Nanjing VB/ Marathon

Megosztás

Nanjing VB/ Marathon A marathoni hosszúra nyúlt világbajnokság a marathonnal fejeződött be.

 

Nanjing 2016. Világbajnokság/ Marathon

 

 

 

Utolsó napjához érkezett a világbajnokság, és a maratoni rendezvényt stílszerűen a marathon zárta. Kettős érzésekkel vártuk a távot, hiszen érthetetlen módon összevonták a junior korosztályt a felnőttel, ami nem lett volna akkora baj, ha legalább külön értékelik a fiatalokat az idősebb versenyzőktől. Így is hatalmas kihívás, hiszen a a korosztályonkénti, maximálisan 8 versenyzői létszám azt jelentette, hogy a legrősebb országok 16 versenyzővel állhattak a rajtvonalhoz, akik aztán ismerik a helyezkedés, és mások kizárásának minden csínját bínját.

Érthetetlen a döntés, hogy miért nem adták meg a lehetőséget a junioroknakt, hiszen a zárónapon rendezték a masters marathont is, ahol 10 évenkénti kategóriákat értékeltek 40 évtől fölfele, és nem vicc, de a 70 évesek között is lett világbajnok, miközben egyedül a juniorok között nem hirdették ki ezt a címet. Sok reklamáció ment a versenyt megelőző napokban ezügyben, de  a FIRS sajnos hajthatatlan maradt!

 

Ezt egyedül és kizárólag a juniorok járták meg, ami azért nagyon kár, mert ilyen feltételek mellett is hihetetlenül jól mentek a nagyok között. Igaz ez Domkánkra is, aki a 140 fős mammut mezőnyben végig lerázhatatlanul tartotta a lépést a világ legjobb maratoni versenyzőivel és végül abszolút értékelésben a 35. helyen érkezett be. Ideje óriási egyéni csúcs, ráadásul mindössze 4 másodperccel maradt el a győztes idejétől. Ha még azt is figyelembe vesszük, hogy a juniorok között 16. úgy, hogy ezek a juniorok kőkeményen összedolgoztak a felnőttjeikkel, akkor elképzelhetjük, mi lehetett volna, ha  a juniorok simán "csak" egymás ellen versenyeznek! Nóra is derekasan állta a sarat és egyéni csúccsal fejezte be a versenyt! Nagyon nagy elimerés mindkét lánynak!!!

 

Ezzel véget ért az igen hosszúra nyúlt világbajnokság, amely magyar szempontból minden idők legeredményesebb világbajnoksága volt. Gardi Dominikát és Kopilovic Eleonórát Kéri Ferenc készítette fel, akit minden elismerés megillet az ismét remek formaidőzítésért.

Megosztás

img
2019-ben a szakma szavazatai alapján a következő elismerésekben részesültek egyesületünk sportolói és fontos személyiségei:

Az Év Ifjúsági Sportolója: Bíró Hanna junior és felnőtt magyar bajnok, junior EB 4. helyezett

Az Év Felnőtt Női Sportolója: Gardi Dominika, felnőtt magyar bajnok EB és VB 8. helyezett

Az Év Felnőtt férfi Sportolója: Erdős Dávid, felnőtt magyar bajnok

Az Év Edzője: Kéri Ferenc

A "Magyarország Görkorcsolyasportjáért" elismerést kapta Gardi János, aki nemzetközileg elismert szaktekintély mind a versenybíráskodás, mind a doppingkérdések területén.

Az "Év Tornádója 2019" elismerést közönségszavazatok és az edzők szakmai véleménye alapján Bíró Hanna érdemelte ki

Újdonságok
Nagypályás jegesek! Sipirc a sportorvoshoz! Január 13-ig kérem a kék könyveket, hogy tudjak nevezni!!!
2016.01.10
Sportolói igazolás a letöltések között! Gyertek pecsételtetni és aláíratni!
2012.09.23
MINIK! Aki hallja adja át.. Jövőhéten azaz július utolsó hetében szünetet tartunk. 1 hét pihi után augusztusban folytatódnak az edzések!!!! Addig is mindenkinek jó nyarat. Az Európa Bajnokságon lévőknek pedig tesséék nagyon nagyon szorítani!! Eszter, Niki, Orsi
2011.07.21
Minik! Szombaton (04.16.) Az Intersport előtt bemutatót tartunk! (Napfény park) A bemutató 13:00-kor kezdődik DE a gyülekező fél egy és háromnegyed egy között van. Kori,védők,sisak. Aki csak tud jöjjön, hogy megmutassuk milyen ügyesek vagyunk :) Eszter
2011.04.15
Minik! Ha véletlenül esne az eső kedden vagy csütörtökön (ami kizárt.. ), akkor a Napos úti tornaterembe gyertek! (Izabella hídon át, első lehetőségnél jobbra.. és az utca végén a bal oldalon van az iskola :) ) Az időpont maradt.. 6-7-ig, de ha lehet már háromnegyed 6ra gyertek, hogy időben kezdhessünk!! Addig is mindenki erősen szorítson, hogy süssön a nap.. mert ugye Szombaton verseny.. :)
2011.03.28
Összes újdonság megtekintése

A Tornádó Team görkorisai hálásan megköszönik mindenkinek, aki adója 1%-ával a csapatot támogatta
Adószám:18466553-1-06
Támogatásokat az év folyamán egyéni szponzorként, vagy a csapat támogatójaként az 57400217-11087917 számú bankszámla számon fogadjuk köszönettel.