World Roller Games Barcelona

Megosztás

World Roller Games Barcelona 55 ország 4000 sportolója, 11 gördülő sportágban állt rajthoz Barcelonában az idei, gürdülő sportok Világbajnokságán. Mi is ott voltunk.
WORLD ROLLER GAMES/ BARCELONA
2019. JÚLIUS 4-14.
 
 
Rég nem látott sikereket ért el az idei görkorcsolya világbajnokságon a magyar gyorsasági görkorcsolya válogatott. A csapatot a Tornádó Team rutinos versenyzői, illetve ifjú tehetségei alkották. Sikeres szereplésükkel bizonyították, hogy a hosszú évek óta a csapatban folyó munka, a magyarországi közismerten mostoha feltételek mellett is mind junior, mind a felnőtt korosztályban méltó ellenfele a világelitnek. Az idei World Roller Games-re 55 ország 4000 versenyzője érkezett Barcelonába, akik valamennyi gördülő sportágban, egy helyszínen mutathatták meg tudásuk legjavát. A 11 szakág egyike a gyorsasági görkorcsolya volt. Ezúttal a pálya versenyeket egy vadonatúj megoldással, mobil pályán képzelte el a Világszövetség, amely azt leszámítva, hogy közvetlenül a tengerparton került elhelyezésre, elképesztően megnehezítette a versenyzők dolgát. Különleges felülete, és állandó mozgása valóban kivételesen nehézzé tette a távok teljesítését.
 
 
Versenyzőink közül sokuknak meggyűlt a pályával a baja, de Sajgó Anna és Gardi Dominika versenyzése már a pálya versenyeken is sejtetni engedte, hogy az akadály sem akadály a jó eredmények elérésében. A 10.000 m eliminációban Anna a 14. helyen végzett a juniorok között, míg Domka a hasonlóan rendkívül erős felnőtt mezőnyben a 10! helyen ért célba.
Kopilovic Nóri a 200 méteren a nehéz feltételek ellenére is az erős középmezőnyben tudott végezni.
 
 
Mindenki megkönnyebbült, amikor a ritka nehéz pályát az utca versenyszámai váltották fel, ahol az egyedüli bonyodalmat az okozta, hogy az esős időjárás miatt, nem volt alkalom betanulni a kanyarokat, és jóformán mindenki menet közben érzett rá a pálya nehéz pontjaira.
 
A csapat, de még a Világbajnokság legfiatalabb üdvöskéje is, Bíró Hanna egyetlen hajszállal csúszott csak le a középdöntőről az egykörös távon. Bizony, ha az esőmosta edzés lehetőség lett volna a rendkívül bonyolult kanyarok kitapasztalására, aminek a rövidtávon nagy jelentősége van, nem lett volna ott az a hajszál. Ám a 16. hely így is figyelemre méltó!
 
 
 
 
A hosszabb távokon is fontos a pálya ismerete, de itt inkább az ellenfelek, mint a pálya a nagyobb feladat.   Márpedig ellenfelekből nem volt hiány! Mindenki itt volt, aki számított. Önmagában a döntőbe jutás is komoly érdem volt, és bizony örülhettünk, mert valamennyi hosszútávosunk döntőbe verekedte magát.  
Dieterle Fábián, aki az idén ismét a jégről érkezett, komoly neveket hagyott maga mögött, és a 10.000 méter pontversenyben az erős középmezőnyben végzett a döntőben.
 
 
 
Sajgó Anna, aki már tavaly Hollandiában megvillantotta tehetségét, most megmutatta, hogy a tavalyi nagyszerű VB szereplése sem volt véletlen. Első körben a 10.000 méter eliminációban bejutott a döntőbe, majd elképesztő magabiztossággal szedte le egyik vetélytársát a másik után, s végül a szenzációs 8. helynek örülhetett ő is és a magyar szurkolótábor is!  
 
 
Hasonló bravúrt hajtott végre ugyanezen a távon Gardi Dominika is a felnőttek között, aki még csak második éve versenyez a felnőttek között. Elképesztően értékes 8. hellyel zárt, és annak tudatában, hogy ellenfelei egytől egyik hivatásos versenyzők, feltételeik pedig nem említhetőek egy napon a hazai edzéskörülményeinkkel tényleg dobogós eredménnyel ér fel ez a nyolcadik hely.
 
 
 Elképesztő az a tény, hogy ha fogcsikorgatva is de többek között olyan skalp van a legyőzöttek között, mint a többszörös világbajnok és Világjátékok győztese Mareike Thum is, aki ezen a Világbajnokságon is bezsebelt már egy világbajnoki címet az 1000 méteres távon. Ugyanezen a távon legalább ekkora szenzáció, hogy Hunyadi Panni, akinek ez az első éve a felnőttek között döntőbe tudott jutni és ott fantasztikus versenyzéssel a 18. helyet hozta el. Két lányunk ugyanabban a döntőben!!! Fantasztikus volt ezt megélni!
 
  
 
Tovább folytatódtak a sikerek a marathonon, amely Barcelona gyönyörű utcáin zajlott, hihetetlen nagy  tömeg indulásával. Ez kellőképpen megnehezítette versenyzőink dolgát, hiszen a rajtnál és a célbaérkezéskor a görkorcsolyatudást ötvözni kellett valamiféle kűzdősporttal annak, aki talpon akart maradni. 178 női indulóból nemegészen 1 tized másodpercnyi hátránnyal ért célba Gardi Dominika a 24! helyen, szorosan mögötte Hunyadi Panni a 31. helyen! Fantasztikus eredmény mindkettőjüktől !
 
 
Erdős Dávid kint tartózkodásunk első négy napjában sajnos magas lázzal feküdt a szálláson, így az is kérdéses volt, hogy mind a pálya , mind az utcai versenyeket kihagyva indulhat -e egyáltalán fő távján, a marathonon. Orvosi konzultáció után rajthoz állhatott. A 400 fölötti indulólétszámból 340-en értek célba, Dávid a 123. helyen, ami akkor is nagyszerű eredmény lenne, ha a hosszú kihagyás nélkül érte volna el.
 
 
 
Összegzésképpen valóban rég nem látott sikeres VB-t tudhat maga mögött a magyar csapat.
Pihenésre nincs sok idő. Augusztus 23-án újra útra kel a válogatott. Ezúttal az Európa Bajnokságon áll rajthoz Pamplonában, ahol a jól sikerült VB tudatában reális elvárás a vezetőség és a csapat részéről a sikeres szereplés.
A VB szereplés sikere a sportolók edzője, Kéri Ferenc munkáját dícséri, akinek Ferre Spruyt volt segítségére a felkészülésben.

Megosztás

img
2019-ben a szakma szavazatai alapján a következő elismerésekben részesültek egyesületünk sportolói és fontos személyiségei:

Az Év Ifjúsági Sportolója: Bíró Hanna junior és felnőtt magyar bajnok, junior EB 4. helyezett

Az Év Felnőtt Női Sportolója: Gardi Dominika, felnőtt magyar bajnok EB és VB 8. helyezett

Az Év Felnőtt férfi Sportolója: Erdős Dávid, felnőtt magyar bajnok

Az Év Edzője: Kéri Ferenc

A "Magyarország Görkorcsolyasportjáért" elismerést kapta Gardi János, aki nemzetközileg elismert szaktekintély mind a versenybíráskodás, mind a doppingkérdések területén.

Az "Év Tornádója 2019" elismerést közönségszavazatok és az edzők szakmai véleménye alapján Bíró Hanna érdemelte ki

Újdonságok
Nagypályás jegesek! Sipirc a sportorvoshoz! Január 13-ig kérem a kék könyveket, hogy tudjak nevezni!!!
2016.01.10
Sportolói igazolás a letöltések között! Gyertek pecsételtetni és aláíratni!
2012.09.23
MINIK! Aki hallja adja át.. Jövőhéten azaz július utolsó hetében szünetet tartunk. 1 hét pihi után augusztusban folytatódnak az edzések!!!! Addig is mindenkinek jó nyarat. Az Európa Bajnokságon lévőknek pedig tesséék nagyon nagyon szorítani!! Eszter, Niki, Orsi
2011.07.21
Minik! Szombaton (04.16.) Az Intersport előtt bemutatót tartunk! (Napfény park) A bemutató 13:00-kor kezdődik DE a gyülekező fél egy és háromnegyed egy között van. Kori,védők,sisak. Aki csak tud jöjjön, hogy megmutassuk milyen ügyesek vagyunk :) Eszter
2011.04.15
Minik! Ha véletlenül esne az eső kedden vagy csütörtökön (ami kizárt.. ), akkor a Napos úti tornaterembe gyertek! (Izabella hídon át, első lehetőségnél jobbra.. és az utca végén a bal oldalon van az iskola :) ) Az időpont maradt.. 6-7-ig, de ha lehet már háromnegyed 6ra gyertek, hogy időben kezdhessünk!! Addig is mindenki erősen szorítson, hogy süssön a nap.. mert ugye Szombaton verseny.. :)
2011.03.28
Összes újdonság megtekintése

A Tornádó Team görkorisai hálásan megköszönik mindenkinek, aki adója 1%-ával a csapatot támogatta
Adószám:18466553-1-06
Támogatásokat az év folyamán egyéni szponzorként, vagy a csapat támogatójaként az 57400217-11087917 számú bankszámla számon fogadjuk köszönettel.