Lagos, Junior Európa Bajnokság Marathon

Megosztás

Lagos, Junior Európa Bajnokság Marathon Több, mint egy marathon.......
Ami több, mint egy Európa Bajnoki 8. hely

Talán nem haragszik meg a történet főszereplője, ha kissé kiadom őt. De teljesítménye, ami önmagában is fantasztikus, a kis titkokat felfedve még nagyobb elismerést kíván.
Ő Erdős Dávid
 
 
Portimao, a világ egyik legnehezebb autóverseny pályája, amely szabadon variálható, nehezíthető, hosszabbítható és rövidíthető, attól függően, hogy milyen járművek fognak versenyezni rajta.  Nem kifejezetten görkorcsolyázásra alkalmas. Maximális hossza 4680 méter, benne 16 kanyar, ebből 9 jobbkanyar, 7 balkanyar. A hosszantartó emelkedők átlagosan 6 %-osak, a kanyarok átlagosan 8 %-osan dőlnek, és a lejtők átlagosan 12 százalékosak!! Az orkán erejű szelet már meg sem említem.
 
 
És itt jön az igazi gond, amire senki nem számított. Dávid, a marathont várta a legjobban! Ám a várva várt táv első bemelegítő köre után csak az idegesség és a nyugtalanság látszott rajta. Tériszony! Előhozták a durva lejtők és az utána következő éles kanyarok, majd az újabb emelkedők, amelyek lekűzdéséhez teljes gőzzel engedni kell a száguldást a lejtőn lefelé, bele a hajtűkanyarba.  Aki nem tudja mi ez, az el sem tudja képzelni, hogy ehhez nem kell egy TV toronyba, vagy egy magas kilátóba fölmászni, hogy előjöjjön, elég egy domboldal ahhoz, hogy valaki fenéken csúszva tudjon csak lejönni onnan.  Hát még ha a 12 százalékos lejtőkön mindehhez 70 km/ h sebesség párosul, és mindez bolyban korcsolyázva.
 
 
Dávid közel állt ahhoz, hogy rajthoz sem tud állni. De rajthoz állt. És mint egy kamikáze repülő, öngyilkos iramban körökön át vezetette a mezőnyt a tomboló szélben, amiről minden marathonos tudja, hogy megbosszulja magát. Ő fogja a szelet mindenkinek, ő diktálja a tempót…kőkemény! De Dávid ezt választotta, mert csak így láthatta, milyen mélység van elötte a lejtőkön, csak így tudott felkészülni rájuk, csak így tudta valamelyest elfojtani durva tériszonyát. A görkorisok marathonjaira nem jellemző az ilyen extrém emelkedő lejtő és mindez egyik a másik után. A görkorisok marathonja többnyire sík terepen zajlik.
 
 
 
Ezek után azt képzeljük el, mi lett volna, ha Dávidnak csak az ellenfelekkel és a kilométerekkel kellett volna megbirkóznia.
A nyolcadik hely önmagában is fantasztikus siker ezen az Európa Bajnokságon, de amit Dávid bevállalt ezért, azt ez a beszámoló sem tudja érzékeltetni igazán.
 
  
 
Bravó Dávid! Tied a jövő! Mert ez még csak a kezdet! 

Megosztás

img
A MOGSZ szakembereinek szavazatai alapján 2016-ban az év edzője: Kéri Ferenc, utánpótlás sportolói Kopilovic Eleonóra és Szögi Tamás, utánpótlás edzője: Németh Tibor (Tatabánya). Az Év férfi görkorcsolyása Iványi Tamás, női görkorcsolyása pedig Gardi Dominika.

Újdonságok
Nagypályás jegesek! Sipirc a sportorvoshoz! Január 13-ig kérem a kék könyveket, hogy tudjak nevezni!!!
2016.01.10
Sportolói igazolás a letöltések között! Gyertek pecsételtetni és aláíratni!
2012.09.23
MINIK! Aki hallja adja át.. Jövőhéten azaz július utolsó hetében szünetet tartunk. 1 hét pihi után augusztusban folytatódnak az edzések!!!! Addig is mindenkinek jó nyarat. Az Európa Bajnokságon lévőknek pedig tesséék nagyon nagyon szorítani!! Eszter, Niki, Orsi
2011.07.21
Minik! Szombaton (04.16.) Az Intersport előtt bemutatót tartunk! (Napfény park) A bemutató 13:00-kor kezdődik DE a gyülekező fél egy és háromnegyed egy között van. Kori,védők,sisak. Aki csak tud jöjjön, hogy megmutassuk milyen ügyesek vagyunk :) Eszter
2011.04.15
Minik! Ha véletlenül esne az eső kedden vagy csütörtökön (ami kizárt.. ), akkor a Napos úti tornaterembe gyertek! (Izabella hídon át, első lehetőségnél jobbra.. és az utca végén a bal oldalon van az iskola :) ) Az időpont maradt.. 6-7-ig, de ha lehet már háromnegyed 6ra gyertek, hogy időben kezdhessünk!! Addig is mindenki erősen szorítson, hogy süssön a nap.. mert ugye Szombaton verseny.. :)
2011.03.28
Összes újdonság megtekintése

A Tornádó Team görkorisai hálásan megköszönik mindenkinek, aki adója 1%-ával a csapatot támogatta
Adószám:18466553-1-06
Támogatásokat az év folyamán egyéni szponzorként, vagy a csapat támogatójaként az 57400217-11087917 számú bankszámla számon fogadjuk köszönettel.