RTL Klub interjú Budapest

A Tornádó Team 2001 januárjában jött létre Szegeden. A csapat nagyon komoly eredményeket ért el. A tizenöt éves Eszter például ifi EB kilencedik helyezett lett. Az edzők, Garzó Erika és Kéri Ferenc életében mindig fontos szerepet játszott a sport, ezért örömmel vállalták a kis csapat terelgetését. Erika mesél nekünk erről a sportról.

Hogyan lett belőled görkoris edző?
Tulajdonképpen ez egy véletlen felkeresés következménye. Kicsik voltak a gyerekeim, sok időm volt, ezért igent mondtam.

Hány éves kortól ajánlod ezt a sportot?
A bátrabb szülők már a három éves gyerek lábára is cipőt húznak, de én öt éves kortól ajánlom. Korhatár pedig nincs. Ismerek olyan illetőt, aki hatvanöt évesen űzi ezt a sportot. Nekem épp az a célom, hogy minél többen rájöjjenek, nem ciki felhúzni a korit. Ez egy nagyon egészséges szórakozás.

Milyen előnyei vannak?
Csak előnyöket tudok felsorolni. Izületkímélő, zsírégető hatása van és sokkal kíméletesebb, mint más sportokban. Kint vagyunk a szabad levegőn, nem rázkódnak, nem ütődnek az izületek, nem fájdul meg tőle semmink. Egy könnyű mozgás, ami jó érzést okoz, ugyanakkor edzi a testet. Szóval nagyon egészséges.

Milyen eredményeket értetek már el?
A mi egyesületünk a legnépesebb és a legeredményesebb. Minden korosztályban vannak bajnokaink. A legügyesebb tanítványunk Kéri Eszter, aki idén már harmadszor megy az Ifjúsági Bajnokságra. A tavalyi évünk nagyon jól sikerült, mert a mostoha körülmények ellenére kilencedikek voltunk egyéniben, váltóban pedig ötödikek. Ez egy nagyon nagy dolog Európa szinten.

Megfelelőek a pályák Magyarországon?
Ez egy nagyon jó kérdés, ugyanis eddig egyetlen pálya volt Magyarországon. A mi hat éves munkánknak köszönhetően végre sikerült kiharcolnunk egy második pálya létrejöttét. Ez egy speciális, döntött kanyaros, igazi gyorsasági görkorcsolyára alkalmas pálya. Eddig betonfelületeken, parkolókban próbálkoztunk.

Miből áll egy verseny?
A gyorsasági verseny különböző távokból áll. Ezen felül vannak váltóversenyek, ami nagyon látványos, izgalmas, mozgalmas.
    Megjelenés ideje: 2007.03.23
    Megjelenés helye: RTL Klub

Megosztás

img
2019-ben a szakma szavazatai alapján a következő elismerésekben részesültek egyesületünk sportolói és fontos személyiségei:

Az Év Ifjúsági Sportolója: Bíró Hanna junior és felnőtt magyar bajnok, junior EB 4. helyezett

Az Év Felnőtt Női Sportolója: Gardi Dominika, felnőtt magyar bajnok EB és VB 8. helyezett

Az Év Felnőtt férfi Sportolója: Erdős Dávid, felnőtt magyar bajnok

Az Év Edzője: Kéri Ferenc

A "Magyarország Görkorcsolyasportjáért" elismerést kapta Gardi János, aki nemzetközileg elismert szaktekintély mind a versenybíráskodás, mind a doppingkérdések területén.

Az "Év Tornádója 2019" elismerést közönségszavazatok és az edzők szakmai véleménye alapján Bíró Hanna érdemelte ki

Újdonságok
Nagypályás jegesek! Sipirc a sportorvoshoz! Január 13-ig kérem a kék könyveket, hogy tudjak nevezni!!!
2016.01.10
Sportolói igazolás a letöltések között! Gyertek pecsételtetni és aláíratni!
2012.09.23
MINIK! Aki hallja adja át.. Jövőhéten azaz július utolsó hetében szünetet tartunk. 1 hét pihi után augusztusban folytatódnak az edzések!!!! Addig is mindenkinek jó nyarat. Az Európa Bajnokságon lévőknek pedig tesséék nagyon nagyon szorítani!! Eszter, Niki, Orsi
2011.07.21
Minik! Szombaton (04.16.) Az Intersport előtt bemutatót tartunk! (Napfény park) A bemutató 13:00-kor kezdődik DE a gyülekező fél egy és háromnegyed egy között van. Kori,védők,sisak. Aki csak tud jöjjön, hogy megmutassuk milyen ügyesek vagyunk :) Eszter
2011.04.15
Minik! Ha véletlenül esne az eső kedden vagy csütörtökön (ami kizárt.. ), akkor a Napos úti tornaterembe gyertek! (Izabella hídon át, első lehetőségnél jobbra.. és az utca végén a bal oldalon van az iskola :) ) Az időpont maradt.. 6-7-ig, de ha lehet már háromnegyed 6ra gyertek, hogy időben kezdhessünk!! Addig is mindenki erősen szorítson, hogy süssön a nap.. mert ugye Szombaton verseny.. :)
2011.03.28
Összes újdonság megtekintése

A Tornádó Team görkorisai hálásan megköszönik mindenkinek, aki adója 1%-ával a csapatot támogatta
Adószám:18466553-1-06
Támogatásokat az év folyamán egyéni szponzorként, vagy a csapat támogatójaként az 57400217-11087917 számú bankszámla számon fogadjuk köszönettel.