WIC Marathon /Dijon

Megosztás

WIC Marathon /Dijon ERdős Dávid beszámolója, aki egyetlen magyarként állt rajthoz a Marathon Világkupa állomásán, Dijonban

A gyorsasági görkorcsolya Világkupa-sorozat 2. állomására Dijonban került sor, ahová idén először sikerült eljutnom. Kedves, segítőkész fogadócsalád látott vendégül, nekik köszönhetően zökkenőmentesek voltak a verseny előtti napok az előkészületekkel. Vasárnap szerencsére jó idő volt, nagyjából 100 fős felnőtt mezőny állt rajthoz a kategóriámban, amihez még 30 junior csatlakozott. Az útvonal a Tour de France egy szakaszához volt hasonló; izgalmas, de nehéz pálya. A rajt után erős tempó volt az élen, többen leszakadtak, nekem a második bolyba sikerült felérnem. Innentől folyamatos erős tempóval mentünk (kb. 45 km/h), majd egy lejtős szűk úton 60-ra gyorsult a tempó. Ezt egy meredek emelkedő követte, ahol szinte futni kellett felfelé. Utolértünk néhány korist az élmezőnyből, majd egy nehéz macskaköves rész következett. Közelítettünk az élbolyhoz, majd 10 km-rel a vége előtt utol is értük őket. Innentől sok erős sprint volt, néha le is maradtam, de be tudtam hozni a lemaradásomat. A végső hajrára viszont már nem maradt erőm, de így is a 18. helyen végeztem 1:07-es idővel.

 

Megosztás

img
2019-ben a szakma szavazatai alapján a következő elismerésekben részesültek egyesületünk sportolói és fontos személyiségei:

Az Év Ifjúsági Sportolója: Bíró Hanna junior és felnőtt magyar bajnok, junior EB 4. helyezett

Az Év Felnőtt Női Sportolója: Gardi Dominika, felnőtt magyar bajnok EB és VB 8. helyezett

Az Év Felnőtt férfi Sportolója: Erdős Dávid, felnőtt magyar bajnok

Az Év Edzője: Kéri Ferenc

A "Magyarország Görkorcsolyasportjáért" elismerést kapta Gardi János, aki nemzetközileg elismert szaktekintély mind a versenybíráskodás, mind a doppingkérdések területén.

Az "Év Tornádója 2019" elismerést közönségszavazatok és az edzők szakmai véleménye alapján Bíró Hanna érdemelte ki

Újdonságok
Nagypályás jegesek! Sipirc a sportorvoshoz! Január 13-ig kérem a kék könyveket, hogy tudjak nevezni!!!
2016.01.10
Sportolói igazolás a letöltések között! Gyertek pecsételtetni és aláíratni!
2012.09.23
MINIK! Aki hallja adja át.. Jövőhéten azaz július utolsó hetében szünetet tartunk. 1 hét pihi után augusztusban folytatódnak az edzések!!!! Addig is mindenkinek jó nyarat. Az Európa Bajnokságon lévőknek pedig tesséék nagyon nagyon szorítani!! Eszter, Niki, Orsi
2011.07.21
Minik! Szombaton (04.16.) Az Intersport előtt bemutatót tartunk! (Napfény park) A bemutató 13:00-kor kezdődik DE a gyülekező fél egy és háromnegyed egy között van. Kori,védők,sisak. Aki csak tud jöjjön, hogy megmutassuk milyen ügyesek vagyunk :) Eszter
2011.04.15
Minik! Ha véletlenül esne az eső kedden vagy csütörtökön (ami kizárt.. ), akkor a Napos úti tornaterembe gyertek! (Izabella hídon át, első lehetőségnél jobbra.. és az utca végén a bal oldalon van az iskola :) ) Az időpont maradt.. 6-7-ig, de ha lehet már háromnegyed 6ra gyertek, hogy időben kezdhessünk!! Addig is mindenki erősen szorítson, hogy süssön a nap.. mert ugye Szombaton verseny.. :)
2011.03.28
Összes újdonság megtekintése

A Tornádó Team görkorisai hálásan megköszönik mindenkinek, aki adója 1%-ával a csapatot támogatta
Adószám:18466553-1-06
Támogatásokat az év folyamán egyéni szponzorként, vagy a csapat támogatójaként az 57400217-11087917 számú bankszámla számon fogadjuk köszönettel.