World Games 2022 Birmingham /Alabama

Megosztás

World Games  2022 Birmingham /Alabama Mentünk, láttunk, nem győztünk, de visszamennénk....

Magyarország gyorsasági görkorcsolyasportjának, a Tornádó Team fennállásának és Gardi Dominika sportolói pályafutásának történetében előszőr, magyar sportoló is képviselhette hazáját és sportágát a Világjátékokon, amely a nem olimpiai sportok Olimpiája.

110 ország 3500 sportolója harcolta ki az indulás jogát valamennyi nem olimpiai sportágban.

A helyszín Birmingham/ Alabama…rekkenő hőség, irgalmatlanul magas páratartalommal.

 

A magyar szövetség anyagi lehetőségéhez mérten mindent megtett, hogy támogassa abban Dominikát, hogy a lehető legjobban felkészülve érkezhessen a viszonylag korai kihívásra. Hatalmas köszönet ezért.

 

Dominika életében egy valóban „leg…” volt, ahol a Világ elitjének a legválogatottabb krémje állt a rajthoz. Érzéklehető volt rajta az a szokatlan izgalom, amelyet még soha nem élhetett meg, hiszen valóban a legnagyobb versenyre sikerült eljutnia, amelynek tudatát érthető, ha nehezebben kezelte. Hozzájárult ehhez az extrém nehézségű utcai helyszín, amely Világjátékokhoz nem méltó feltétel volt, ráadásul egyetlen alkalom sem volt arra betervezve a rendezők által, hogy csakúgy, mint a Forma 1-es pilóták, kipróbálhassák, begyakorolhassák a sportolók. A szó szoros értelmében mindenki magáért ment. A kvalifikációt kivívó országokból csak egy, a legjobb indulhatott, így hiányzott a taktikai tárházból az, hogy egy országból induló versenyzők egymást segítve összedolgozhassanak. Látszólag egyszerűbb taktika, a gyakorlatban viszont vérre menő ádáz kűzdelem, amire készülhettünk. Mindez megspékelve a sajnos kritikán aluli bíráskodással. 

Ehhez képest Domka eredményei nagyon értékesek. Kiegyensúlyozottan versenyzett és érzékelhetően mindig a második napi versenyre tanulta meg jó kezelni a feltételeket. Így volt ez a pályán is, ahol a 7. hely a második napon született és így zajlott az utcai verseny is. A második napra kifigyelve, kitapasztalva  a pálya sajátosságait, kritikus pontjait, határozottan profi módon kezelte azokat és összehasonlíthatatlanul bátrabban korcsolyázott. Sajnos a táv felénél a közvetlenül elötte bukó olasz versenyző miatt hatalmasat esett és elmaradt a meglepetés. A 4. 5. befutó helyett a kórházban végződött ez a táv. 

Legközelebb már nem lesz „leg” a Világjátékok. Addig is büszkék vagyunk rád, ahogy légy büszke Te is magadra és az eredményeidre!

Pálya:

10 K P+E        11. hely

1000 m            10. ely

10 K Elim        7 !  hely

Utca:

10 K P             11. hely

10 K E            11. hely

 

      

 

 

 

Megosztás

img
2019-ben a szakma szavazatai alapján a következő elismerésekben részesültek egyesületünk sportolói és fontos személyiségei:

Az Év Ifjúsági Sportolója: Bíró Hanna junior és felnőtt magyar bajnok, junior EB 4. helyezett

Az Év Felnőtt Női Sportolója: Gardi Dominika, felnőtt magyar bajnok EB és VB 8. helyezett

Az Év Felnőtt férfi Sportolója: Erdős Dávid, felnőtt magyar bajnok

Az Év Edzője: Kéri Ferenc

A "Magyarország Görkorcsolyasportjáért" elismerést kapta Gardi János, aki nemzetközileg elismert szaktekintély mind a versenybíráskodás, mind a doppingkérdések területén.

Az "Év Tornádója 2019" elismerést közönségszavazatok és az edzők szakmai véleménye alapján Bíró Hanna érdemelte ki

Újdonságok
Nagypályás jegesek! Sipirc a sportorvoshoz! Január 13-ig kérem a kék könyveket, hogy tudjak nevezni!!!
2016.01.10
Sportolói igazolás a letöltések között! Gyertek pecsételtetni és aláíratni!
2012.09.23
MINIK! Aki hallja adja át.. Jövőhéten azaz július utolsó hetében szünetet tartunk. 1 hét pihi után augusztusban folytatódnak az edzések!!!! Addig is mindenkinek jó nyarat. Az Európa Bajnokságon lévőknek pedig tesséék nagyon nagyon szorítani!! Eszter, Niki, Orsi
2011.07.21
Minik! Szombaton (04.16.) Az Intersport előtt bemutatót tartunk! (Napfény park) A bemutató 13:00-kor kezdődik DE a gyülekező fél egy és háromnegyed egy között van. Kori,védők,sisak. Aki csak tud jöjjön, hogy megmutassuk milyen ügyesek vagyunk :) Eszter
2011.04.15
Minik! Ha véletlenül esne az eső kedden vagy csütörtökön (ami kizárt.. ), akkor a Napos úti tornaterembe gyertek! (Izabella hídon át, első lehetőségnél jobbra.. és az utca végén a bal oldalon van az iskola :) ) Az időpont maradt.. 6-7-ig, de ha lehet már háromnegyed 6ra gyertek, hogy időben kezdhessünk!! Addig is mindenki erősen szorítson, hogy süssön a nap.. mert ugye Szombaton verseny.. :)
2011.03.28
Összes újdonság megtekintése

A Tornádó Team görkorisai hálásan megköszönik mindenkinek, aki adója 1%-ával a csapatot támogatta
Adószám:18466553-1-06
Támogatásokat az év folyamán egyéni szponzorként, vagy a csapat támogatójaként az 57400217-11087917 számú bankszámla számon fogadjuk köszönettel.