Szenzációs érmek Wörgl -ből az Európa Kupa következő fordulójáról.

Megosztás

Szenzációs érmek Wörgl -ből az Európa Kupa következő fordulójáról. Gardi Domka abszolút győztes, Sándor Lilla abszolút bronzérmes....
 
Gardi Dominika szenzációs Európa - Kupa győzelme/ Wörgl/AUT
 
Tirol csodás környezetében, remek feltételek között került megrendezésre az Európa Kupa következő fordulója, ahol a Tornádó Team görkorisai kimagasló eredményeket értek el. Különösen Gardi Dominika, Sándor Lilla és Iványi Kata szereplése volt figyelemre méltó.
Gardi Dominika egyéni számaiban az Aréna Geisingen színeiben állt rajthoz és lenyűgöző teljesítményt nyújtott. Több kategóriában is a dobogóra állhatott. Kiemelkedő gyorsasága és állóképessége révén sikerült megszereznie az első helyet az Európa Kupa hosszútávú összetett versenyében, valamint valamennyi táv alapján az abszolút összetettben is ő állhatott a dobogó legtetejére. Teljesítménye nemcsak az ő egyéni sikerét jelenti, hanem az egész magyar csapat számára is inspirációt és motivációt ad. Az elért eredmények alapján bizakodva várhatjuk a kontinens legnagyobb versenyét, ahol Dominika és a magyar csapat további sikerekre számíthat.
 
  
Bíró Hanna nyári váltása a jégről a görkorcsolyára példaértékű, és jól mutatja a két sportág közötti átjárhatóságot. Az 500 méteres távon elért remek ideje nemcsak a jelenlegi formáját igazolja, hanem azt is, hogy a jégen és a görkorcsolyában szerzett tapasztalatok egymást erősítve növelik az eredményességet.
 

Hunyadi Panni nagyon tudatos taktikával jutott el 1000 méteren a döntőig, ahol végül a nagyszerű 6. helyet hozta   el
 

Sándor Lilla az egyéni számokban szintén az Aréna Geisingen csapatát képviselte. Több versenyszámban is az élmezőnyben végzett. Lilla különösen az 1000 méteren, valamint az 5000 m ponton mutatott kiemelkedő teljesítményt.
Háromszor is dobogóra állhatott. Az Európa Kupa rövid összetettjében 2. a hosszú összetettben 3.az abszolút összesítésben pedig szintén a 3. helyen végzett. Ezzel a teljesítménnyel bizonyította, hogy mind a rövid, mind a hosszabb távokban is számolni kell vele a nemzetközi mezőnyben a jövőben.
 
    

Iványi Kata, az 500 méteres távon mutatott remek szereplést. Egészen a döntőig jutott, ahol végül a 4. helyen végzett. Abszolút értékelésben 2 hosszútávval kiegészülve , 4 táv alapján, vérbeli sprinterként is a 9. helyet hozta el a népes mezőnyben.
 
  

Csanádi Jázmin a youth kategóriában ért el kiváló eredményeket. Az 500 méteren a „B” döntőig menetelt  és 1000 méteren mindössze 5 ezreddel maradt le a nyolcas döntőről. Ezek a szép eredmények ismét erős alapot adnak számára a további sikeres nemzetközi versenyzéshez.

György-Gombos Csanád, a csapat és a verseny legfiatalabb indulója, büszkén tekinthet vissza a Wörgl-i teljesítményére. A jóval idősebb versenyzők között kissé megszeppenve, de mégis nagyon bátran korcsolyázott, és több idősebb sporttársa előtt végzett a végelszámolásban.
A fiatalok elért eredményei nemcsak az ő személyes fejlődésüket mutatja, hanem azt is, hogy a magyar gyorsasági görkorcsolya sportág utánpótlása is erős és ígéretes.
 

A magyar váltócsapatok is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, ami bíztató előjel a közelgő Európa-bajnokságra nézve. Két korosztályban is sikerült a dobogón végezniük.
A felnőtt váltócsapat, amelyet Hunyadi Panni, Bíró Hanna és Gardi Dominika alkotott, nagyszerűen szerepelt, és a második helyen ért célba. Ez az eredmény különösen figyelemre méltó, mivel a csapatnak erős nemzetközi mezőnnyel kellett szembenéznie, mindez bíztató jel arra nézve, hogy a csapat erős esélyekkel indulhat az Európa-bajnokságon.
 
  

A youth kategóriában induló váltócsapat, amelynek tagjai Mórocz Zsuzsi (Tatabánya), Baráth Bori (KDE) és Iványi Kata voltak, meg sem álltak a dobogó tetejéig. Erős ellenfelekkel szemben kellett helytállniuk. A csapat összhangja és versenyszelleme nagyon szépen kamatozott.
 

A Wörgl-i Európa Kupán elért eredmények megerősítik, hogy a magyar csapat jó úton halad a felkészülésben a közelgő Európa-bajnokságra. Az itt szerzett tapasztalatok és visszajelzések alapján a versenyzők és edzőik tovább finomíthatják a felkészülést, hogy a sportolók a lehető legjobb formájukat hozhassák júliusban, Belgiumban, a kontinens bajnokságon.
 
 

Megosztás

img
2019-ben a szakma szavazatai alapján a következő elismerésekben részesültek egyesületünk sportolói és fontos személyiségei:

Az Év Ifjúsági Sportolója: Bíró Hanna junior és felnőtt magyar bajnok, junior EB 4. helyezett

Az Év Felnőtt Női Sportolója: Gardi Dominika, felnőtt magyar bajnok EB és VB 8. helyezett

Az Év Felnőtt férfi Sportolója: Erdős Dávid, felnőtt magyar bajnok

Az Év Edzője: Kéri Ferenc

A "Magyarország Görkorcsolyasportjáért" elismerést kapta Gardi János, aki nemzetközileg elismert szaktekintély mind a versenybíráskodás, mind a doppingkérdések területén.

Az "Év Tornádója 2019" elismerést közönségszavazatok és az edzők szakmai véleménye alapján Bíró Hanna érdemelte ki

Újdonságok
A közelgő saját rendezésű Kelet Európa Kupa versenykiírása a letöltések között
2024.04.11
A tatabányai diákolimpia döntőjének versenykiírása a letöltések között
2024.04.10
Az idei nyári táborok előzetes plakátja a honlap "nyári táborok" oldalán megtalálható
2024.03.05
Nagy örömünkre sok-sok új arcot láthatunk rendszeresen a legkisebbek edzésein. A szezon legfontosabb tudnivalóiról beszélünk a március 7-i szülői értekezleten a Sólyom utcában az edzés időtartama alatt.
2024.03.03
Nagypályás jegesek! Sipirc a sportorvoshoz! Január 13-ig kérem a kék könyveket, hogy tudjak nevezni!!!
2016.01.10
Összes újdonság megtekintése

A Tornádó Team görkorisai hálásan megköszönik mindenkinek, aki adója 1%-ával a csapatot támogatta
Adószám:18466553-1-06
Támogatásokat az év folyamán egyéni szponzorként, vagy a csapat támogatójaként az 57400217-11087917 számú bankszámla számon fogadjuk köszönettel.