Nemzetközi idénykezdet : Geisingen

Megosztás

Nemzetközi idénykezdet : Geisingen Hatalmas mezőnnyel , 1000 fölötti indulólétszámmal rendezték idén a világ egyik legrangosabb, ha nem a legrangosabb gyorsasági görkorcsolya versenyét
Bíztató idénykezdet Geisingenben
 
Nagyszerű versennyel vette kezdetét a nemzetközi gyorsasági görkorcsolya szezon. Geisingen, mondhatni a világ legnagyszerűbb és leggyorsabb pályája. Ezekkel a feltételekkel nem csoda, hogy világbajnoki színvonal és létszám gyűlik össze évről évre. Idén 32 ország közel 1000 indulója nevezett, köztük a Tornádó Team 8 versenyzője. A hatalmas létszámból adódóan mamut mezőnyök gyűltek össze valamennyi korosztályban. Selejtezők sorozatán kellett végigküzdenie magát annak, aki be szeretett volna jutni az „A „ döntőkbe, de a „B” , vagy „C” döntők mezőnye is embert próbáló volt.
A Tornádó versenyzőin nem igazán látszott az idény eleji forma. Kivétel nélkül nagyszerű egyéni csúcsokat korcsolyáztak a rövidebb távokon és okos taktikus versenyzést produkáltak a hosszú távokon.
Sajgó Anna és Bíró Hanna a kadettek 100 fő feletti óriási mezőnyében mutatkoztak be. Mindketten nagyszerű egyéni csúcsot sprinteltek a  Dobbin sprinten és az 500 méteren is. 3000 méter ponton Hanna egyből a B döntőbe küzdötte be magát, Anna a C döntőbe került, ahol egy pont kellett volna még, hogy ő is feljusson a B döntőbe. A 10.000 m eliminációban viszont Anna megnyerte a C döntőt így sikerült feljutnia a B döntőbe, ahol egy 10 kilométerrel a lábában már nehéz lett volna még egy ilyen futást produkálnia. Bíró Hanna nagyon bátor helyezkedéssel haladt a mezőny első harmadában, ki tudja, milyen helyezésre lett volna elég a lendület, ha nem esik el az egyik kanyar kijövet tömegjelenetében. Minden esetre mindkettejük szereplése nagyon bíztató volt.
 
 
 
Hunyadi Anna és Iványi Tamás a Junior B-sek hasonlóan nagylétszámú mezőnyében álltak rajthoz. Panni remek sprintidők után a 3000 m pont selejtezőjében elesett így először a B döntőbe kvalifikálta magát, ahonnan kis híján feljutott az A-ba. 10.000 eliminációban viszont hibátlan taktikával, határozott versenyzéssel harcolta ki a továbbjutást, így neki is volt még egy rajtja az A döntőben, ahol már fáradtan ugyan, de még mindig a 30. helyen futott a célba.
 
 
Tomi elemében volt a rövid távokon, mindkét távon remek egyéni csúcsokat pörgött. A hosszabb távokon igazítani kell még a taktikán, de mindenképpen bíztató volt a versenyzése.
 
 
 
Ugyanez jellemezte Szögi Tamás versenyzését, aki nagyszerű időket jött a rövid távokon. Különösen az 500 méter sikerült nagyon jól, századokon múlt a továbbjutás a negyed döntőbe Hogy érzékelhető legyen, mennyire szoros volt a mezőny egyetlen másodpercen belül 25 versenyző jött be a mezőny első harmadában.
 
 
Erdős Dávid a rövid távokat remekül használta ki a hosszú távokra való bemelegítéshez. Ugyan a 10.000 méter ponton éppen lecsúszott az A döntőről, de a B döntőben hatalmas elszántsággal gyűjtötte pontjait, hogy végül felkerülhessen az A döntőbe. A történethez feltétlenül hozzátartozik válogatott társa, Bejczi Botond fair play díjas közreműködése. Dávid teljesen váratlanul 8 pont birtokában elesett és kevésen múlt, hogy a vezető boly nem körözte le, aminek következtében elvesztek volna a pontok és a továbbjutás.. Boti, aki kissé lemaradva az élen járó bolytól látta mindezt, két körön keresztül maga elé véve Dávidot és felvállalva azt a kockázatot, hogy kizárják, mögötte maradva, végig bíztatva, helyenként kicsit megtolva, szabályosan bevitte őt a célba, megmentve ezzel pontjait és a feljutását. Fantasztikus élmény volt. Valóban Fair Play díj!  
 
       
 
Junior ’A”-s lányaink szereplését is izgalommal vártuk. A sprint távok náluk is nagyszerűen sikerültek, ráadásul 500 méteren mindketten továbbjutottak a negyeddöntőbe, ahonnan már az elképesztően kiegyenlített mezőnyből csak egy kicsivel kellett volna több szerencse a továbbjutáshoz. Mind a pont, mind az eliminációs versenyeken a legnagyobb mezőnyt engedték fel lányainkkal a pályára, ami azt jelenti, hogy 50 fölött voltak egyszerre a döntőben a 200 méteres körön. A pontversenyen Domka szépen kiverekedte magát a sürűjéből, és 2 pontot begyűjtve végül az 5. lett. Az eliminációban sajnos megbosszulta magát a szó szoros értelmében tömegrajt. Egy komoly bukást követően a bírók hibájából adódóan nem állították meg a futamot, és a bizonytalan helyzetben mindkét lányunk elesett, amiből ugyan felálltak, de mindketten komoly fájdalmakkal mentek tovább. Domka csodával határos módon végigbírta és a 11. helyen ért célba. Nóra ekkor már hamar kiesett és csak az itthoni orvosi vizsgálat állapította meg, hogy kézközépcsont törést szenvedett. Gyors jobbulást kívánunk neki!!
 
 
 
 
Mindent összevetve nagyon bíztatóan szerepelt a Tornádó különítmény. Hét végén újabb megmérettetés! Gross Gerau , amely a világ egyik legrangosabb utcai versenye, hasonlóan mamut mezőnnyel várja a versenyzőket a világ minden tájáról.

Megosztás

img
A MOGSZ szakembereinek szavazatai alapján 2016-ban az év edzője: Kéri Ferenc, utánpótlás sportolói Kopilovic Eleonóra és Szögi Tamás, utánpótlás edzője: Németh Tibor (Tatabánya). Az Év férfi görkorcsolyása Iványi Tamás, női görkorcsolyása pedig Gardi Dominika.

Újdonságok
Nagypályás jegesek! Sipirc a sportorvoshoz! Január 13-ig kérem a kék könyveket, hogy tudjak nevezni!!!
2016.01.10
Sportolói igazolás a letöltések között! Gyertek pecsételtetni és aláíratni!
2012.09.23
MINIK! Aki hallja adja át.. Jövőhéten azaz július utolsó hetében szünetet tartunk. 1 hét pihi után augusztusban folytatódnak az edzések!!!! Addig is mindenkinek jó nyarat. Az Európa Bajnokságon lévőknek pedig tesséék nagyon nagyon szorítani!! Eszter, Niki, Orsi
2011.07.21
Minik! Szombaton (04.16.) Az Intersport előtt bemutatót tartunk! (Napfény park) A bemutató 13:00-kor kezdődik DE a gyülekező fél egy és háromnegyed egy között van. Kori,védők,sisak. Aki csak tud jöjjön, hogy megmutassuk milyen ügyesek vagyunk :) Eszter
2011.04.15
Minik! Ha véletlenül esne az eső kedden vagy csütörtökön (ami kizárt.. ), akkor a Napos úti tornaterembe gyertek! (Izabella hídon át, első lehetőségnél jobbra.. és az utca végén a bal oldalon van az iskola :) ) Az időpont maradt.. 6-7-ig, de ha lehet már háromnegyed 6ra gyertek, hogy időben kezdhessünk!! Addig is mindenki erősen szorítson, hogy süssön a nap.. mert ugye Szombaton verseny.. :)
2011.03.28
Összes újdonság megtekintése

A Tornádó Team görkorisai hálásan megköszönik mindenkinek, aki adója 1%-ával a csapatot támogatta
Adószám:18466553-1-06
Támogatásokat az év folyamán egyéni szponzorként, vagy a csapat támogatójaként az 57400217-11087917 számú bankszámla számon fogadjuk köszönettel.