Nanjing 2016/ Gyorsasági Görkorcsolya Világbajnokság / Kína

Megosztás

Nanjing 2016/ Gyorsasági Görkorcsolya Világbajnokság / Kína Pazar megnyitóval vette kezdetét a 2016. évi Világbajnokság

 

2016 Gyorsasági Görkorcsolya Világbajnokság Nanjing/Kína

 

 

 

 

 

Elutazott az idei görkorcsolya világbajnokság helyszínére a magyar válogatott.

 

Gardi Dominika és Kopilovic Eleonóra nehéz feladat elé néznek Kínában. 43 ország több , mint 400 sportolója vesz részt az idei legrangosabb versenyen. A nagy hagyományokkal rendelkező dél-amerikai országok, mint Kolumbia, Chile, Argentina, mellett a hasonlóan komoly ellenfeleket felsorakoztató ázsiai országok, mint Dél –Korea, Taiwan és maga Kína is itt van, de a rendkívül erős európai országok versenyzőiről sem szabad megfeledkezni.

 

Az első napok a 6 órás időeltolódásra való átállásról és a nagyon magas páratartalomhoz való hozzászokásról szóltak. A 9 milliós városban minden feltétel adott egy nagyszerű világverseny megrendezéséhez, hiszen tavaly itt rendezték az Ifjúsági Olimpiai Játékokat, jövőre pedig szintén itt rendezik a World Rollersports Game-et, amely egyben a jövő évi világbajnokság is lesz. A város tavaly elnyerte a Világ Rollersport Fővárosa címet, de a látottak alapján akár a sportok világfővárosa is lehetne, olyan mennyiségű sportlétesítmény található lépten-nyomon.

 

Pazar megnyitóval kezdődött meg ünnepélyesen a világbajnokság, ahol csodálatos kínai népviseletben, autentikus és modern kínai zenével, tömött lelátók előtt ünnepelték a városba érkezett sportolókat és a világbajnokság kezdetét. Vasárnap a 300 méterekkel és a ponteliminációval, a pályán is kezdetét veszi a 2016. évi világbajnokság. Hajrá Magyarok!

 

 

Megosztás

img
2018-ban a szakma javaslatai alapján Magyarországon az Év gyorsasági görkorcsolyása a nők között Gardi Dominika, a férfiaknál pedig Dieterle Fábián lett. A junior kategóriában ezt a címet a nőknél Sajgó Anna, a férfiaknál Iványi Tamás érdemelte ki. Az év edzője ismét Kéri Ferenc lett.

Újdonságok
Nagypályás jegesek! Sipirc a sportorvoshoz! Január 13-ig kérem a kék könyveket, hogy tudjak nevezni!!!
2016.01.10
Sportolói igazolás a letöltések között! Gyertek pecsételtetni és aláíratni!
2012.09.23
MINIK! Aki hallja adja át.. Jövőhéten azaz július utolsó hetében szünetet tartunk. 1 hét pihi után augusztusban folytatódnak az edzések!!!! Addig is mindenkinek jó nyarat. Az Európa Bajnokságon lévőknek pedig tesséék nagyon nagyon szorítani!! Eszter, Niki, Orsi
2011.07.21
Minik! Szombaton (04.16.) Az Intersport előtt bemutatót tartunk! (Napfény park) A bemutató 13:00-kor kezdődik DE a gyülekező fél egy és háromnegyed egy között van. Kori,védők,sisak. Aki csak tud jöjjön, hogy megmutassuk milyen ügyesek vagyunk :) Eszter
2011.04.15
Minik! Ha véletlenül esne az eső kedden vagy csütörtökön (ami kizárt.. ), akkor a Napos úti tornaterembe gyertek! (Izabella hídon át, első lehetőségnél jobbra.. és az utca végén a bal oldalon van az iskola :) ) Az időpont maradt.. 6-7-ig, de ha lehet már háromnegyed 6ra gyertek, hogy időben kezdhessünk!! Addig is mindenki erősen szorítson, hogy süssön a nap.. mert ugye Szombaton verseny.. :)
2011.03.28
Összes újdonság megtekintése

A Tornádó Team görkorisai hálásan megköszönik mindenkinek, aki adója 1%-ával a csapatot támogatta
Adószám:18466553-1-06
Támogatásokat az év folyamán egyéni szponzorként, vagy a csapat támogatójaként az 57400217-11087917 számú bankszámla számon fogadjuk köszönettel.