Junior Világbajnokság Taiwan, Kaohsiung utcai verenyek

Megosztás

Junior Világbajnokság Taiwan, Kaohsiung utcai verenyek Három napnyi pályaverseny után következtek az utcai versenyek.
Junior- és Felnőtt Gyorsasági Görkorcsolya Világbajnokság, Taiwan/Kaohsiung 2015
Utcai versenyek és Marathon
 
A pályaversenyek után egy nap pihenő következett, és azután az utcán folytatódott a Világbajnokság.
A lányok szépen zárták az első három napot, így bizakodva várhatták a folytatást.
 
Nóra a sprinttávok közül a 100 méterrel folytatta, ami most debütált a versenyszámok között. Tiszta atlétika! Kimért pályán, három versenyző indul egyszerre, és ér célba, semmi kanyar, semmi helyezkedés, csak ami a csövön kifér!!! Nóra ugyan nagyon jó időt gurult, nem jutott tovább a legjobb 18-ba Látszik azonban, hogy ez a táv a kedvencei közé fog tartozni.
 
 
Domka ezen a napon a 10.000 m ponton állt rajthoz, az igen erős mezőnyben.Pontot szereznie ugyan nem sikerült ,de  így is a 18. helyen zárhatta ezt a távot.
 
 
Másnap a 20 000 m eliminációban mindkét lány rajthoz állt. Ez a táv mindig nagy izgalmakat rejt. Alacsonyabb a tempó, mert a versenyzők valóban csak arra figyelnek, hogy ne kerüljenek a kieső utolsó helyre…ezért aztán sokkal sűrűbb a mezőny, gyakrabban fordulhat elő bukás. Sajnos ez most sem volt másképp, és Nóránk nem tudta elkerülni, hogy ne legyen részese az esésnek, nem is tudta befejezni a versenyt. Domka ezúttal megúszta, mitöbb nagyon jól eltervezett taktikával végig a vezető 10– es bollyal utazott. Egyetlen pillanatra csúszott hátrébb, ami még nem lett volna baj, de a korábban is sok hibával dolgozó célbíró teljesen váratlanul az ő rajtszámát mondta be, így nagyon hamar el kellett búcsúznia a versenytől. 20.. helye így sem csalódás, de hol végezhetett volna, ha hagyják versenyezni. Ez volt a VB egyetlen és legnagyobb hiányossága! A marathonon kívül sehol nem használhattak a versenyzők csippet, ami egy ilyen sűrű, ilyen gyors mezőnyben automatikusan oda vezet, hogy hibásan szednek ki valakit kiesőként, mint ahogyan többször elő is fordult.   
 
Már csak az egykörös verseny maradt az utolsó utcai napra, ahol a két lány a legerősebb futamba került, ráadásul egymás ellenfeleként. A kegyetlen továbbjutási szisztéma, mely szerint futamonként csak az első kettő mehet tovább lehetetlenné tette a lányoknak a továbbjutást. Hiába futottak elődöntőbe illő időt, a harmadik , negyedik helyről nem lehet továbbjutni a szabályok szerint. Természetesen ez sem csalódás, .hiszen remek időket produkáltak a mindketten.
 
A Világbajnokság utolsó napja a marathon volt. Fantasztikus élmény volt látni az előkészületeket, hogy ez a 3 milliós világváros hogyan oldja meg a hatsávos útjainak lezárásával, azt, hogy a versenyzők egy 4 kilométeres körön tudjanak versenyezni a legnagyobb csúcsforgalom közepette.
A junior lányok rajtja reggel hétkor kezdődött. Soha ilyen korán nem kellett rajthoz állni, de hosszú volt a napi program, tehát 7 órakor start.
A mezőnyben nagylétszámban álltak rajthoz a legjobbak, s miután akár nyolcan is mehettek országonként, a létszám hatalmasra duzzadt, köztük az egymagában induló Gardi Dominikával. Domka remekül bírta a hatalmas iramot, tempót is diktált .és ügyesen ékelődött a nagycsapatok közé. Nóra mesteri módon adta be a frissítéseket.és a hatodik körig ment is minden, mint a karika csapás- Ott azonban görcsbeállt Domka talpa.és még az is kész csoda, hogy a hátralévő 12 kilométert végig tudta csinálni.
 
 
Összességében….nagyszerű élmény volt a taiwani világbajnokság, ahol egy egészen más világba csöppenve, nagyszerű eredményeket értek el lányaink. Jövőre végre a korosztály teljesértékű harcosai lesznek és reméljük, hogy még szebb eredményeket érnek majd el . Köszönet és főhajtás felkészítőjüknek Kéri Ferencnek, aki évek óta bizonyítja, hogy a formaidőzítés nagymestere. Gratulálunk mind  a lányoknak, mind edzőjüknek a gyönyörű eredményekhez!

Megosztás

img
A MOGSZ szakembereinek szavazatai alapján 2016-ban az év edzője: Kéri Ferenc, utánpótlás sportolói Kopilovic Eleonóra és Szögi Tamás, utánpótlás edzője: Németh Tibor (Tatabánya). Az Év férfi görkorcsolyása Iványi Tamás, női görkorcsolyása pedig Gardi Dominika.

Újdonságok
Nagypályás jegesek! Sipirc a sportorvoshoz! Január 13-ig kérem a kék könyveket, hogy tudjak nevezni!!!
2016.01.10
Sportolói igazolás a letöltések között! Gyertek pecsételtetni és aláíratni!
2012.09.23
MINIK! Aki hallja adja át.. Jövőhéten azaz július utolsó hetében szünetet tartunk. 1 hét pihi után augusztusban folytatódnak az edzések!!!! Addig is mindenkinek jó nyarat. Az Európa Bajnokságon lévőknek pedig tesséék nagyon nagyon szorítani!! Eszter, Niki, Orsi
2011.07.21
Minik! Szombaton (04.16.) Az Intersport előtt bemutatót tartunk! (Napfény park) A bemutató 13:00-kor kezdődik DE a gyülekező fél egy és háromnegyed egy között van. Kori,védők,sisak. Aki csak tud jöjjön, hogy megmutassuk milyen ügyesek vagyunk :) Eszter
2011.04.15
Minik! Ha véletlenül esne az eső kedden vagy csütörtökön (ami kizárt.. ), akkor a Napos úti tornaterembe gyertek! (Izabella hídon át, első lehetőségnél jobbra.. és az utca végén a bal oldalon van az iskola :) ) Az időpont maradt.. 6-7-ig, de ha lehet már háromnegyed 6ra gyertek, hogy időben kezdhessünk!! Addig is mindenki erősen szorítson, hogy süssön a nap.. mert ugye Szombaton verseny.. :)
2011.03.28
Összes újdonság megtekintése

A Tornádó Team görkorisai hálásan megköszönik mindenkinek, aki adója 1%-ával a csapatot támogatta
Adószám:18466553-1-06
Támogatásokat az év folyamán egyéni szponzorként, vagy a csapat támogatójaként az 57400217-11087917 számú bankszámla számon fogadjuk köszönettel.