12 ország 250 görkorisa érkezik Szegedre

 

12 országból 250 görkoris érkezik Szegedre

Szeged - Jövő héten pénteken minden idők eddigi legnagyobb görkorcsolyaversenyét rendezik Szegeden, a pláza mögötti, megújult pályán. A viadalon 12 ország 250 indulója veszi fel egymással a küzdelmet.

A hajrájához érkezett a szervezés, jövő héten pénteken Szegeden, a pláza mögötti görkorcsolyapályán rendezik meg az Európa-kupa Szeged 2012 nemzetközi görkorcsolyaversenyt. A Tornádó Team mint főszervező gőzerővel készül a nagy eseményre, hiszen ilyen rangos és nagy létszámú viadal még nem volt Szegeden.
Előzetesen 12 ország adta le nevezését az Európa-kupára, 250 görkorcsolyás csatázik majd. Érkeznek Szlovákiából, Ausztriából, Németországból, Szerbiából, Szlovéniából, Olaszországból, Svájcból, Csehországból, Ukrajnából, Lengyelországból görkorisok, de lesz új-zélandi és kolumbiai versenyzői is.

 

 

 

Leírás: Nagy versenyre készül a szegedi Tornádó Team.  Fotó: Frank Yvette

Nagy versenyre készül a szegedi Tornádó Team.
Fotó: Frank YvetteA 2001-ben alapított Tornádó Team Szeged nagy létszámmal képviselteti magát: 40 versenyzőjük indul. A szegediek jó helyezésre esélyes versenyzői a felnőtt korosztályban Fehér Zoltán a legrövidebb távon, a junior A-ban Dékány Bence, aki a pont- és eliminációs versenyek specialistája, a junior B-seknél Hülber Dánieltől várnak jó időt és jó helyezést mind a rövid, mind pedig a hosszú távokon.
A kadett korosztályuk nagyon erős, négy lány remek eredményre lehet lépes: Kopilovic Eleonóra, Gardi Dominika, Sántha Blanka és Deák Dóra.
Az első napon, pénteken (április 13.) az 500 méterrel kezdődik az Európa-kupa, majd a 300 méter következik. Szombaton kerül sor az 1000 méterek és a fiatalabb korosztályok hosszútávjaira, vasárnap pedig a kadett, junior B, junior A és felnőtt korosztály hosszútávjaival, valamint a váltókkal zárul a verseny.

A pálya komoly átalakuláson ment keresztül, kiváló minőségű lett a felülete, és ehhez még a verseny idejére szivacsokkal veszik körül. Az elmúlt hét végén az egyesület apraja-nagyja apukákkal, anyukákkal, testvérekkel, rokonokkal, barátokkal csinosította a pályát, ami immár megszépülve várja Európa legjobbjait. 


    Megjelenés ideje: 2012.04.07.
    Megjelenés helye: Délmagyarország

Megosztás

img
2018-ban a szakma javaslatai alapján Magyarországon az Év gyorsasági görkorcsolyása a nők között Gardi Dominika, a férfiaknál pedig Dieterle Fábián lett. A junior kategóriában ezt a címet a nőknél Sajgó Anna, a férfiaknál Iványi Tamás érdemelte ki. Az év edzője ismét Kéri Ferenc lett.

Újdonságok
Nagypályás jegesek! Sipirc a sportorvoshoz! Január 13-ig kérem a kék könyveket, hogy tudjak nevezni!!!
2016.01.10
Sportolói igazolás a letöltések között! Gyertek pecsételtetni és aláíratni!
2012.09.23
MINIK! Aki hallja adja át.. Jövőhéten azaz július utolsó hetében szünetet tartunk. 1 hét pihi után augusztusban folytatódnak az edzések!!!! Addig is mindenkinek jó nyarat. Az Európa Bajnokságon lévőknek pedig tesséék nagyon nagyon szorítani!! Eszter, Niki, Orsi
2011.07.21
Minik! Szombaton (04.16.) Az Intersport előtt bemutatót tartunk! (Napfény park) A bemutató 13:00-kor kezdődik DE a gyülekező fél egy és háromnegyed egy között van. Kori,védők,sisak. Aki csak tud jöjjön, hogy megmutassuk milyen ügyesek vagyunk :) Eszter
2011.04.15
Minik! Ha véletlenül esne az eső kedden vagy csütörtökön (ami kizárt.. ), akkor a Napos úti tornaterembe gyertek! (Izabella hídon át, első lehetőségnél jobbra.. és az utca végén a bal oldalon van az iskola :) ) Az időpont maradt.. 6-7-ig, de ha lehet már háromnegyed 6ra gyertek, hogy időben kezdhessünk!! Addig is mindenki erősen szorítson, hogy süssön a nap.. mert ugye Szombaton verseny.. :)
2011.03.28
Összes újdonság megtekintése

A Tornádó Team görkorisai hálásan megköszönik mindenkinek, aki adója 1%-ával a csapatot támogatta
Adószám:18466553-1-06
Támogatásokat az év folyamán egyéni szponzorként, vagy a csapat támogatójaként az 57400217-11087917 számú bankszámla számon fogadjuk köszönettel.