Junior -és Felnőtt Világbajnokság /Heerde-Arnhem -Utca és Marathon

Megosztás

Junior -és Felnőtt Világbajnokság /Heerde-Arnhem  -Utca és Marathon Az utcai versenyszámokra átköltözött a Világbajnokság Arnhembe, ahol egy nagyon gyors pályát alakítottak ki a rendezők

Junior -és Felnőtt Világbajnokság 2018 Heerde/Arnhem-Utcai versenyek és Marathon

 

A Világbajnokság második felvonása az utcai versenyekkel folytatódott. A helyszín Arnhem városába került, a lehető legbelvárosibb feltételek közé, amelyet megközelíteni is elég volt. A 350 méter hosszú pálya könnyűnek nem volt mondható. Az egyébként is nagyon gyors pálya a célegyenes bejáratához vezető éles kanyarnál még egy enyhe lejtővel is nehezítette a versenyzők dolgát. Valamennyi centiméterén résen kellett lennie annak, aki tartani akarta pozícióját.

A csapat legfiatalabb versenyzői remekül kiállták a próbát, még akkor is, ha Hunyadi Panni sajnos nagyot esett a 20.000 m elimináció selejtezőjében és így nem jutott be a döntőbe. Szerencsére ez nem vette el a kedvét a folytatásban. Nagyszerű helyezkedéssel, a helyzeteket jól meglátva szerezte meg a továbbjutó helyet a 10.000 m Ponton. Sajgó Anna ugyanezen a távon a másik selejtezőben történelmi 31 pontot szerezve az egész mezőnyt lekörözve jutott be szintén a táv döntőjébe, ahol a két lány egyszerre állhatott rajthoz. Itt is sikerült mindkettejüknek a pontszerzés, de Anna sajnos későn reagált az élboly megugrására, így lecsúszott a szép helyezésről. Panninak sikerült lépést tartania az élboly hatalmas tempójával, pontot is szerzett, így végül a nagyszerű 15. helyen végzett.

 

  

 

Iványi Tamás is elkapta a fonalat. Mindkét hosszútáv selejtezőjéből bejutott a döntőbe. A 10.000 méter Pontversenyben hatalmas formában versenyezve, pontot is szerezve a 13!! helyen ért célba! Óriási eredményként. Kopilovic Eleonóra az egykörön ment nagyon jó időt. Nem sokon múlott a továbbjutás. Így is a 18. hely az övé. 100 méteren is remek egyéni csúcsot tudhat magáénak.

   

 

Erdős Dávid mindkét hosszú távján remekül versenyzett a világnagyságok között. Első évében a senior korosztályban kiváló eredmény, hogy mindkét távján mindössze kettő helyezés választotta el a döntőbe jutástól. Gardi Dominika tartotta az egész világbajnokságra jellemző kiegyensúlyozott formáját. Mindkét hosszútávon egyenrangú ellenfélként tartotta a lépést a csapatban, egymást segítve versenyző ellenfeleivel.

     

Az utcai versenyek utolsó és legnagyobb figyelemmel kísért versenyszáma a marathon volt, ahol valamennyi versenyzőnk rajthoz állt. A férfiak 205-en, a nők 145-en indultak. A pálya elképesztően nehézre sikeredett. Két hídon át vezetett az út, amelynek különösen a lefele vezető íve teremtett nehéz helyzeteket, tömegben legurulva. A helyenként kétembernyire leszűkülő pályán, éles kanyarok váltották egymást, amit nagy sebességgel kellett megoldani a versenyzőknek. Volt esés bőven, amely sajnos minket sem került el. Sajgó Anna az utolsó körben nem tudta elkerülni az elötte bukó kolumbiaiakat, Erdős Dávid ugyan megúszta, de az éppen a legkeskenyebb helyen adódódó bonyodalomból adódóan, nem tudott lépést tartani a közben meglépő legnagyobb élbollyal. Ennek ellenére ők is célba értek és a hatalmas tömegben így is elismerésre méltó a helyezésük. Gardi Dominika végig meg tudta őrizni értékes pozícóját a vezető bolyban. Ki tudja, mi lehetett volna a vége, ha a célegyenes nem ennyire keskeny és van hely ellépni, de a 19. helyezés a 165 induló közül hatalmas teljesítmény.

Összességében a Magyar Csapat kiválóan szerepelt a Világbajnokságon. Igazi Csikócsapat volt, hiszen a rutinos versenyzőink idén indultak először felnőttként, a Juniorok pedig kivétel nélkül újoncok voltak. Az első távok bátortalan versenyzése után mindenki megtalálta remek formáját, amely az eredményekből is kitűnik. Legjobb helyezések:

Juniorok:

Sajgó Anna     (16)     10.000 m pont/elimináció      16. hely (pálya)

Hunyadi Anna (18)     10.000 m pont                       15. hely (utca)

Iványi Tamás  (18)     10.000 m pont/elimináció      18. hely (pálya),/ 10.000 m pont 13. hely (utca)

Seniorok

Kopilovic Eleonóra    1 kör                                        18. hely (utca)

Erdős Dávid               15.000 m elimináció               35. hely (pálya) /maraton 61. hely (205) 

Dieterle Fábián          10.000 m pont/elimináció        24.hely (pálya)/ 1000 m 19. hely (pálya)

Gardi Dominika         15.000 m elimináció                 11. hely (pálya)

                                    1000 m                                   13. hely (pálya)

                                    500   m                                   14. hely (pálya)

                                    20.000 m elimináció              15. hely(utca)

                                   10.000 m pont                         19. hely(utca)

                                    maraton                                  19. hely (145)

 

A versenyzők edzője: Kéri Ferenc   

 

Megosztás

img
2018-ban a szakma javaslatai alapján Magyarországon az Év gyorsasági görkorcsolyása a nők között Gardi Dominika, a férfiaknál pedig Dieterle Fábián lett. A junior kategóriában ezt a címet a nőknél Sajgó Anna, a férfiaknál Iványi Tamás érdemelte ki. Az év edzője ismét Kéri Ferenc lett.

Újdonságok
Nagypályás jegesek! Sipirc a sportorvoshoz! Január 13-ig kérem a kék könyveket, hogy tudjak nevezni!!!
2016.01.10
Sportolói igazolás a letöltések között! Gyertek pecsételtetni és aláíratni!
2012.09.23
MINIK! Aki hallja adja át.. Jövőhéten azaz július utolsó hetében szünetet tartunk. 1 hét pihi után augusztusban folytatódnak az edzések!!!! Addig is mindenkinek jó nyarat. Az Európa Bajnokságon lévőknek pedig tesséék nagyon nagyon szorítani!! Eszter, Niki, Orsi
2011.07.21
Minik! Szombaton (04.16.) Az Intersport előtt bemutatót tartunk! (Napfény park) A bemutató 13:00-kor kezdődik DE a gyülekező fél egy és háromnegyed egy között van. Kori,védők,sisak. Aki csak tud jöjjön, hogy megmutassuk milyen ügyesek vagyunk :) Eszter
2011.04.15
Minik! Ha véletlenül esne az eső kedden vagy csütörtökön (ami kizárt.. ), akkor a Napos úti tornaterembe gyertek! (Izabella hídon át, első lehetőségnél jobbra.. és az utca végén a bal oldalon van az iskola :) ) Az időpont maradt.. 6-7-ig, de ha lehet már háromnegyed 6ra gyertek, hogy időben kezdhessünk!! Addig is mindenki erősen szorítson, hogy süssön a nap.. mert ugye Szombaton verseny.. :)
2011.03.28
Összes újdonság megtekintése

A Tornádó Team görkorisai hálásan megköszönik mindenkinek, aki adója 1%-ával a csapatot támogatta
Adószám:18466553-1-06
Támogatásokat az év folyamán egyéni szponzorként, vagy a csapat támogatójaként az 57400217-11087917 számú bankszámla számon fogadjuk köszönettel.