Junior-és Senior Európa Bajnokság /Oostende

Megosztás

Junior-és Senior Európa Bajnokság /Oostende 20 ország 400 versenyzője, köztük a Tornádó Team 8 sportolója állt rajthoz az idei Kontinens Bajnokságon
Oostende 2018 / Junior- és Senior Európa Bajnokság
 
20 ország közel négyszáz válogatottja állt rajthoz az idei Kontinens bajnokságon, köztük a 12 fővel nevező magyar válogatott. Szombathely és Tatabánya sportolói mellett a Tornádó Team 8 versenyzője kapott helyet benne.
 
Az Európa Bajnokságnak ezúttal Belgium adott otthont. A több, mint 100 éves sportági hagyományokkal rendelkező ország hibátlan versenyfeltételeket biztosított és az időjárás is végig kegyes volt a versenyzőkhöz. A gyorskorcsolya kiválóságai is betervezték az Európa Bajnokságot a görkorcsolya szezon idei utolsó versenyeként maguknak, így a színvonal nagyon magas volt.
A Tornádó csapatából Erdős Dávid, Kopilovic Eleonóra és Gardi Dominika idén debütáltak a seniorok mezőnyében, és ehhez képest nagyon értékes eredményeknek örülhettünk. Az 500 méter Teamsprintben a Gardi , Kopilovic összetételű csapat 3 századdal verte ki a nagy reményekkel érkező német csapatot a döntőbe jutástól, és nagyszerű eredményként a negyedik helyen végzett a döntőben.
 
  
 
 
 
 
Gardi Dominika végig kiegyensúlyozott formában versenyzett és mind a pályán, mind az utcai versenyeken értékes pontszerző helyeken végzett. Az utcai 1 kör hatodik helye mellé a marathon 6. helyét is begyűjtötte, amely hatalmas meglepetés a marathon specialistákkal jócskán megtűzdelt mezőnyben.
 
Fábián Dieterle a pályaversenyek 10.000 méterén korcsolyázott emlékezeteset, a 12. hely a nagyon erős mezőnyben nagyon szép eredmény. A marathonon 35 km-ig sikerült tartani a lépést az elit mezőnnyel, ekkor léptek el a többiek. Fábián a 27. Dávid a 35. helyen ért célba.
 
  
A juniorok között Iványi Tamásnak sajnos egy komoly betegséggel kellet megbirkóznia a pályaversenyek helyett. Az utcai versenyeken orvosi engedéllyel már indulhatott, így a 20.000 méter eliminációban elért 14. helyének nagyon örülhettünk. Hunyadi Anna a pályaversenyek 10.000 méter Pont eliminációjában nyújtott emlékezeteset. Az ott elért 8. helye nagyon értékes.
 
  
 
A legfiatalabb korosztály képviselői közül Sajgó Anna 1000 méteren minden selejtezőn és a középdöntőben is hatalmasat versenyzett, így bejutott a döntőbe, ahol a 7. helyen végzett. A csapat újonca, Bíró Hanna a sprint távokon remekelt. 300 méteren kevés hiányzott a döntőbe jutáshoz, 500 méteren nagyszerű idővel jutott a negyeddöntőbe, az utcai versenyek 200 méterén viszont sikerült a döntőbe jutás. Az ott elért remek idő a nyolcadik helyre volt elég.
 
  
Az Európa Bajnokság idei legnagyobb magyar sikere a youth korosztály váltójának bronzérme volt. A váltó tagjai szombathelyi sporttársuk mellett Sajgó Anna és Bíró Hanna voltak. Higgadt, versenyzéssel, pontos váltásokkal jutottak be a hatos döntőbe, ahol hatalmas harc folyt az érmekért. A lányok a döntőben elképesztő helyzeteket átvészelve, végig tartva a lépést a vetélytársakkal, pontos váltásokkal hatalmas meglepetésre elhozták a bronzérmet!
 
  
 
A Tornádós versenyzők felkészítői Kéri Ferenc, Ferre Spruyt és Garzó Erika voltak.
 
 
   
A részletes eredmények a http://oostende2018.eu/nl/resultaten oldalon találhatóak.

Megosztás

img
2019-ben a szakma szavazatai alapján a következő elismerésekben részesültek egyesületünk sportolói és fontos személyiségei:

Az Év Ifjúsági Sportolója: Bíró Hanna junior és felnőtt magyar bajnok, junior EB 4. helyezett

Az Év Felnőtt Női Sportolója: Gardi Dominika, felnőtt magyar bajnok EB és VB 8. helyezett

Az Év Felnőtt férfi Sportolója: Erdős Dávid, felnőtt magyar bajnok

Az Év Edzője: Kéri Ferenc

A "Magyarország Görkorcsolyasportjáért" elismerést kapta Gardi János, aki nemzetközileg elismert szaktekintély mind a versenybíráskodás, mind a doppingkérdések területén.

Az "Év Tornádója 2019" elismerést közönségszavazatok és az edzők szakmai véleménye alapján Bíró Hanna érdemelte ki

Újdonságok
Nagypályás jegesek! Sipirc a sportorvoshoz! Január 13-ig kérem a kék könyveket, hogy tudjak nevezni!!!
2016.01.10
Sportolói igazolás a letöltések között! Gyertek pecsételtetni és aláíratni!
2012.09.23
MINIK! Aki hallja adja át.. Jövőhéten azaz július utolsó hetében szünetet tartunk. 1 hét pihi után augusztusban folytatódnak az edzések!!!! Addig is mindenkinek jó nyarat. Az Európa Bajnokságon lévőknek pedig tesséék nagyon nagyon szorítani!! Eszter, Niki, Orsi
2011.07.21
Minik! Szombaton (04.16.) Az Intersport előtt bemutatót tartunk! (Napfény park) A bemutató 13:00-kor kezdődik DE a gyülekező fél egy és háromnegyed egy között van. Kori,védők,sisak. Aki csak tud jöjjön, hogy megmutassuk milyen ügyesek vagyunk :) Eszter
2011.04.15
Minik! Ha véletlenül esne az eső kedden vagy csütörtökön (ami kizárt.. ), akkor a Napos úti tornaterembe gyertek! (Izabella hídon át, első lehetőségnél jobbra.. és az utca végén a bal oldalon van az iskola :) ) Az időpont maradt.. 6-7-ig, de ha lehet már háromnegyed 6ra gyertek, hogy időben kezdhessünk!! Addig is mindenki erősen szorítson, hogy süssön a nap.. mert ugye Szombaton verseny.. :)
2011.03.28
Összes újdonság megtekintése

A Tornádó Team görkorisai hálásan megköszönik mindenkinek, aki adója 1%-ával a csapatot támogatta
Adószám:18466553-1-06
Támogatásokat az év folyamán egyéni szponzorként, vagy a csapat támogatójaként az 57400217-11087917 számú bankszámla számon fogadjuk köszönettel.