JUnior -és Felnőtt Világbajnokság /Heerde-Arnhem

Megosztás

JUnior -és Felnőtt Világbajnokság /Heerde-Arnhem 51 ország 490 versenyzője indult az idei, minden idők egyik legerősebb Világbajnokságán. Köztük ott voltak a Tornádó Team versenyzői is.
Junior-és Felnőtt Világbajnokság 2018. júli 1-3 Heerde/ Pálya
 
51 ország, mindegy 490 gyorsasági görkorcsolyázója nevezett minden idők egyik legerősebb Világbajnokságára. A Hollandiában, Heerdeben és Arnhemben megrendezett VB. rég nem látott magas színvonalú rendezés volt. A szervezők mindenre gondoltak. A nagyszerű pálya mellé, kifogástalan tájékoztatás, szinte hibátlan versenybíráskodás, jól összeállított versenyprogram, és érezhetően kivételes figyelem jutott a sportolóknak. A közönség, és pusztán a hangulatért felelős D.J ritka jó atmoszférát teremtett a pálya körül, a tömött lelátókon folyamatosan hatalmas hangulat tombolt. A nézők folyamatosan és fáradhatatlanul bíztatták a sportolókat.
 
 A ritka magas színvonal annak volt köszönhető, hogy ez a világbajnokság volt a kvalifikációs versenye az októberben megrendezésre kerülő Youth Olympic Games-nek, így a juniorok mezőnye vetekedett a a felnőttek mindig erős mezőnyével.
 
Magyarországot a Tornádó Team 7 versenyzője képviselte, akik közül öten életük első világbajnokságán indulhattak, illetve néhányan először néztek szembe a senior mezőny profi kihívásával. Közöttük olyan nevek szerepeltek, akik többszörös Világ -és Európa Bajnokok a gyorsasági görkorcsolyasportban, valamint ezzel párhuzamosan a legutóbbi Téli Olimpia legjobbjai között is találkozhattunk a neveikkel. Peter Michael, Livio Wenger, Franceska Lollobrigida, Vanessa Hezog, hogy csak néhányat említsünk közülük. Így aztán az elért eredmények még értékesebbek. A hét napon át tartó világbajnokságon pálya -és utcai versenyeken, valamint a marathon távon folytak a versenyek.
 
     
 
Pálya. Négy táv, ebből kettő sprint, kettő hosszútáv.
 
Gardi Dominika, élete első Felnött Világbajnokságán nem tisztelte a nagynevű ellenfeleket. Nagyszerű idővel „melegített be” a pályaversenyek 500 méterén. A negyeddöntőben elért idejével a 14. helye remek kezdés volt. 1000 méteren is sikerült a továbbjutás. Mind a selejtezőben, mind az elődöntőben hatalmas egyéni csúcsot gurulva, végül a 13. helyen végzett. Helyezés szempontjából még ennél is jobban sikerült a 15.000 méter elimináció, ahol a 11. helyen ért célba, jó pár világnagyságot megelőzve a bentmaradást jelentő sprintekben.
Kopilovic Eleonóra erősebb távjain igazán jó időt ment az 500 méteren és ugyanígy az 1000 méteren, de sajnos nem sikerült a továbbjutás.
 
  
 
Erdős Dávid hatalmas fegyvertényként továbbjutott a 10.000 m Pont eliminációban a brutális erős előfutamból és a döntőben a 35. helyen futott célba. Ez a mezőny első felét jelenti. Dávid az eliminációban is a 35. helyen végzett, ami nagyon bíztató a jövőre nézve.
 
     
Dieterle Fábiánnak jó idővel, de hajszál híján nem sikerült az 1000 méteren a továbbjutás. A 10.000 m pont eliminációba a döntőben elért 24. helye nagyon értékes helyezés.
A juniorok mezőnyében Hunyadi Annának és Iványi Tamásnak volt némi esélye a Youth Olympics-re való kvalifikációra, amely szinte egyenlő volt a lehetetlennel, hiszen 12 fiú és 12 lány juthatott ki nagyon komplex számítás után. Pannit érezhetően maga alá gyűrte ennek a lehetősége, a pálya versenyeken. Nem tudta hozni azt a formát, amelyet eddig a versenyszezonban megszoktunk tőle. Az utolsó táv döntőjében villant meg először az a nagyszerű versenyzése, amely szerencsére az utcai távokra végig megmaradt.
 
    
Iványi Tamás a hosszú távokon teljesített jól a helyezéseket illetően, de maradt még benne néhány értékes helyezés, amelyet aztán az utca távjain maradéktalanul kihozott magából, mindenki nagy megelégedésére.
A csapat legfiatalabb tagja a 16 éves Sajgó Anna, a hosszú távokon kezdte elhinni, hogy van keresnivalója a kőkemény mezőnyben. Egyetlen sprinten múlott a „B” döntőbe való bejutása 5000 m Eliminációban, ellenben a 10.000 méter Pont Elimináció 16. helye mindenért kárpótolta.
 
   
 
A pályaversenyek után egy nap pihenő és erőgyűjtés következett az utcai versenyek újabb 3 napnyi versenyei, valamint a marathon elött, amelyet már Arnhemben rendeztek a hollandok.

Megosztás

img
2018-ban a szakma javaslatai alapján Magyarországon az Év gyorsasági görkorcsolyása a nők között Gardi Dominika, a férfiaknál pedig Dieterle Fábián lett. A junior kategóriában ezt a címet a nőknél Sajgó Anna, a férfiaknál Iványi Tamás érdemelte ki. Az év edzője ismét Kéri Ferenc lett.

Újdonságok
Nagypályás jegesek! Sipirc a sportorvoshoz! Január 13-ig kérem a kék könyveket, hogy tudjak nevezni!!!
2016.01.10
Sportolói igazolás a letöltések között! Gyertek pecsételtetni és aláíratni!
2012.09.23
MINIK! Aki hallja adja át.. Jövőhéten azaz július utolsó hetében szünetet tartunk. 1 hét pihi után augusztusban folytatódnak az edzések!!!! Addig is mindenkinek jó nyarat. Az Európa Bajnokságon lévőknek pedig tesséék nagyon nagyon szorítani!! Eszter, Niki, Orsi
2011.07.21
Minik! Szombaton (04.16.) Az Intersport előtt bemutatót tartunk! (Napfény park) A bemutató 13:00-kor kezdődik DE a gyülekező fél egy és háromnegyed egy között van. Kori,védők,sisak. Aki csak tud jöjjön, hogy megmutassuk milyen ügyesek vagyunk :) Eszter
2011.04.15
Minik! Ha véletlenül esne az eső kedden vagy csütörtökön (ami kizárt.. ), akkor a Napos úti tornaterembe gyertek! (Izabella hídon át, első lehetőségnél jobbra.. és az utca végén a bal oldalon van az iskola :) ) Az időpont maradt.. 6-7-ig, de ha lehet már háromnegyed 6ra gyertek, hogy időben kezdhessünk!! Addig is mindenki erősen szorítson, hogy süssön a nap.. mert ugye Szombaton verseny.. :)
2011.03.28
Összes újdonság megtekintése

A Tornádó Team görkorisai hálásan megköszönik mindenkinek, aki adója 1%-ával a csapatot támogatta
Adószám:18466553-1-06
Támogatásokat az év folyamán egyéni szponzorként, vagy a csapat támogatójaként az 57400217-11087917 számú bankszámla számon fogadjuk köszönettel.