Az egyesületről

Egyesületünk 2001-ben alakult, akkor még mindössze nyolc fővel. Időközben az ország legnépesebb és egyben legeredményesebb csapatává nőttük ki magunkat.

Közel hatvan gőrkorcsolyás látogatja rendszeresen az edzéseket. Három csoportban dolgozunk. A nagycsoportot Kéri Ferenc vezeti, a középső csoport Garzó Erika csapata, a legkisebbekkel egykori versenyzőnk , Monostori Eszter foglalkozik.


Sok sikert éltünk meg együtt, amelyért edző, gyerek és szülő egyaránt nagyon sokat tett.

Rendkívül eredményes és sikeres versenyzői gárdát sikerült kinevelnünk. Szinte minden korosztályban országos bajnokokkal, büszkélkedhetünk.

Junior és felnőtt versenyzőink Európa Bajnoki dobogós helyezéseket értek el, illetve a TOP 10-ben találhatóak a korosztályos világranglistán. 

Évek hosszú munkájának eredményeként 2006 őszére megépült a minden igényt kielégítő, komoly nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmas görkorcsolya pályánk, amelyben Ménesi Imre képviselő úrnak elévülhetetlen érdemei vannak. Az ünnepélyes pályaavató versenyen polgármesterünk Botka László vágta át a szalagot. Azóta ugrásszerűen javultak csapatunk eredményei, amelyek leginkább a rangos külföldi versenyeken mérhetőek.
2005 óta l veszünk részt az Ifjúsági Európa Bajnokságokon.  A Magyar váltogatottban eddig Kéri Eszter, Fehér Zoltán, Szalóky Daniella, Dékány Bence, Fürtön Ádám, Monostori Eszter, Török Réka kapott helyet. Kéri Eszter a 2008-ban Spanyolországban,
Gijonban megrendezett Ifjúsági Világbajnokságon is kipróbálhatta magát. Az elmúlt évek kiemelkedő versenyzői közé tartoztak, ezért mindenképpen ki kell emelnünk két versenyzönket, Sántha Blankát és Hülber Dánielt, akik toronymagasan korosztályuk legjobbjai voltak. Hozzájuk nőtttek fel Gardi Dominika, és Kopilovic Eleonóra, akik nemzetközi szinten is kiemelkednek a korosztályukban.


Utánpótlásnevelésünk az óvodai oktatásra épül. Hetedik éve tanítjuk a kicsiket. Számukra minden évben megrendezzük a Kengurul nevű játékos görkorcsolyás vetélkedőt, ahol lehetőséget kapnak korosztályukhoz mérten a versenyzés kipróbálására.

Széles tömegsportbázissal rendelkezünk. Öt éven át , havi rendszerességgel rendeztük és szerveztük a Skate Night, azaz a Görkoris Esteket, amely egyedülálló  volt az országban. Májustól szeptemberig havonta több százan görkorcsolyáztak velünk Szeged utcáin.

2001 -ben történt megalakulásunk óta, nagy utat jártunk be. Akkor még gyerekcipőben jártunk, mostanra sok -sok tapasztalattal és komoly nemzetközi eredményekkel rendelkezünk.

Egyesületünkben igazi műhelymunka folyik. A tehetségek felkutatása már az oviban megkezdődik.Játékos oktatással szerettetjük meg ezt a nagyszerű sportot a kicsikkel, amely játékos versenyekkel folytatódik, s a tanév végén egyesületünkben folytathatja a görkorizást az, akinek megtetszett. Egykori ovisaink ma Magyarország legjobbjai és kiemelkedő eredményekkel büszkélkedhetnek nemzetközi hadszíntéren is. 

A múlt:

Dékány Bence, VB 9. helyezett marathonon, 7.és 9 helyezett a junior EB-n 2012-ben.

Sántha Blanka 6. a junior EB-n 2013-ban 1000 méteren, és az ezüstérmes női váltó tagja 2011-ben.

Gardi Dominika Európa Kupa abszolút győztes a rövid távon, 5. és 6. helyezett 2013-ban a junior EB-n és kétszeres ezüstérmes a magyar váltóval, 2011-ben és 2013-ban. 

Török Réka 9. a 300 méteren a junior EB-n Kopilovic Eleonóra kétszeres EB ezüstérmes a magyar váltóval, míg Hunyadi Anna a 2013. évi ezüstérmes EB váltó tagja.

2014-es Európa Kupa sorozaton Gardi Dominika mind a rövid, mind a hosszútávú összetettben kategóriájának abszolút győztese lett. Kopilovic Eleonóra a harmadik helyet hozta el a rövidtávú összetett abszolút versenyében.

A 2014-es Európa Bajnokság legkiemelkedőbb teljesítményét Sántha Blanka érte el, aki a Tornádó Team első egyéni Európa Bajnoki bronzérmét szerezte meg. Az 1000 m döntője után a dobogó harmadik fokára állhatott. az utcai versenyeken, 10.000 m ponton elért 6. helye pedig egy további éremmel is felért.

A 2015-ös év további szép sikereket hozott. Az Európa Bajnokság ugyan balszerencsésre sikeredett egy nagyon komoly esés miatt, amit lányaink nem tudtak elkerülni, mégis többen végeztek a legjobb 10-ben, ami nagyon szép siker a körülmények ismeretében. Gardi Dominika két értékes 6. helyet, Kopilovic Eleonóra egy 8. helyet, Sántha Blanka 9. lett, és a junior B-s váltó Hunyadi Pannival kiegészülve a 4. helyen ért célba.

Figyelemre méltó fiaink, Szögi Tamás és Iványi Tamás szereplése is, akik mindketten bíztató formát mutatva versenyeztek.

 

Az Európa Kupa sorozatok abszolút győztese mind rövid, mind hosszú távon ismét Gardi Dominika lett, Kopilovic Eleonóra a negyedik helyen végzett a sprinttávok összetett értékelésében.

A junior világbajnokságon Taiwanon is ők ketten idnultak, ahol nagyszerűen helytállt mindkét lány, akik még mindig egy évvel fiatalabbak a korosztálynál. Gardi Dominika a nagyszerű 12. helyet hozta el, Kopilovic Eleonóra pedig a pálya 500 méterek 25. helyezettje, nagyszerű idővel.

 

Első szezon, hogy végre lehetőségünk nyílt a jégen is a megmérettetésre. A kezdő lépések után bíztató eredményeket értek el versenyzőink, Sántha Blanka kétszer is meghívást kapott a keret edzőtáboraiba is, ahol Szögi Tamás is kipróbálhatta egyszer magát.

Megosztás

img
2019-ben a szakma szavazatai alapján a következő elismerésekben részesültek egyesületünk sportolói és fontos személyiségei:

Az Év Ifjúsági Sportolója: Bíró Hanna junior és felnőtt magyar bajnok, junior EB 4. helyezett

Az Év Felnőtt Női Sportolója: Gardi Dominika, felnőtt magyar bajnok EB és VB 8. helyezett

Az Év Felnőtt férfi Sportolója: Erdős Dávid, felnőtt magyar bajnok

Az Év Edzője: Kéri Ferenc

A "Magyarország Görkorcsolyasportjáért" elismerést kapta Gardi János, aki nemzetközileg elismert szaktekintély mind a versenybíráskodás, mind a doppingkérdések területén.

Az "Év Tornádója 2019" elismerést közönségszavazatok és az edzők szakmai véleménye alapján Bíró Hanna érdemelte ki

Újdonságok
A közelgő saját rendezésű Kelet Európa Kupa versenykiírása a letöltések között
2024.04.11
A tatabányai diákolimpia döntőjének versenykiírása a letöltések között
2024.04.10
Az idei nyári táborok előzetes plakátja a honlap "nyári táborok" oldalán megtalálható
2024.03.05
Nagy örömünkre sok-sok új arcot láthatunk rendszeresen a legkisebbek edzésein. A szezon legfontosabb tudnivalóiról beszélünk a március 7-i szülői értekezleten a Sólyom utcában az edzés időtartama alatt.
2024.03.03
Nagypályás jegesek! Sipirc a sportorvoshoz! Január 13-ig kérem a kék könyveket, hogy tudjak nevezni!!!
2016.01.10
Összes újdonság megtekintése

A Tornádó Team görkorisai hálásan megköszönik mindenkinek, aki adója 1%-ával a csapatot támogatta
Adószám:18466553-1-06
Támogatásokat az év folyamán egyéni szponzorként, vagy a csapat támogatójaként az 57400217-11087917 számú bankszámla számon fogadjuk köszönettel.