A pálya

A pályáról

Magyarországon a görkorcsolya még mindig nagyon fiatal sportágnak számít. Hosszú évekig az egyetlen gyorsasági pálya csak Jászberényben volt található, ahol a sportág szövetsége is székel, s ahol már Ifjúsági Európa bajnokságot is rendeztek. Fiatal történelme ellenére van már a sportágnak Európabajnoka Huszár Erika személyében.

A szegedi görkorcsolyások életében hatalmas előrelépés, hogy 2006 őszén megnyílt a minden igényt kielégítő gyorsasági pálya. Elévülhetetlen érdeme van ebben a két edzőnek, Garzó Erikának és Kéri Ferencnek,akik a mostoha körülmények ellenére, szűkös parkolókban népes csapatot neveltek ki és tartottak meg a sportág számára. Hétéves munkájukkal óvodások ezreit tanították meg korizni. Meghonosították Szegeden a külföldön oly népszerű Göris Esteket, a Skate Night-ot, ahol az idén már ötödik éve koriznak immár felnőttek és sportos családok a gyerekek mellett. Ezzel az évek óta folyamatosan emelkedő létszámmal bizonyították, hogy van létjogosultsága a görkorcsolyasportnak Szegeden. Erre volt fogékony Ménesi Imre képviselő úr, aki a várost meggyőzve és lehetőségeit felhasználva segített abban, hogy elkészülhessen végre a várva várt pálya.

Az ünnepélyes megynyitó 2006 szeptemberében egy nagyszerű versennyel vonult be a göris történelembe. Az avatáson a szalagot Szeged város polgármestere Dr Botka László vágta át a Tornádó Team csapatának gyűrűjében.

........és akkor mostmár jöhetnek a világraszóló eredmények!!!!!!

 

 

Megosztás

img
2019-ben a szakma szavazatai alapján a következő elismerésekben részesültek egyesületünk sportolói és fontos személyiségei:

Az Év Ifjúsági Sportolója: Bíró Hanna junior és felnőtt magyar bajnok, junior EB 4. helyezett

Az Év Felnőtt Női Sportolója: Gardi Dominika, felnőtt magyar bajnok EB és VB 8. helyezett

Az Év Felnőtt férfi Sportolója: Erdős Dávid, felnőtt magyar bajnok

Az Év Edzője: Kéri Ferenc

A "Magyarország Görkorcsolyasportjáért" elismerést kapta Gardi János, aki nemzetközileg elismert szaktekintély mind a versenybíráskodás, mind a doppingkérdések területén.

Az "Év Tornádója 2019" elismerést közönségszavazatok és az edzők szakmai véleménye alapján Bíró Hanna érdemelte ki

Újdonságok
A közelgő saját rendezésű Kelet Európa Kupa versenykiírása a letöltések között
2024.04.11
A tatabányai diákolimpia döntőjének versenykiírása a letöltések között
2024.04.10
Az idei nyári táborok előzetes plakátja a honlap "nyári táborok" oldalán megtalálható
2024.03.05
Nagy örömünkre sok-sok új arcot láthatunk rendszeresen a legkisebbek edzésein. A szezon legfontosabb tudnivalóiról beszélünk a március 7-i szülői értekezleten a Sólyom utcában az edzés időtartama alatt.
2024.03.03
Nagypályás jegesek! Sipirc a sportorvoshoz! Január 13-ig kérem a kék könyveket, hogy tudjak nevezni!!!
2016.01.10
Összes újdonság megtekintése

A Tornádó Team görkorisai hálásan megköszönik mindenkinek, aki adója 1%-ával a csapatot támogatta
Adószám:18466553-1-06
Támogatásokat az év folyamán egyéni szponzorként, vagy a csapat támogatójaként az 57400217-11087917 számú bankszámla számon fogadjuk köszönettel.