23
MINIK! Aki hallja adja át.. Jövőhéten azaz július utolsó hetében szünetet tartunk. 1 hét pihi után augusztusban folytatódnak az edzések!!!! Addig is mindenkinek jó nyarat. Az Európa Bajnokságon lévőknek pedig tesséék nagyon nagyon szorítani!! Eszter, Niki, Orsi
2011.07.21
Minik! Szombaton (04.16.) Az Intersport előtt bemutatót tartunk! (Napfény park) A bemutató 13:00-kor kezdődik DE a gyülekező fél egy és háromnegyed egy között van. Kori,védők,sisak. Aki csak tud jöjjön, hogy megmutassuk milyen ügyesek vagyunk :) Eszter
2011.04.15
Minik! Ha véletlenül esne az eső kedden vagy csütörtökön (ami kizárt.. ), akkor a Napos úti tornaterembe gyertek! (Izabella hídon át, első lehetőségnél jobbra.. és az utca végén a bal oldalon van az iskola :) ) Az időpont maradt.. 6-7-ig, de ha lehet már háromnegyed 6ra gyertek, hogy időben kezdhessünk!! Addig is mindenki erősen szorítson, hogy süssön a nap.. mert ugye Szombaton verseny.. :)
2011.03.28
Összes újdonság megtekintése

A Tornádó Team görkorisai hálásan megköszönik mindenkinek, aki adója 1%-ával a csapatot támogatta
Adószám:18466553-1-06
Támogatásokat az év folyamán egyéni szponzorként, vagy a csapat támogatójaként az 57400217-11087917 számú bankszámla számon fogadjuk köszönettel.