Junior EB Heerde/ Értékelés

Megosztás

Junior EB Heerde/ Értékelés A Tornádó Team 15 éves fennállásának legeredményesebb Európa Bajnokságáról tért haza a válogatott szegedi különítménye

Remekül szerepeltek a Tornádó Team válogatottjai

Gardi Dominika két bronzérmet szerzett a Görkorcsolya Európa Bajnokságon

 

15 éves fennállásának legnagyobb sikerét könyvelheti el a Tornádó Team. Az idei, Hollandiában megrendezett korosztályos Európa Bajnokságon a 10 fős válogatottban 6 versenyző harcolta ki magának az indulás jogát. A pályaversenyeken is már érezhető volt a remek formaidőzítés, hiszen Hunyadi Anna 9. tudott lenni 500 méteren, Szögi Tamás ugyanitt a 10. helyen végzett, de Iványi Tamás is továbbjutott a selejtezőkből és ideje végül a 15. helyre volt elég.  Erdős Dávid remek taktikával, valamennyi hosszú távján szombathelyi társával, Bejczi Botonddal küzdött a lehető legjobb befutókért. A pályán a 13. helyezése az 5000 méter ponton nagyszerű eredmény a klasszisokkal megtűzdelt mezőnyben. Kopilovic Eleonóra a 10.000 méter ponton teljesített a legjobban, 10. helye nagyon értékes. Ugyanitt Gardi Dominika a hatodik helyen zárt, és ugyanez volt a végső helyezése az 1000 méteren.

Az igazi örömök azonban az utcai versenyeken érték utol a versenyzőket. Erdős Dávid társával együtt ismét hatalmasat teljesített és végül a 15. helyen végzett. Iványi Tamás 11. lett 100 méteren, míg Szögi Tamás ugyanitt 15. Gardi Dominika és Kopilovic Eleonóra igazi profi taktikát mutattak be a 10.000 méter pontversenyben.Ez volt  az egyetlen lehetőség az esetleges dobogós helyezésre ebben a nagyon kiegyenlített , rendkívül erős mezőnyben. A lányok nagyszerűen dolgoztak össze, több sikeres pontszerzés is gyarapította útközben Domka számláját. Az összmunka végül meghozta a rég áhított dobogót, a hatalmas befutóban végül Dominika hozta el a bronzérmet érő 3 pontot, amelyben Nórának elévülhetetlen érdemei vannak.

Evés közben jön meg az étvágy, mert a zárónapon rendezett marathon újabb magyar sikert hozott. A közel két és fél kilométeres körre megtalálták Hollandia egyetlen dombját, a 18 körön keresztül körönként kellett leküzdeni a közel 120 méternyi emelkedőt, amely egyben a célegyenes is volt. Gardi és Kopilovic lerázhatatlanul tartotta  a lépést az élbollyal és a magyar szurkolótábor nem akart hinni a szemének, amikor a szoros befutóban Gardi végül a harmadik helyen haladt át a célon, Kopilovic a 15. helyen végzett

A Tornádó Team történetében ez az EB minden idők legeredményesebb szereplése volt. A versenyzők rangsorában, a junior A korosztályban Gardi Dominika lett a legeredményesebb versenyző az abszolút értékelésben.  A versenyzők felkészítése Kéri Ferenc munkáját dícséri.

A versenyszezon a belgiumi Európa Kupa döntővel folytatódik, majd következik Kínában a Világbajnokság, ahol Kopilovic Eleonóra és Gardi Dominika képviseli a magyar színeket. Miután a távolkeleti VB költségei nagyon magasak ezért nagy segítség lenne a Tornádó Team tehetségeinek, ha támogatókra találnának. 

Megosztás

img
2018-ban a szakma javaslatai alapján Magyarországon az Év gyorsasági görkorcsolyása a nők között Gardi Dominika, a férfiaknál pedig Dieterle Fábián lett. A junior kategóriában ezt a címet a nőknél Sajgó Anna, a férfiaknál Iványi Tamás érdemelte ki. Az év edzője ismét Kéri Ferenc lett.

Újdonságok
Nagypályás jegesek! Sipirc a sportorvoshoz! Január 13-ig kérem a kék könyveket, hogy tudjak nevezni!!!
2016.01.10
Sportolói igazolás a letöltések között! Gyertek pecsételtetni és aláíratni!
2012.09.23
MINIK! Aki hallja adja át.. Jövőhéten azaz július utolsó hetében szünetet tartunk. 1 hét pihi után augusztusban folytatódnak az edzések!!!! Addig is mindenkinek jó nyarat. Az Európa Bajnokságon lévőknek pedig tesséék nagyon nagyon szorítani!! Eszter, Niki, Orsi
2011.07.21
Minik! Szombaton (04.16.) Az Intersport előtt bemutatót tartunk! (Napfény park) A bemutató 13:00-kor kezdődik DE a gyülekező fél egy és háromnegyed egy között van. Kori,védők,sisak. Aki csak tud jöjjön, hogy megmutassuk milyen ügyesek vagyunk :) Eszter
2011.04.15
Minik! Ha véletlenül esne az eső kedden vagy csütörtökön (ami kizárt.. ), akkor a Napos úti tornaterembe gyertek! (Izabella hídon át, első lehetőségnél jobbra.. és az utca végén a bal oldalon van az iskola :) ) Az időpont maradt.. 6-7-ig, de ha lehet már háromnegyed 6ra gyertek, hogy időben kezdhessünk!! Addig is mindenki erősen szorítson, hogy süssön a nap.. mert ugye Szombaton verseny.. :)
2011.03.28
Összes újdonság megtekintése

A Tornádó Team görkorisai hálásan megköszönik mindenkinek, aki adója 1%-ával a csapatot támogatta
Adószám:18466553-1-06
Támogatásokat az év folyamán egyéni szponzorként, vagy a csapat támogatójaként az 57400217-11087917 számú bankszámla számon fogadjuk köszönettel.