Junior Világbajnokság Taiwan, pályaversenyek

Megosztás

Junior Világbajnokság Taiwan, pályaversenyek 41 ország 350 indulójával megkezdődtek az idei Junior -és Felnőtt Világbajnokság pálya versenyei.
 
 
.Junior- és Felnőtt Görkorcsolya Világbajnokság Taiwan 2015

A 2009. évi Világjátékok után újra Kaoshiung rendez nagyszabású világversenyt, az idei gyorsasági görkorcsolya Világbajnokságot
41 ország 350 indulója áll rajthoz, a rutinos versenyrendezők pedig nagyszerű feltételeket teremtettek a versenyzőknek. Az egyetlen gond, hogy kicsit túl későre helyezték az időpontot, ami nem könnyítette meg a versenyzők sikeres formaidőzítését.

Magyarországot a sportág két kiemelkedő fiatal tehetsége, Gardi Dominika és Kopilovic Eleonóra képviseli, akik még mindig fiatalabbak a világbajnokság korosztályánál.
 
 
A pályaversenyeken nagyszerű eredményeket produkáltak Kéri Ferenc tanítványai, aki úgy tűnik kiállta  a próbát a lányok formaidőzítését illetőleg. Nóra elsősorban a sprinttávokon remekelt. Mind az 500, mind az 1000 méteren jól helyezkedve, szinte tökéletes taktikával korcsolyázott és bár nem jutott tovább a középdöntőbe, az elért időeredménye és a maga mögé utasított versenyzők száma mindenképpen elismerésre méltó.
 
         

Dominika a hosszabb távokkal indított a pályaversenyeket és nem kis meglepetésre szinte végig lépést tudott tartani a legjobbakkal, akik Kolumbiát és az ázsiaiakat jelentik.
10.000 méter pont eliminációban 14. helyen érkezett célba de másnap még ezt a nagyszerű helyezést is felülmúlta. A 15.000 méter eliminációban sikerült megmaradnia a vezető bolyban és ennek a félelmetes tempónak köszönhetően sikerült a komplett mezőnytől meglépniük. Ezen a távon fantasztikus eredménynek számít a 12. hely, annál is inkább, mert vele együtt összesen három európai bírta tartani a lépést a világ elittel.
 
     

A pálya versenyek utolsó távján, az 1000 méteren nem sokon múlott, hogy Domka beérjen a középdöntőbe, de remek idejével a 20. hely így is nagyon jónak számít.
A folytatásban az utcai versenyek előtt 1 nap pihenő következik, majd 4 távon állnak rajthoz a versenyzők, ahol a párás melegben nem lesz könnyű dolguk a más éghajlatról érkezett sportolóknak.

Megosztás

img
A MOGSZ szakembereinek szavazatai alapján 2016-ban az év edzője: Kéri Ferenc, utánpótlás sportolói Kopilovic Eleonóra és Szögi Tamás, utánpótlás edzője: Németh Tibor (Tatabánya). Az Év férfi görkorcsolyása Iványi Tamás, női görkorcsolyása pedig Gardi Dominika.

Újdonságok
Nagypályás jegesek! Sipirc a sportorvoshoz! Január 13-ig kérem a kék könyveket, hogy tudjak nevezni!!!
2016.01.10
Sportolói igazolás a letöltések között! Gyertek pecsételtetni és aláíratni!
2012.09.23
MINIK! Aki hallja adja át.. Jövőhéten azaz július utolsó hetében szünetet tartunk. 1 hét pihi után augusztusban folytatódnak az edzések!!!! Addig is mindenkinek jó nyarat. Az Európa Bajnokságon lévőknek pedig tesséék nagyon nagyon szorítani!! Eszter, Niki, Orsi
2011.07.21
Minik! Szombaton (04.16.) Az Intersport előtt bemutatót tartunk! (Napfény park) A bemutató 13:00-kor kezdődik DE a gyülekező fél egy és háromnegyed egy között van. Kori,védők,sisak. Aki csak tud jöjjön, hogy megmutassuk milyen ügyesek vagyunk :) Eszter
2011.04.15
Minik! Ha véletlenül esne az eső kedden vagy csütörtökön (ami kizárt.. ), akkor a Napos úti tornaterembe gyertek! (Izabella hídon át, első lehetőségnél jobbra.. és az utca végén a bal oldalon van az iskola :) ) Az időpont maradt.. 6-7-ig, de ha lehet már háromnegyed 6ra gyertek, hogy időben kezdhessünk!! Addig is mindenki erősen szorítson, hogy süssön a nap.. mert ugye Szombaton verseny.. :)
2011.03.28
Összes újdonság megtekintése

A Tornádó Team görkorisai hálásan megköszönik mindenkinek, aki adója 1%-ával a csapatot támogatta
Adószám:18466553-1-06
Támogatásokat az év folyamán egyéni szponzorként, vagy a csapat támogatójaként az 57400217-11087917 számú bankszámla számon fogadjuk köszönettel.