Nanjing VB/ az utcai versenyek utolsó napja

Megosztás

Nanjing VB/ az utcai versenyek utolsó napja Ma egy kicsit sok volt a bírói hiba. Ez egy világbajnokságon megengedhetetlen.

 

Nanjing, Junior VB 2016 /

 

Utcai versenyek 2. és 3. nap

 

20.000 méter elimináció és 1 körös versenyek

 

 

 

Már a tegnapi napon is erősen vissza kellett fogni magam, hogy sportszerűen tudjak beszámolni a nap eseményeiről, de a mai napon aztán végképp meg kell szabadulnom az indulataimtól, mert több, mint bosszantó, ami egy világbajnokságon megtörténhet.

 

Kezdjük a 20.000 méter eliminációval. Domkának itt is jó esélyei voltak egy gyönyörű helyezésre, Nórával megsegítve meg aztán végképp. A baj ott kezdődik, amikor a gyorsasági görkorcsolyasport erőnléti, gyorsasági, állóképességi és technikai sportból küzdősportba megy át, egészen pontosan szabadfogású birkózásba, boxszal vegyítve.. Mindez a bírók szeme láttára, ráadásul szakadó esőben, és mindeközben egyetlen intés sem esik, holott azonnal ki lehetne zárni helyből két lányt…..vagy mindjárt négyet! Venezuela, Equador, onnan rögtön kettőt, na és az amerikait sem kell félteni!!! A többiek csetepatéja már meg sem kottyan ezekéhez képest. Történik mindez zuhogó esőben, hatalmas tempó mellett. Így azért nehéz, és az elért 14. hely akkor is, ha nagyon szép, már nem boldogít minket.

 

A kétnapos özönvíz az utcai versenyek utolsó napjára sem hagyott alább. A versenyzők sátrai romokban álltak, ahogyan az időmérő sátrak is, a versenyt délutánra halasztották. Újra vissza a szállásra, ami ebben az ítéletidőben nem könnyű feladat, a buszok indulnak, amikor akarnak, buszmenetrend minek is van, és hihetetlen, de a kínai taxis esőben otthon marad, alig találni valakit, aki kimerészkedik ilyenkor. Délben újra vissza, a pályára, az eső rendületlenül szakad, de a versenyt mostmár megtartják.

 

Domka az utolsó előtti futamban kemény ellenfelekkel indult az egy körnek. Az utolsó kanyar előtt, amerikai ellenfele előzésére készülve, szinte beleütközött az előző futamról a pályán szédelgő puerto ricoi lányba, majd újra felgyorsulva a nap harmadik legjobb idejét futotta, ám sajnos harmadikként a célba érve nem jutott tovább. Hol vannak ilyenkor a versenybírók, akiknek a legalapvetőbb feladata, hogy a pályát szabaddá tegyék, illetve addig ne indulhasson a következő futam, míg mindenki le nem ment ?? !!. Ez az amerikai lány, akitől Domka így is csak egy karnyújtásnyira maradt le……a döntőt megnyerte! Domka egyértelmű bírói hiba miatt nem juthatott tovább, holott minimum a döntőig vitte volna fantasztikus formája. Reklamáció és óvás hiába….ellenben kétszer bemondták ezután, hogy aki befejezte a versenyt a pálya külső felén guruljon…..hurrá!

 

Nórát sem kerülte el a balszerencse. Futamában egy nagyszerű rajt után francia ellenfele a mezénél fogva rántotta vissza…..amit a starter egyetlen figyelmeztetés nélkül nézett végig….ő sem jutott így a következő középdöntőbe.

 

Sajnálatos, hogy így lett vége az utcai versenyeknek, holott a titkos tervek a mai napra tényleg reálisak voltak. Most egy nap pihenő következik a hatnapnyi kemény versenyek után, vasárnap pedig a marathonon indulnak a lányok, ahol miután a juniorok össze lesznek vonva a felnőttekkel, sok esély nincs a szép eredményre, de egy tapasztalatot mindenképpen megér.

 

 

Megosztás

img
2019-ben a szakma szavazatai alapján a következő elismerésekben részesültek egyesületünk sportolói és fontos személyiségei:

Az Év Ifjúsági Sportolója: Bíró Hanna junior és felnőtt magyar bajnok, junior EB 4. helyezett

Az Év Felnőtt Női Sportolója: Gardi Dominika, felnőtt magyar bajnok EB és VB 8. helyezett

Az Év Felnőtt férfi Sportolója: Erdős Dávid, felnőtt magyar bajnok

Az Év Edzője: Kéri Ferenc

A "Magyarország Görkorcsolyasportjáért" elismerést kapta Gardi János, aki nemzetközileg elismert szaktekintély mind a versenybíráskodás, mind a doppingkérdések területén.

Az "Év Tornádója 2019" elismerést közönségszavazatok és az edzők szakmai véleménye alapján Bíró Hanna érdemelte ki

Újdonságok
Nagypályás jegesek! Sipirc a sportorvoshoz! Január 13-ig kérem a kék könyveket, hogy tudjak nevezni!!!
2016.01.10
Sportolói igazolás a letöltések között! Gyertek pecsételtetni és aláíratni!
2012.09.23
MINIK! Aki hallja adja át.. Jövőhéten azaz július utolsó hetében szünetet tartunk. 1 hét pihi után augusztusban folytatódnak az edzések!!!! Addig is mindenkinek jó nyarat. Az Európa Bajnokságon lévőknek pedig tesséék nagyon nagyon szorítani!! Eszter, Niki, Orsi
2011.07.21
Minik! Szombaton (04.16.) Az Intersport előtt bemutatót tartunk! (Napfény park) A bemutató 13:00-kor kezdődik DE a gyülekező fél egy és háromnegyed egy között van. Kori,védők,sisak. Aki csak tud jöjjön, hogy megmutassuk milyen ügyesek vagyunk :) Eszter
2011.04.15
Minik! Ha véletlenül esne az eső kedden vagy csütörtökön (ami kizárt.. ), akkor a Napos úti tornaterembe gyertek! (Izabella hídon át, első lehetőségnél jobbra.. és az utca végén a bal oldalon van az iskola :) ) Az időpont maradt.. 6-7-ig, de ha lehet már háromnegyed 6ra gyertek, hogy időben kezdhessünk!! Addig is mindenki erősen szorítson, hogy süssön a nap.. mert ugye Szombaton verseny.. :)
2011.03.28
Összes újdonság megtekintése

A Tornádó Team görkorisai hálásan megköszönik mindenkinek, aki adója 1%-ával a csapatot támogatta
Adószám:18466553-1-06
Támogatásokat az év folyamán egyéni szponzorként, vagy a csapat támogatójaként az 57400217-11087917 számú bankszámla számon fogadjuk köszönettel.