Nagyszerű kezdet a sportág nemzetközi nyitányán Geisingenben

Megosztás

Nagyszerű kezdet a sportág nemzetközi nyitányán Geisingenben Gardi Dominika ezüsttel indított az Európa Kupa sorozat nyitányán Geisingenben kezdődött az idei, 8 állomásból álló Európa Kupasorozat. 26 ország közel 1000 indulója jött a világ leggyorsabb pályájára, amelyen ez alkalommal is született világcsúcs. A Tornádó Team 7 versenyzővel állt rajthoz, ........

Gardi Dominika ezüsttel indított az Európa Kupa sorozat nyitányán

 

Geisingenben kezdődött az idei, 8 állomásból álló Európa Kupasorozat. 26 ország közel 1000 indulója jött a világ leggyorsabb pályájára, amelyen ez alkalommal is született világcsúcs. A Tornádó Team 7 versenyzővel állt rajthoz, köztük a junior A korosztályba felkerült Gardi Dominika és Kopilovic Eleonóra, akik nemcsak a hazai görkorcsolya kiemelkedő sportolói.

Gigamezőnyök álltak valamennyi korosztályban rajthoz, melyben az egyesület sportolói nagyszerűen szerepeltek. Szögi Tamás a repülőrajtos egy körös versenyben ért el kiváló egyéni csúcsot, míg Iványi Tamás az 500 méteren futott hatalmas egyéni csúcsot és végzett a népes mezőny 29. helyén.

Erdős Dávid, óriási fegyvertényként 3000 m ponton bejutott az „A” döntőbe, ahol a 90 fős mezőny 41. helyén végzett.

 

 

Hunyadi Anna minden távján nagyszerűen versenyzett, ám mindkét hosszútávon közel a vége előtt elesett, így elmaradt a meglepetés remek helyezés.

Sajgó Anna a 9000 m eliminációban ment emlékezeteset, ahol a B döntő második helyén végezve feljutott az „A” döntőbe, és ott kevéssel a befutó után újra rajthoz állva a 23. helyen fejezte be a versenyt a 80 fős mezőnyben.

Kopilovic Eleonóra remekül sprintelt az 500 méter elődöntőjéig, de a középdöntőbe már nem sikerült bejutnia, így is összesítésben a 10. hely az övé a 90 fős mezőnyben.

Gardi Dominika remek versenyzésének köszönhetően ezüstérmes lett a rövidtávú összetettben. Óriási sikerként 8. lett a 10.000 m pontban, valamint 5. a 10.000 méter eliminációban, ahol csak a kolumbiai ellenfelek és egy olasz versenyző bírta jobban a véghajrát. Mindenképpen bíztató szezonkezdetnek számítanak az eredmények. A széria a héten a Gross Gerauban megrendezésre kerülő hasonlóan világszínvonalú második etappal folytatódik.

Megosztás

img
2019-ben a szakma szavazatai alapján a következő elismerésekben részesültek egyesületünk sportolói és fontos személyiségei:

Az Év Ifjúsági Sportolója: Bíró Hanna junior és felnőtt magyar bajnok, junior EB 4. helyezett

Az Év Felnőtt Női Sportolója: Gardi Dominika, felnőtt magyar bajnok EB és VB 8. helyezett

Az Év Felnőtt férfi Sportolója: Erdős Dávid, felnőtt magyar bajnok

Az Év Edzője: Kéri Ferenc

A "Magyarország Görkorcsolyasportjáért" elismerést kapta Gardi János, aki nemzetközileg elismert szaktekintély mind a versenybíráskodás, mind a doppingkérdések területén.

Az "Év Tornádója 2019" elismerést közönségszavazatok és az edzők szakmai véleménye alapján Bíró Hanna érdemelte ki

Újdonságok
Nagypályás jegesek! Sipirc a sportorvoshoz! Január 13-ig kérem a kék könyveket, hogy tudjak nevezni!!!
2016.01.10
Sportolói igazolás a letöltések között! Gyertek pecsételtetni és aláíratni!
2012.09.23
MINIK! Aki hallja adja át.. Jövőhéten azaz július utolsó hetében szünetet tartunk. 1 hét pihi után augusztusban folytatódnak az edzések!!!! Addig is mindenkinek jó nyarat. Az Európa Bajnokságon lévőknek pedig tesséék nagyon nagyon szorítani!! Eszter, Niki, Orsi
2011.07.21
Minik! Szombaton (04.16.) Az Intersport előtt bemutatót tartunk! (Napfény park) A bemutató 13:00-kor kezdődik DE a gyülekező fél egy és háromnegyed egy között van. Kori,védők,sisak. Aki csak tud jöjjön, hogy megmutassuk milyen ügyesek vagyunk :) Eszter
2011.04.15
Minik! Ha véletlenül esne az eső kedden vagy csütörtökön (ami kizárt.. ), akkor a Napos úti tornaterembe gyertek! (Izabella hídon át, első lehetőségnél jobbra.. és az utca végén a bal oldalon van az iskola :) ) Az időpont maradt.. 6-7-ig, de ha lehet már háromnegyed 6ra gyertek, hogy időben kezdhessünk!! Addig is mindenki erősen szorítson, hogy süssön a nap.. mert ugye Szombaton verseny.. :)
2011.03.28
Összes újdonság megtekintése

A Tornádó Team görkorisai hálásan megköszönik mindenkinek, aki adója 1%-ával a csapatot támogatta
Adószám:18466553-1-06
Támogatásokat az év folyamán egyéni szponzorként, vagy a csapat támogatójaként az 57400217-11087917 számú bankszámla számon fogadjuk köszönettel.