Lagos 2017 / Junior és Felnőtt Európa Bajnokság

Megosztás

Lagos 2017 / Junior és Felnőtt Európa Bajnokság Gardi Bronzérem és értékes helyezések az Európa Bajnokságon
Lagos 2017-Tornádó termés az Európa Bajnokságon
Gardi Bronzérem és számtalan értékes helyezés

Hosszú, komoly felkészülés után méltán készülhettek a magyar válogatott gerincét képező tornádósok szép eredményekre az Európa Bajnokságon.
Nehezítő körülmények akadtak bőven, hiszen Gardi Dominika és Kopilovic Eleonóra párhuzamosan a felkészüléssel nagyszerű eredménnyel érettségizett, másokat pedig betegség akadályozott.
 
Már az első napon kis híján meglepetés született, hiszen Hunyadi Anna az 5000 méter ponton 8. lett, egyetlen pontnyi különbséggel elmaradva a dobogótól.
 
 
 
Iványi Tamás legjobb helyezése egy 13. hely lett a 10.000 méter eliminációban, de az utcai versenyen a 100 méter elért ideje és helyezése is remek eredmény.
 
 
Szögi Tamás az 5.000 méter pontversenyben ment emlékezeteset és lett 12.
 
 
 
 
Kopilovic Eleonóra nagyszerű idővel került 100 méteren a döntőbe és ott tovább javítva idején a 8. helyet szerezte meg. 1000 méteren századokon múlt a döntőbe jutása de a 9. hely ebben az erős mezőnyben nagyon jó eredmény.
 
 
Gardi Dominika nagyon szép eredményekkel zárt a pályán, hiszen 1000 méteren döntőbe jutott, ahol az 5. helyet szerezte meg. A 15.000 méteres eliminációban hatalmas küzdelemben lett bronzérmes.
 
   
 
Lányaink tatabányai társukkal kiegészülve a pálya váltójában a nagyon értékes 4. helyet érték el, az utcai pályán a 6. hely sikeredett. Mindketten indultak a marathonon, ahol embertelen körülményekkel kellett megbirkózniuk. A pálya autóversenypályán lett kijelölve nehezen legyőzhető emelkedőkkel. Mindehhez orkánerejű szél párosult, amely körülmények miatt nagyon sokan feladni kényszerültek a versenyt. Itt Domka a 12. Nóra a 14. helyet hozta el.
 
Fábián Dieterle, az idén korcsolyázott először magyar színekben. Az 500 méteren a felnőttek között elért 10. helye nagyon értékes.
 
 
 
Erdős Dávid már a pályaversenyeken megvillant, mert a 10.000 méter ponton elért 11. helyezése nagyon jó eredmény ebben a nagyon erős mezőnyben. A marathonon az extrém körülmények ellenére hosszú körökre vállalta  a vezetést. Az ott elért 8. helyezése Európa legjobb marathonosai közé rangsorolta őt.
 
 
 
    
 
 
A folytatásban a Tornádó két junior A-s lányára várnak újabb kihívások. Kopilovic Eleonóra és Gardi Dominika augusztus közepén az Univerziádén indulhatnak Taiwanon, majd ezt követően a Junior Világbajnokságon állnak rajthoz Kínában. A versenyzőket Kéri Ferenc készítette fel.

Megosztás

img
A MOGSZ szakembereinek szavazatai alapján 2016-ban az év edzője: Kéri Ferenc, utánpótlás sportolói Kopilovic Eleonóra és Szögi Tamás, utánpótlás edzője: Németh Tibor (Tatabánya). Az Év férfi görkorcsolyása Iványi Tamás, női görkorcsolyása pedig Gardi Dominika.

Újdonságok
Nagypályás jegesek! Sipirc a sportorvoshoz! Január 13-ig kérem a kék könyveket, hogy tudjak nevezni!!!
2016.01.10
Sportolói igazolás a letöltések között! Gyertek pecsételtetni és aláíratni!
2012.09.23
MINIK! Aki hallja adja át.. Jövőhéten azaz július utolsó hetében szünetet tartunk. 1 hét pihi után augusztusban folytatódnak az edzések!!!! Addig is mindenkinek jó nyarat. Az Európa Bajnokságon lévőknek pedig tesséék nagyon nagyon szorítani!! Eszter, Niki, Orsi
2011.07.21
Minik! Szombaton (04.16.) Az Intersport előtt bemutatót tartunk! (Napfény park) A bemutató 13:00-kor kezdődik DE a gyülekező fél egy és háromnegyed egy között van. Kori,védők,sisak. Aki csak tud jöjjön, hogy megmutassuk milyen ügyesek vagyunk :) Eszter
2011.04.15
Minik! Ha véletlenül esne az eső kedden vagy csütörtökön (ami kizárt.. ), akkor a Napos úti tornaterembe gyertek! (Izabella hídon át, első lehetőségnél jobbra.. és az utca végén a bal oldalon van az iskola :) ) Az időpont maradt.. 6-7-ig, de ha lehet már háromnegyed 6ra gyertek, hogy időben kezdhessünk!! Addig is mindenki erősen szorítson, hogy süssön a nap.. mert ugye Szombaton verseny.. :)
2011.03.28
Összes újdonság megtekintése

A Tornádó Team görkorisai hálásan megköszönik mindenkinek, aki adója 1%-ával a csapatot támogatta
Adószám:18466553-1-06
Támogatásokat az év folyamán egyéni szponzorként, vagy a csapat támogatójaként az 57400217-11087917 számú bankszámla számon fogadjuk köszönettel.