Óvodától a Világjátékokig......

Megosztás

Óvodától a Világjátékokig...... Egy hosszú sportpályafutás pillanatnyi csúcsán...
Öt éves volt, amikor először megláttam….kicsi, törékeny, kis ruhácskában…mindig …    Inci-finci lábacskákkal. Hetente egyszer találkoztunk, az oviban a görkorioktatáson. Még mindig ovis volt, amikor eljött az első versenyére, amit úgy hívtak diákolimpia. Egy parkolóban rendezték. Hatalmasat esett, de tényleg hatalmasat…na …gondoltam ennyi….most láttam utoljára.
 
De nem! Jött!  Anyukája, apukája hozta, sőt egy darabig a kisöccse is jött korizni.
 
 
 
Szépen lassan teltek az évek. Voltak sokan ennyi idősek.
 
                                                                                    
 
Hú de jó kis csapat volt.
 
Mindenki nagyon ügyes, de főleg nagyon lelkes volt. Volt, aki kiemelkedett a tehetségével, de az nem ő volt. Ő akkor még egy volt a sok közül.
 
 
 
De mindig jött. Szorgalmasan. Aki sok versenyen ott volt, egyike mindig a legkisebbeknek a mezőnyből. Aki sokszor esett nagyot, de mindig fölállt, akit sokszor lerántottak, de mindig letörölte a könnyeit és csinálta tovább. Akivel sok igazságtalanság történt, de mindig tudtuk, hogy egyszer mindennek meglesz az értelme, ha akkor még nem is értettük….és tényleg mindig így lett. És egyre erősebb, egyre eredményesebb  lett. A sok munka és versenytapasztalat egyre közelebb hozta a korosztálya legjobbjaihoz. És jöttek a sikerek.
 
 
 
Voltak hozzá társak, nagyszerű társak!…. 
Voltak elötte példaképek, ahogyan most ő példaképe annyi fiatal görkorisnak.
 
 
 
13 évesen EB váltó dobogósok, 15 évesen újra.
EB dobogók, VB top 6, Universiade 5. hely, Év Sportolója elismerések.
 
                                 
 
A társak közben sajnos szinte mind befejezték. Munka , tanulmányok, család…nehéz összeegyeztetni mindezt ezen a szinten.
 
Közben háromszor legalább körbeutazta a Földet. Mindezt a nem olimpiai sportot űzők hálátlan körülményei mellett, azaz szinte teljesen önköltségből, családja önfeláldozó támogatásával, valamint a sportági szövetség szerény lehetőségeihez mért segítségével. Alkalmankénti szponzori jelenléttel, úgy, hogy soha nem érezhette a felkészülés feltételeinek teljes és biztonságos meglétét.
 
 
GARDI DOMINIKA
 
Sportpályafutása aktuális csúcsán, Magyarországról előszőr képviselhette sportágát és hazáját a Világjátékokon Alabamában, Birminghamben.
 
 
 
 
Óriási dolog ez! Az elmúlt 19 év erőfeszítéseinek tudatában pedig különösen az.
Domka legjobb eredménye egy 7. hely a Világjátékokon, amely teljesen szabályosan volt 6.! de sajnos a bírónak mindig igaza van, akkor is, ha nincs.
 
 
 
 
…és nincs megállás! Domka továbbra is komoly célokat tűzött maga elé!
 

Folytatás következik!  Csak figyeljetek!!!!

Megosztás

img
2019-ben a szakma szavazatai alapján a következő elismerésekben részesültek egyesületünk sportolói és fontos személyiségei:

Az Év Ifjúsági Sportolója: Bíró Hanna junior és felnőtt magyar bajnok, junior EB 4. helyezett

Az Év Felnőtt Női Sportolója: Gardi Dominika, felnőtt magyar bajnok EB és VB 8. helyezett

Az Év Felnőtt férfi Sportolója: Erdős Dávid, felnőtt magyar bajnok

Az Év Edzője: Kéri Ferenc

A "Magyarország Görkorcsolyasportjáért" elismerést kapta Gardi János, aki nemzetközileg elismert szaktekintély mind a versenybíráskodás, mind a doppingkérdések területén.

Az "Év Tornádója 2019" elismerést közönségszavazatok és az edzők szakmai véleménye alapján Bíró Hanna érdemelte ki

Újdonságok
Nagypályás jegesek! Sipirc a sportorvoshoz! Január 13-ig kérem a kék könyveket, hogy tudjak nevezni!!!
2016.01.10
Sportolói igazolás a letöltések között! Gyertek pecsételtetni és aláíratni!
2012.09.23
MINIK! Aki hallja adja át.. Jövőhéten azaz július utolsó hetében szünetet tartunk. 1 hét pihi után augusztusban folytatódnak az edzések!!!! Addig is mindenkinek jó nyarat. Az Európa Bajnokságon lévőknek pedig tesséék nagyon nagyon szorítani!! Eszter, Niki, Orsi
2011.07.21
Minik! Szombaton (04.16.) Az Intersport előtt bemutatót tartunk! (Napfény park) A bemutató 13:00-kor kezdődik DE a gyülekező fél egy és háromnegyed egy között van. Kori,védők,sisak. Aki csak tud jöjjön, hogy megmutassuk milyen ügyesek vagyunk :) Eszter
2011.04.15
Minik! Ha véletlenül esne az eső kedden vagy csütörtökön (ami kizárt.. ), akkor a Napos úti tornaterembe gyertek! (Izabella hídon át, első lehetőségnél jobbra.. és az utca végén a bal oldalon van az iskola :) ) Az időpont maradt.. 6-7-ig, de ha lehet már háromnegyed 6ra gyertek, hogy időben kezdhessünk!! Addig is mindenki erősen szorítson, hogy süssön a nap.. mert ugye Szombaton verseny.. :)
2011.03.28
Összes újdonság megtekintése

A Tornádó Team görkorisai hálásan megköszönik mindenkinek, aki adója 1%-ával a csapatot támogatta
Adószám:18466553-1-06
Támogatásokat az év folyamán egyéni szponzorként, vagy a csapat támogatójaként az 57400217-11087917 számú bankszámla számon fogadjuk köszönettel.